ΑΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ Ή ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ

4:00 PM | |

Είπα να περιμένω 48 ώρες πριν σχολιάσω τη φυλάκιση 35χρονου που διέπραξε το έγκλημα να πάει να συναντήσει βράδυ την κοπέλα του στο σπίτι της, τις μέρες της καραντίνας. Περίμενα να ακούσω κανένα παρασκήνιο, κάτι που να δικαιολογεί αυτή την ανήκουστη καταδίκη.Τελικά μαθαίνω ότι τον αποφυλακίζουν με ενέργειες του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Γενικού Εισαγγελέα.

Ναι αλλά αντιλαμβάνεστε πως, αν ο νέος αυτός άνθρωπος καταδικάστηκε σε 45 μέρες φυλάκιση επειδή παραβίασε το κέρφιου και πήγε στην κοπέλα του, τότε μιλάμε για ένα εξαιρετικά σοβαρό ολίσθημα κυβερνητών και νομοθετών, για μια τεραστίων διαστάσεων εκτροπή από την έννοια της δημοκρατίας, μια κατάφωρη παραβίαση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Εκείνοι οι οποίοι επέβαλαν νόμους και κανονισμούς, που επιτρέπουν ή επιβάλλουν στα δικαστήρια τέτοιες αποφάσεις, θα πρέπει να λογοδοτήσουν ενώπιον του λαού ή και της δικαιοσύνης – σε περίπτωση προσφυγής του παραπονούμενου στο Ανώτατο (Συνταγματικό) Δικαστήριο- για τη σκοπιμότητα αντιδημοκρατικών νόμων και διαταγμάτων και κατά πόσο αυτή δικαιολογείται ως εκ των πραγμάτων. Πολύ φοβάμαι ότι τα επιδημιολογικά και άλλα συναφή στοιχεία, δε θα ελαφρύνουν καθόλου τη θέση όσων αποφάσισαν ή και νομοθέτησαν, καταστρατηγώντας δημοκρατικά θέσμια και θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και ενδεχομένως παραβιάζοντας το Σύνταγμα της χώρας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *