ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

Όταν ο κ. Νουρής θεωρεί μουσκουρούθκια το Σύνταγμα, τους νόμους και τις θεμελιώδεις αρχές της δημοκρατίας και θεωρεί ΝΟΜΙΜΟ ένας αστυνομικός να εισβάλλει ξαφνικά στο σπίτι σου και να διεξάγει έρευνα! Όταν κάτι ανάλογο είπε χτες και ένας άλλος υπουργός του κ. Αναστασιάδη, ο Υγείας, όταν τον ρώτησε δημοσιογράφος αν δικαιούται ένας αστυνομικός ή ένας πολίτης (παρατηρητής της γειτονιάς) να μπαίνει στα σπίτια μας για να μας μετρά κι απάντησε ότι είναι ο μόνος τρόπος για να ελέγχουν αν είμαστε μαζεμένοι παραπάνω από τον κανονικό αριθμό ατόμων…

Έπειτα από αυτές τις ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ κι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ δηλώσεις κι όταν ευτυχώς κάποιοι αντέδρασαν, ο Υγείας διευκρίνισε πως, όταν έλεγε ότι δικαιούνται να μπαίνουν στο σπίτι μας, ΔΕΝ εννοούσε ότι δικαιούνται να μπαίνουν στο σπίτι μας… Όσο για τον Νουρή, εξελίσσεται σε μια άκρως δυσάρεστη έκπληξη ακροδεξιού υπουργού, ένας πολιτικός που τον περνούσαμε για σοβαρό και μετριοπαθή, προφανώς πριν ο ίδιος δοκιμαστεί στην πράξη, κατά το ρητόν του Βίαντα του Πριηνέα “αρχή άνδρα δείκνυσι”.

ΚΑΝΕΝΑΣ δεν δικαιούται να μπει στο σπίτι μου, χωρίς δικαστικό ένταλμα κι αν τολμήσει οποιοσδήποτε να το κάνει, θα τον πετάξω έξω με τις κλωτσιές. Κι όταν λέω “με τις κλωτσιές” το εννοώ κυριολεκτικά και όχι μεταφορικά. Δυστυχώς σε τούτο το βασίλειο του “ό,τι να ‘ναι” έχουμε υπουργούς που δεν διαθέτουν στοιχειώδη πολιτική αγωγή αλλά το χειρότερο είναι που έχουμε και δημοσιογράφους οι οποίοι τους ακούν και δεν ΔΙΑΟΛΙΖΟΝΤΑΙ την ίδια ώρα και να τους στήσουν στον τοίχο, αλλά κι ένα λαό που ό,τι και να του πούν, ό,τι και να του κάνουν, είτε σιωπά, είτε – ακόμη χειρότερα-νομίζει ότι έτσι είναι το σωστό. Ούτε πως για αιώνες οι άνθρωποι έχυσαν ιδρώτα, δάκρυα και αίμα για να κερδίσουν τις ελευθερίες και τη δημοκρατία που απολαμβάνουμε σήμερα. Αν εξαρτιόταν από τους Κυπραίους, θα τα χαραμίζαμε όλα σε μία ημέρα.

https://www.facebook.com/charis.karamanos/videos/1335019053356788/UzpfSTEwMjY0MDg0MTQ6MTAyMjAxNDAyNzY3MTAyNzA/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *