Απάντηση σε ένα Εδεκίτη που δεν καταλαβαίνει με τη μία…

3:57 PM | |

ΕΔΕΚΔεν ξέρω αν αξίζει κανείς να ασχολείται με τους δικολάβους ενός κόμματος που, αντί να απολογείται κάθε μέρα ενώπιον του κυπριακού λαού για την συνενοχή του στη διάλυση της Κύπρου, ζητά και τα ρέστα. Όμως μπαίνω στον πειρασμό να απαντήσω στις εξυπνάδες κάποιου κ. Αγαπίου, που ανέλαβε να συνεχίσει την αισχρότητα εκ μέρους το κόμματός του.

Αναρωτιέται λοιπόν ο κ. Αγαπίου της ΕΔΕΚ γιατί δεν απάντησε η Ομάδα Κύπρος στην χθεσινή ψυχεδελική ανακοίνωση του κόμματος του, με την οποία κατηγορούσε την Ομάδα Κύπρος ότι τάχα “υποστηρίζει ένα σχέδιο που δεν τολμά να το αποκαλύψει στον κυπριακό λαό…”, ότι “τα μέλη της είναι γνωστοί υποστηρικτές του σχεδίου Ανάν” (άσχετα αν οι μισοί ψήφισαν ΟΧΙ τότε) και αναρωτιέται πού βρήκαν τα λεφτά να κάνουν δημοσκόπηση… μήπως άραγε τους τα έδωσαν οι γνωστοί …ξένοι κύκλοι;

Καταλαβαίνετε την απαίτησή του; Μόλις η ΕΔΕΚ αποφάσισε να εφαρμόσει τις εθνικοσοσιαλιστικές της πρακτικές και να συκοφαντήσει την Ομάδα Κύπρος με ό,τι ανοησία κατέβηκε στο νου εκείνου που έγραψε την ανακοίνωση, η Ομάδα Κύπρος έπρεπε στο άψε σβήσε να βγει και να δώσει εξηγήσεις. σε όλες τις πελλάρες μία προς μία!

Μα η Ομάδα Κύπρος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑ και δεν έχει οργανωμένη δομή όπως η ΕΔΕΚ, ώστε ανά πάσα στιγμή να συνέρχεται και να εκδίδει ανακοινώσεις. Πολύ περισσότερο όταν πρέπει να απαντήσει σε ανοησίες. Δεν είναι τα μέλη της Ομάδας Κύπρος ούτε κομματικοί προπαγανδιστές όπως τα στελέχη της ΕΔΕΚ, ούτε αθκειασεροί για να σπεύδουν, όποτε κάποιος πετάει μια βαρέλα, να του απαντήσουν ως Ομάδα.

Γιαυτό και υπήρξαν μόνο απαντήσεις από πρόσωπα, όπως π.χ. η δική μου απάντηση. Αλλά ο κ. Αγαπίου από την ανάρτησή μου επέλεξε να αντιγράψει μόνο την παρομοίωσή μου για την κοτζιάκαρη… Δεν είδε λίγο πιο πάνω τι του έγραψα. Φαίνεται η κόρη του ματιού του είναι περήφανη και δεν καταδέχεται να τα βλέπει όλα…

Επιμένει λοιπόν να γράφει ότι το ερώτημα είναι απλό: ποιος χρηματοδοτεί τη δημοσκόπηση. Του απαντώ ξανά:  

Η δημοσκόπηση κι όσες άλλες δραστηριότητες γίνουν στο μέλλον θα χρηματοδοτηθούν από ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΩΝ -και προσθέτω τώρα με έμφαση: μόνο Ελληνοκυπρίων ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ- που συμφωνούν με την ειλικρινή προσπάθειά μας για έντιμη, διαρκή και βιώσιμη λύση του Κυπριακού. Σε αντίθεση με εκείνους που βολεύτηκαν με τη διχοτόμηση και παθαίνουν όπως τους τρελούς όταν υπάρχει έστω και μια αμυδρή ελπίδα για τη λύση.

Πάντως κανένα μέλος της ομάδας δεν χρηματοδοτείται από κανέναν. Αντίθετα τα μέλη της Ομάδας βάζουν λεφτά κι από την τσέπη τους για τυχόν έξοδα, όπως αυτά του διαφημιστικού βίντεο με το οποίο εξαγγέλθηκε η ίδρυσή της. 

Ο κ. Αγαπίου κι όποιος άλλος ζει στον μικρόκοσμο του κόμματος ή του κομματιδίου του, ας ανοίξει τα αυτιά του για να αφουγκραστεί τα θέλω της κυπριακής κοινωνίας. Η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου θέλει λύση κι είναι χιλιάδες οι Έλληνες πατριώτες αυτού του τόπου που θα συνεισφέρουν για τις δραστηριότητες της ομάδας, με πλήρως διαφανείς διαδικασίες.

Αλλά επειδή ο κ. Αγαπίου δεν το κατάλαβε στην προηγούμενή μου απάντηση και φοβάμαι πως ούτε και τώρα θα το καταλάβει, θα το ξαναγράψω (για τρίτη φορά): Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ και οπωσδήποτε ΟΧΙ ΑΠΟ ΞΕΝΑ ΛΕΦΤΑ, όπως αισχρότατα και κακοηθέστατα άφησε να νοηθεί η ΕΔΕΚ στην ανακοίνωσή της.

Αν η ΕΔΕΚ έχει υπόψη της την εποχή της μίζας στις εμπορικές συναλλαγές Κύπρου – Λιβύης (του φίλτατου της ΕΔΕΚ Μουαμάρ Καντάφι), ας μην νομίζει πως όλοι λειτουργούμε σε τούτο τον τόπο με τον δικό της τρόπο. Έχει και ανθρώπους ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΛΕΦΤΑ, για να αγαπούν τον τόπο τους. Τον αγαπούμε επειδή είναι η πατρίδα μας και νιώθουμε την ευθύνη μας, όχι μόνο απέναντι στην ιστορία κι όσους έδωσαν τη ζωή τους για τούτη τη γη αλλά και απέναντι στα παιδιά μας και όλες τις μελλοντικές γενιές.

 

Για την απάντησή μου στην προηγούμενη αισχρή ανακοίνωση της ΕΔΕΚ πατήστε ΕΔΩ: “Μια εθνικοσοσιαλιστικού τύπου ανακοίνωση της ΕΔΕΚ”

Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Αγαπίου από το γραφείο τύπου της ΕΔΕΚ είναι η πιο κάτω (Για να μεταφερθείτε στην αυτούσια ανάρτηση πατήστε ΕΔΩ):

​​Το ερώτημα είναι απλό: ποιος χρηματοδοτεί μια οργάνωση που συστάθηκε πριν από ένα περίπου μήνα για να κάνει παγκύπρια δημοσκόπηση κόστους μερικών χιλιάδων ευρώ;

Σε αυτό το πολύ απλό και ξεκάθαρο ερώτημα που θα αρκούσε ένα όνομα για μας… αποστομώσουν, πήραμε τις εξής απαντήσεις:

  • Η χρηματοδότηση προέρχεται «από φιλικούς προς την ομάδα οργανισμούς, που μας κάνουν πίστωση και θα αποπληρωθούν από κύπριους χρηματοδότες» (ανώνυμη απάντηση στο sigmalive)
  • «Τα οικονομικά της (ΟΚ) τελούν ανά πάσα στιγμή υπό τον έλεγχο του Εφόρου Σωματείων, όπως η κατά νόμο υποχρέωση μας» (ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της οργάνωσης)
  • «οι ανάγκες χρηματοδότησης, για την κάλυψη των δράσεων (…) θα προέλθουν κυρίως μέσα από μια δημόσια, διαφανή και νόμιμη εκστρατεία συλλογής εισφορών (crowd funding)» (παραπομπή σε  ανακοίνωση της ΟΚ στις 5 Αυγούστου).
  • «η ΕΔΕΚ του Σιζόπουλου, με την ανακοίνωσή της αυτή έχει οριστικά μετατραπεί σε κακιασμένη κουτσομπόλα κοτζιάκαρη, που η αρρωστημένη της φαντασία την κάνει να βλέπει φαντάσματα, εκεί όπου δεν μπορεί να ανεχθεί την άλλη άποψη» (άποψη ενός σοβαρού δημοσιογράφου και μέλους της Ομάδας στο προσωπικό του ιστολόγιο).
  • «Συνειδητή προσπάθεια επιστροφής στην πόλωση του 2004 επιχείρησε η ΕΔΕΚ στοχοποιώντας την ομάδα πολιτών (….) χρησιμοποιώντας την παλιά συνταγή της δημιουργίας εντυπώσεων χωρίς καμιά απολύτως τεκμηρίωση» (εφημερίδα Πολίτης, 22 Αυγούστου, σελ. 6)

Αυτές είναι οι απαντήσεις που πήραμε από μια ομάδα που λέει ότι «θα λειτουργούμε με διαφάνεια και λογοδοσία σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση των δράσεων που θέλουμε να υλοποιήσουμε»! Σκεφτείτε δηλαδή να μην είχαμε να κάνουμε με μια σοβαρή οργάνωση, αλλά με μια οργάνωση-δορυφόρο (όπως είναι η GONGO) τι άλλο θα ακούγαμε; Μορφωμένοι άνθρωποι και να μην ξέρουν ποιος πληρώνει το λογαριασμό; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;

Είναι με τέτοια μυαλά και με αυτή τη νοοτροπία που θέλουν να μας πουλήσουν και ένα σχέδιο λύσης που ακόμα δεν είδαν, δεν διάβασαν και δεν γνωρίζουν το περιεχόμενο του; Είναι με αφορισμούς του τύπου «δεν θέλουμε λύση» και είσαστε «καραγκιόζηδες» που θα συζητήσουμε; Αυτή είναι η κουλτούρα του «εκσυγχρονισμού» και της «διαφάνειας»;

Άσχετο 1: Μιλούν για περιρρέουσα αυτοί που κάνουν προπαγάνδα πρωί-μεσημέρι-βράδυ από τρεις εφημερίδες, δύομιση τηλεοπτικούς σταθμούς, τουλάχιστον δύο παγκύπριους ραδιοφωνικούς σταθμούς για να μας πείσουν πόσο καλό είναι να συμβιώνουμε με την κατοχή και τον κατακτητή! Αν δεν αντέχουν τη διαφορετική άποψη, δεν φταίμε εμείς.

Άσχετο 2: Όσοι… αντέχουν, ας διαβάσουν το άρθρο του Μάριου Ευρυβιάδη  για τις οργανώσεις-δορυφόρους στο  Φιλελεύθερο: «Η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα σε μια ΜΚΟ/NGO και σε μια GONGO είναι ποιος ασκεί έλεγχο πάνω στις δραστηριότητές της. Το ερώτημα-κλειδί είναι οι πόροι για τις δράσεις των οργανώσεων αυτών και από πού προέρχονται. Κοντολογίς, ποιος είναι που πληρώνει; Διότι όπως λέει και μια αγγλοσαξονική ρήση, “όποιος πληρώνει τον αυλητή, του λέει και τι να παίξει” (he who pays the piper calls the tune )».

Άσχετο 3: Καλό Χειμώνα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *