Ανατριχιαστικές καταγγελίες…

4:17 PM | |

ΒΕΛΑΡΗΣΚαταγγελίες σοκ – έκανε χθες το βράδυ στο Mega και σήμερα το πρωί στην Κατερίνα Ηλιάδη στο Supersport FM ο δικηγόρος Κώστας Βελάρης. Καταγγελίες που πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να διερευνηθούν. Διότι, αν αληθεύουν, πρέπει κάποιοι να πάνε διά βίου φυλακή για έσχατη προδοσία ή αν δεν αληθεύουν, να πάψουμε να κατηγορούμε άδικα κόσμο. 

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στα γεγονότα που σχετίζονται με την εταιρία PIMCO, πάνω στην έκθεση της οποίας στηρίχτηκε η Τρόικα και το Eurogroup για μας βάλουν “κάτω από το ζυγό του Μνημονίου” όπως λέει συχνά το ΑΚΕΛ.

Ισχυρίστηκε λοιπόν ο κ. Βελάρης ότι:

1. Σκόπιμα επιλέχτηκε η PIMCO για να διερευνήσει την κατάσταση των τραπεζών. Σκοπός ήταν να παρουσιάσει φουσκωμένο το πρόβλημα με τις τράπεζες για να φαίνεται μεγαλύτερο από τα δημοσιονομικά του κράτους, που ήταν ευθύνη της (προηγούμενης) κυβέρνησης.

2. Ότι η PIMCO ήταν η μόνη από τις υποψήφιες εταιρείες που ΔΕΝ είχε προηγούμενη πείρα κι ότι η χρέωσή της ήταν διπλάσια από των άλλων εταιριών. Παρόλα αυτά προτιμήθηκε αυτή…

3. Ότι η PIMCO έκανε την αξιολόγησή της με βάση τα δεδομένα και τις παραδοχές της δικής μας Κεντρικής Τράπεζας κι από τον διοικητή που διόρισε ο πρώην πρόεδρος.

4. Ότι η εταιρία Blackrock, που προσελήφθη μετά για να αξιολογήσει την …αξιολόγηση της PIMCO, έβγαλε πόρισμα ότι η PIMCO παραφούσκωσε τα προβλήματα των τραπεζών αλλά, όταν ο Αναστασιάδης πήγε στο Eurogroup για να διαχειριστεί το Μνημόνιο, η Κεντρική Τράπεζα τού απέκρυψε την έκθεση της Blackrock και τον άφησε στο έλεος της Τρόικας που είχε στα χέρια της μόνο την έκθεση της PIMCO.

Ο κ. Βελάρης κατηγόρησε ευθέως την προηγούμενη κυβέρνηση ότι διόγκωσε σκόπιμα το τραπεζικό πρόβλημα, ενώ δεν παρέλειψε να πει ότι δικηγόρος της PIMCO ήταν ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος.

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι ο κ. Βελάρης ήταν υπερβολικός στις θέσεις του κι ότι παραφούσκωσε κι ο ίδιος (όπως η PIMCO) τα δεδομένα. Το πρόβλημα της Κύπρου είναι πρωτίστως ηθικό κι έχει να κάνει με τη διαφθορά που κατατρώει χρόνια τώρα σαν καρκίνος το σώμα της Κύπρου.

Όμως οι καταγγελίες του πρέπει να διερευνηθούν για να μάθουμε επιτέλους το πραγματικό παρασκήνιο του χρονικού της καταστροφής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *