Αξιοπρέπεια είναι…

10:49 AM | |

ΑΚΡΟΠΟΛΗ-ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣΣήμερα η Ελλάδα δίνει στο Eurogroup μια μεγάλη μάχη για το μέλλον της κι όλοι ευχόμαστε να βρεθεί λύση, που θα είναι επωφελής τόσο για την ίδια τη χώρα όσο και για τους δανειστές της και το κοινό ευρωπαϊκό μας σπίτι.

Η κυβέρνηση Τσίπρα έχει ήδη κάνει πολύ μεγάλες υποχωρήσεις σε σχέση με τις αρχικές της θέσεις. Είναι τώρα η σειρά της Γερμανίας να κάνει κι αυτή τις δικές της, αφού αντιληφθεί πρώτα ότι το νοικοκύρεμα, η αύξηση της παραγωγικότητας και η ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης δεν μπορεί να επιτευχθούν διά του στραγγαλισμού των λαών.

Ωστόσο πρέπει κι οι Έλληνες να είναι αρκετά ρεαλιστές για να αντιλαμβάνονται ότι μεγάλες υποχωρήσεις δεν πρόκειται να κάνουν οι δανειστές, διότι αυτό θα ξεσηκώσει άλλες χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα. Επιπλέον θα αποτελέσει κακό προηγούμενο για χώρες των οποίων οι οικονομίες βρίσκονται σε κίνδυνο και χρειάζονται επειγόντως μεταρρυθμίσεις.

Η Ελλάδα πρέπει οπωσδήποτε να νοικοκυρευτεί και η οποιαδήποτε ανάσα τυχόν της δοθεί, δεν πρέπει να μεταβληθεί σε πισωγύρισμα. Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση.

Αξιοπρέπεια και περηφάνεια δεν είναι να ζητάς βοήθεια και να βάζεις τους δικούς σου όρους. Είναι να μην χρειάζεται βοήθεια, αλλά να στέκεσαι στα δικά σου πόδια, στις δικές σου δυνάμεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *