ΕΣΕΙΣ ΑΠΛΑ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΣΑΣ…

2:10 PM | | Comment 1
Εδώ και μέρες βλέπουμε στα πάνελ των καναλιών κάποιον κύριο Σκαλιά να λέει ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία υποχρέωση να διαβουλεύεται με τους ενδιαφερόμενους όταν παίρνει μια απόφαση. Επειδή, λέει, ο κ. Αναστασιάδης πήρε το 56% ατις εκλογές, μπορεί να αποφασίζει και να διατάζει.  Στη συνέχεια οι  …πληγέντες από τις αποφάσεις οφείλουν να προσέρχονται  και σε διάλογο, για να συζητήσουν τις αποφάσεις, αλλά – προσέξτε λογική- ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ από αυτά που αποφασίστηκαν! 
 
Με άλλα λόγια η μεγαλόψυχη κυβέρνηση Αναστασιάδη καθιερώνει διάλογο με εκείνους που επηρεάζονται από τις αποφάσεις της με σκοπό να τους δώσει την ευκαιρία να πουν τον πόνο τους και να βγάλουν από μέσα τους το μαράζι. Δεν αλλάζει τίποτα όμως επί της ουσίας.
 
¨Εχοντας λοιπόν πυροβολήσει εν ψυχρώ τη νοημοσύνη μας, στη συνέχεια ο κ. Σκαλιάς συνεχίζει με δακρύβρεχτες ατάκες που θυμίζουν ελληνικό κινηματογράφο της δεκαετίας του 1950, του τύπου “οι δάσκαλοι κάνουν διακοπές κι οι μεροκαματιάρηδες δουλεύουν μες στο λιοπύρι”. Λογικά έπρεπε να πέσει και κανένας Καζαντζίδης σε μουσική υπόκρουση, ώστε να γίνει πιο πειστικό το δούλεμα, να κρυφτεί καλύτερα η αλήθεια που είναι αυτή:
 
Επειδή μας φόρτωσαν με 7 δισεκατομμύρια ζημιές του Συνεργατισμού και λεφτά δεν υπάρχουν για να προσλάβουν άλλους εκπαιδευτικούς να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες στα σχολεία, αυξάνουν τις ώρες διδασκαλίας στην έδρα των νυν εκπαιδευτικών. Αναγκαστικά λοιπόν πρέπει να αφαιρέσουν άλλες δραστηριότητες από τους εκπαιδευτικούς, για να τους έχουν στην έδρα να διδάσκουν απλά την ύλη και τίποτε άλλο.
 
Αφαιρούν δηλαδή προσέξτε: ώρες που τώρα οι εκπαιδευτικοί έχουν για να βοηθούν παιδιά με μαθησιακά προβλήματα και ειδικές ικανότητες, τα παιδάκια της πρώτης τάξης που χρειάζονται επιπλέον βοήθεια. Αφαιρούν ώρες επίσης από την απαραίτητη σε μια πολιτισμένη χώρα ευρύτερη διαπαιδαγώγηση των παιδιών σε σχέση με την ανάπτυξη των καλλιτεχνικών δεξιοτήτων και ταλέντων τους, π.χ. στη μουσική και στο θέατρο.
Η κυβέρνηση Αναστασιάδη, για να κάνει οικονομία μετά την αποτυχία της με τον Συνεργατισμό, πάει να κάνει τα σχολεία επεξεργασίας σκέτης ΥΛΗΣ, σχολεία άκαρδα, που δεν νοιάζονται για τα παιδιά εκείνα που χρειάζονται περισσότερη φροντίδα, σχολεία χωρίς ενδιαφέρον για τις τέχνες και τον πολιτισμό, σχολεία ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ που παράγουν τούβλα.
Δυστυχώς τις προχειρότητες και τις στραβάρες που πάει να κάνει ο κ. Χαμπιαούρης και η κυβέρνηση Αναστασιάδη στα σχολεία τον Σεπτέμβρη, θα τις πληρώσουν τα παιδιά μας. Τα παιδιά του μεροκαματιάρη, της εργαζόμενης μάνας, όλων εκείνων που ο κ. Σκαλιάς επικαλείται για να πουλήσει τα φύκια του σαν μεταξωτές κορδέλες. Όταν σε λίγα χρόνια θα ψάχνουμε το λάθος για τις στραβάρες αυτές, όπως πάντα θα γυρεύουμε τους αίτιους και δεν θα βρίσκουμε κανέναν.
Όσο για τον κύριο Σκαλιά, θέλετε να μάθετε ποιος είναι; Πρόκειται για πρώην καθηγητή, πρώην λυκειάρχη και συντεχνιακό, τον οποίο προσέλαβε ο κ. Χαμπιαούρης ως σύμβουλό του στο υπουργείο, μαζί βεβαίως και με άλλους ενεργούς εκπαιδευτικούς που έχει αποσπάσει εκεί.
Παρόλο που είναι συνταξιούχος, προσλήφθηκε λέει με αγορά υπηρεσιών και, σύμφωνα με τον ίδιο, παίρνει περίπου 250 ευρώ τον μήνα για να πληρώνει τα καύσιμά του από Αγία Νάπα  προς Λευκωσία και ανάποδα. Αυτός λοιπόν ο κύριος  που, όταν υπηρετούσε ο ίδιος ως εκπαιδευτικός, απόλαυσε στο έπακρον όλα όσα σήμερα καταγγέλλει ως τάχα απαράδεκτα, είναι  ως συνταξιούχος πλέον ο εκπρόσωπος στις δημόσιες συζητήσεις του κ. Χαμπιούρη, της κυβέρνησης και του προέδρου Αναστασιάδη και προσπαθεί να μας πείσει ότι θα κάνουν λέει εξορθολογισμό, σε τούτο τον πελλότοπο που ζούμε. Καλή τύχη!

Comments

  1. Χριστιανα says:

    Να παει απ εκει που ηρθε ο κυριος Σκαλιας με τις μπακαλισιμες κουβεντες του κ το υφος 100 καρδιναλιων!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *