Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έλεγε πως ο πολιτικός πρέπει να έχει πάντα την παραίτηση στο τσεπάκι του. Σήμερα ο Ιωνάς Νικολάου έκανε αυτό που έπρεπε. Συμφωνώ ότι δεν είχε προσωπική ευθύνη για την εγκληματική αμέλεια της αστυνομίας, να διερευνήσει σοβαρά τις εξαφανίσεις αλλοδαπών γυναικών στην Κύπρο, για τρία ολόκληρα χρόνια. Όμως την πολιτική ευθύνη για το αν κάνει καλά ή πλημμελώς τη δουλειά της η αστυνομία, την κουβαλά στις πλάτες του ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός.
Πέρα από αυτό, για κάποιες από τις εξαφανίσεις έγινε ντόρος, όπως π.χ. για την εξαφάνιση της Λίβια Φλορεντίνα και της κόρης της Έλενα Ναταλία, που έγινε θέμα σε ειδησεογραφικές εκπομπές καναλιών και δύο χρόνια αργότερα της Μαίρη Ρόουζ και της κόρης της Σιέρρα, την οποία δημοσιοποίησε με επιστολή στον ημερήσιο τύπο ο πρόεδρος του Συνδέσμου Οικιακών Βοηθών, Λούης Κουτρουκίδης. Αυτές τουλάχιστον οι υποθέσεις έπρεπε να είχαν φτάσει στα αυτιά του υπουργού. Κάποιοι μέσα στο υπουργείο όφειλαν να τον είχαν ενημερώσει.
Η ολιγωρία της αστυνομίας αποθράσυνε έναν αρρωστημένο δολοφόνο να σκοτώσει άγνωστο μέχρι στιγμής αριθμό απροστάτευτων γυναικών και παιδιών, με αποτέλεσμα να ζούμε σήμερα αυτή τη φρίκη, να βλέπουμε να ανασύρουν πτώματα από λίμνες και φρεάτια. Δε γινότανε λοιπόν να μην αναλάβει κανείς την ευθύνη.
Αυτό δε σημαίνει ότι, με την παραίτηση του υπουργού ή ενδεχομένως και του αρχηγού της αστυνομίας, τελειώνει η ιστορία. Εκείνοι που είχαν την ευθύνη να διερευνήσουν τις υποθέσεις και αμέλησαν, πρέπει να ελεγχθούν και να υποστούν τις συνέπειες της αμέλειάς τους. Επιτέλους σε τούτο τον τόπο πρέπει να μπει μια τάξη κι αν πρέπει να πέσει βούρδουλας, να πέσει. Διαφορετικά, θα συνεχίσουμε να είμαστε ένα ξεχαρβαλωμένο σαπιοκάραβο που βολοδέρνει μεσοπέλαγα.