ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ! ΦΤΑΝΕΙ!

12:52 PM | | Comments 3

Διαβάζω στον σημερινό «Φιλελεύθερο» δυο ειδήσεις φαινομενικά άσχετες μεταξύ τους που, αν παρόλα αυτά τις συνδυάσει κανείς, δυσκολεύεται να πιστέψει πόσο ξεδιάντροπο είναι θράσος του κατεστημένου που μας κυβερνά.

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας αναφέρεται στην πρωτοφανή κρίση που έχει προκαλέσει στην δημόσια εκπαίδευση ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης, με την προφανέστατη αδεξιότητά του αλλά και έχοντας, παρ΄όλα αυτά, τη στήριξη του προέδρου Αναστασιάδη. Στο δημοσίευμα αυτό επισημαίνεται ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει ούτε βήμα πίσω από τις θέσεις της στα συνδικαλιστικά θέματα.

Το άλλο δημοσίευμα αναφέρεται στο νόμο που ψήφισε ΟΜΟΦΩΝΑ η βουλή, με τον οποίο αποφυλακίστηκε ο πρώην Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας (που διόρισε ο Νίκος Αναστασιάδης), Ρίκκος Ερωτοκρίτου. Σημειώνει λοιπόν η εφημερίδα ότι σύντομα και άλλοι γνωστοί παράγοντες της πολιτικής ζωής του τόπου, που καταδικάστηκαν για υποθέσεις διαφθοράς, θα αιτηθούν αποφυλάκιστη πριν καν εκτίσουν το ήμισυ της πονής τους.

Συγκεκριμένα το δημοσιεύμα αναφέρεται στους Σάββα Βέργα πρώην δήμαρχο Πάφου (ΔΗΚΟ), Φειδία Σαρίκα, επίσης πρώην δήμαρχο Πάφου (ΕΔΕΚ), Ευτύχιο Μαληκκίδη, πρώην Γενικό Διευθυντή του ΣΑΠΑ, Ανδρέα Ηλιάδη πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Τράπεζας Κύπρου, Χρίστο Ορφανίδη, ιδιοκτήτη των υπεραγορών «Ορφανίδης» και στους πρώην δημοτικούς συμβούλους της Πάφου Γιώργο ΜΙχαηλίδη (ΔΗΣΥ), Ευστάθιο Ευσταθίου (ΔΗΚΟ), Βασίλειο Βασιλείου (ΑΚΕΛ) και Γιώργο Σιαηλή (ΑΚΕΛ).

Τι συμπέρασμα βγαίνει αν συνδυάσουμε τις δύο ειδήσεις;

Σε ότι αφορά τα κεκτημένα, τα ωφελήματα, τα συμφέρονται και γενικά την τσέπη των απλών εργαζομένων, η κυβέρνηση δεν δέχεται ούτε μύγα στο σπαθί της. Θα συνεχίσει τον ούτω καλούμενο «εξορθολογισμό» προκειμένου να μας στύψει σαν λεμονόκουπες. Σήμερα είναι οι εκπαιδευτικοί, αύριο θα ακολουθήσουν άλλοι. Θα πιάσει όλους τους εργαζόμενους το «κολάνι». Να μην έχετε καμία αμφιβολία γι’ αυτό.

Το αδίσταχτο, διεφθαρμένο «βαθύ κράτος», που κυβερνά αυτή τη χώρα εδώ και 58 χρόνια, δεν πρόκειται να στεναχωρηθεί, αν δεν τα βγάζετε πέρα, αν δεν σας μένουν λεφτά να σπουδάσετε τα παιδιά σας, αν δεν έχουν να φάνε τα παιδιά ή αν πεινάνε οι συνταξιούχοι γονιοί σας. Πρέπει να μαζέψουν από τις τσέπες σας τα λεφτά που χρειάζονται για να πληρώσουν αυτά που έφαγαν …ποιοι;

ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΖΟΝΤΑΙ ΠΡΟΩΡΑ! Δεν ξέρω αν το χωράει αυτό το δικό σας μυαλό, αλλά ναι, μιλάμε για τέτοιο, απύθμενο ΘΡΑΣΟΣ. Την ώρα που τάχατες προσπαθούν να εξορθολογίσουν το κράτος, κάνοντας επίθεση εναντίον των εργαζομένων, ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΖΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΛΕΨΑΝ ή ΞΕΓΕΛΑΣΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

Ξέρετε γιατί τους αποφυλακίζουν και γιατί η απόφαση της βουλής να υπερψηφίσει τον νόμο που κατέθεσε το κυβερνών κόμμα ΔΗΣΥ, ήταν ΟΜΟΦΩΝΗ;  Διότι πολύ απλά εκείνοι που φυλακίστηκαν διότι δεν ήταν ΜΟΝΟΙ. Δεν έκλεψαν ή παρανόμησαν μόνο για την πάρτη τους. Είχαν πίσω τους ολόκληρο το βρομισμένο πολιτικοοικονομικό σύστημα που ανεχόμαστε, να μας κατακλέβει θρασύτατα, σωπαίνοντας σαν πρόβατα επί σφαγή εδώ και δεκαετίες. Απλά εκείνοι έκαναν τη βρόμικη δουλειά, για να επωφεληθούν όμως πολλοί άλλοι, σε όλο το πολιτικό φάσμα, από την αριστερά ως την δεξιά.

Πρέπει να είναι κανείς πολύ αφελής αν πιστεύει ότι απλά τους δίνουν συγχώρεση και τους βγάζουν από τη φυλακή, με σκοπό από τώρα και στο εξής να σταματήσει η διαφθορά και μαζί με τον «εξορθολογισμό» να καταπολεμηθεί και η διαφθορά. Το φαγοπότι θα ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ.

Όπως συνεχίστηκε στο Συνεργατισμό και μετά την κρίση και μας φορτώνουν σήμερα ένα απίστευτο χρέος 7 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ, την ίδια ώρα που μαλώνουν με τους δασκάλους και τους καθηγητές για να εξοικονομήσουν τάχατες μερικά εκατομμύρια.

Όπως αποδείχτηκε εξάλλου και μέσα από τα αμέτρητα σκάνδαλα μεσούσης της οικονομικής κρίσης, με πιο γνωστά εκείνα του ΣΑΠΑ,  του ΧΥΤΥ, του ΧΥΤΑ και πάει λέγοντας, Όταν μέσα στην οικονομική καταστροφή του 2013, την ώρα που οι απλοί άνθρωποι ζούσαμε μαύρες μέρες και δεν ξέραμε τι θα μας ξημερώσει το επόμενο πρωί, ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ, με την πλήρη κάλυψη του συστήματος, τότε να μην έχετε καμία αμφιβολία ότι ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ.

Οι «εξορθολογισμοί» και τα «νοικοκυρέματα» δεν είναι τίποτε άλλο παρά κουτόχορτο για όσους το τρώνε. Τα κόμματα, μαζί με το οικονομικό κατεστημένο θα συνεχίσουν να λυμαίνονται τα πάντα σ’ αυτό το κλεφτοκράτος. Πολύ απλά διότι ξέρουν ότι τα πρόβατα δεν πρόκειται ποτέ να αντιδράσουν.

Στις 28 του Αυγούστου θα είμαι κι εγώ έξω από το προεδρικό. Διότι από κάπου πρέπει επιτέλους να ξεκινήσει μια αντίσταση, μια διαμαρτυρία, ένα «φτάνει πια ρε γαμώ το! Φτάνει!»

Comments

  1. Νασω Κυθραιωτου says:

    Ετσι ειναι δυστυχως. Ξερεις την μια ωρα την εβδομαδα δεν την ζητησα. Ουτε τις αυξησεις ζητησα. Αυτοι τα εδιναν για να εχουν πατημα να διορισουν κι αλλους για τους δικους τους εξορθολογισμους στους ψηφους.

  2. Γιάννης says:

    Συμφωνώ απόλυτα και επ’αξάνω. Αυτό το σαθρό οικονομικό/πολιτικό κατεστημένο ξέρει πολύ καλά ν’ανδρώνεται. Με τα “κομματόσκυλα” και τα”παπαγαλάκια” του διαμορφώνει τις γνώμες και τις συνειδήσεις της “κοινής γνώμης”. Καθησμένο στον καναπέ του και το κλιματιστικό (το πρόβατο) , κρίνει και επικρίνει ότι του ” σερβίρει” αυτό το κατεστημένο. Όμως με μαθηματική ακρίβεια θα έρθει και η δική του σειρά. Ας ξυπνήσουμε επιτέλους, ας βάλουμε το μυαλό μας να “δουλέψει” , ελεύθερα και καθαρά και τότε θα καταλάβουμε τι πραγματικά συμβαίνει. Ευχαριστώ.

  3. Kypros says:

    Very well said, I don’t think democracy is for us, because for true democracy to work one has to have honest politicians to start with, their only interest being to make the country greater than when they took it into their hands. In our modern Cyprus society, everybody and their aunt want to get into the government not to work for the country or the people, but to be able to embezzle money. As such I think we don’t deserve to be self-governed and other countries see this and will be reluctant to help such corrupted people when the need arises.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *