ΠΝΙΓΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΒΟΘΡΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΗ

12:09 PM | | Comment 1

Είτε σας αρέσει είτε όχι θα το πω: σωτηρία δεν έχουμε σε τούτο τον τόπο. Ζούμε σε μια χώρα που βρωμάει σαπίλα. Με τους θεσμούς της εξαρθρωμένους και γελοιοποιημένους. Με τους αρμόδιους είτε λαδωμένους, είτε αδιάφορους και εν πάση περιπτώσει υστερόβουλους. Με πολίτες που κολυμπούν στα λύματα έχοντας χάσει την αίσθηση της όσφρησης. Η γάγγραινα της διαφθοράς έχει σαπίσει τον κοινωνικό ιστό από την κορυφή ως τα νύχια. Το μόνο που ξέρουμε πια να κάνουμε καλά είναι η ΑΡΠΑΧΤΗ! Τίποτε άλλο!

Ούτε ΓΕΣΥ μπορούμε να φτιάξουμε, ούτε συγκοινωνίες, ούτε δημόσια έργα, ούτε μια πέτρα να βάλουμε πάνω σε πέτρα. Είμαστε για τα μπάζα. Διότι συνηθίσαμε το απαίσιο τέρας της διαφθοράς και το κάναμε κατοικίδιό μας, θεωρήσαμε δεδομένο ότι η διαφθορά κι αναξιοκρατία, χαρακτηριστικά της κυπριακού τύπου κομματοκρατίας, είναι ο κανονικός τρόπος άσκησης εξουσίας, διοίκησης, συναλλαγής, συνδιαλλαγής. Πιστέψαμε ότι όλα λειτουργούν με το “μέσο”, με το “γλείψιμο”, με το ρουσφέτι, με το “λάδωμα”, με τις “αλλαξοκωλιές”. Τέτοιος λαός έχουμε καταντήσει.

Ναι, γίναμε τέτοιο χάλι, διότι είχαμε την υστεροβουλία και το συμφεροντολογικό τρόπο σκέψης μέσα στο DNA μας. Αλλά επιπλέον και γιατί δεν είχαμε ποτέ ηγέτη, που θα μας άρπαζε από το γιακά και θα μας έδινε δυο τρία χαστούκια να συνέλθουμε. Αντίθετα, ατυχήσαμε να μας κυβερνά μια ασύστολη από κάθε άποψη κομματοκρατία. Όλοι όσοι μας κυβέρνησαν, ακόμη και εκείνοι που δεν ήταν σε προσωπικό επίπεδο διεφθαρμένοι, απέτυχαν να τα βάλουν με το διεφθαρμένο κατεστημένο. Έγιναν διεκπεραιωτές και καλοί αγωγοί του συστήματος.

Δεν είχαμε λοιπόν και δεν έχουμε ούτε και σήμερα ηγέτη που θα μας τραβήξει από τα μαλλιά, σαν ναυαγοσώστης, για να μας βγάλει έξω από το βόθρο. Γι’ αυτό κι είμαστε καταδικασμένοι να πνιγούμε μέσα σ’ αυτόν. Εκτός αν γίνει κάποιο θαύμα.

Comments

  1. Thois says:

    το ακριβέστερο άρθρο που έχω διαβάσει ποτέ για την Κύπρο, τους «πολιτικούς» της και τους ανθρώπους της

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *