ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟ ΠΑΠΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΕΥΛΟΓΗΣΕΙ!

10:00 AM | |

Ο παπάς που χαριεντίζεται με τα μικρά παιδιά σ’ αυτή τη φωτογραφία, μόλις είχε βγει από τη φυλακή, όπου τον έστειλε η δικαιοσύνη για σεξουαλική κακοποίηση τετράχρονου κοριτσιού.

Πρόκειται για την εικοσιεννιάχρονη κοπέλα που βρέθηκε νεκρή πριν λίγες μέρες από αιφνίδιο θάνατο, στη Λακατάμια και που κάποιοι λένε πως αυτοκτόνησε. 

Όταν ήταν κοριτσάκι δόθηκε στον παπά και τη σύζυγό του από το Γραφείο Ευημερίας, για να τη φιλοξενούν ως ανάδοχη οικογένεια. Για το τι της έκαναν σ’ εκείνο το σπίτι η μικρή μίλησε από τότε στην λειτουργό του Γραφείου Ευημερίας που την παρακολουθούσε, αλλά η λειτουργός δεν έκανε τίποτα. Όταν το κορίτσι ενηλικιώθηκε, κατάγγειλε την υπόθεση στην αστυνομία.

Ο παπάς δικάστηκε από πρωτόδικο δικαστήριο και εφετείο σε φυλάκιση δύο χρόνων. Αυτή ήταν τότε (πριν από εννέα χρόνια) η μάξιμουμ ποινή που προέβλεπε ο νόμος. Στην απόφαση του εφετείου, οι δικαστές εξέφρασαν την απορία γιατί δεν ήταν κατηγορούμενη και η παπαδιά, που έδερνε το παιδί. Αναρωτήθηκε επίσης γιατί κώφευσε το Γραφείο Ευμερίας, όταν το τετράχρονο κορίτσι τους είπε τι γονόταν σ’ εκείνο το σπίτι. 

Στη διάρκεια της δίκης εκατοντάδες κάτοικοι του χωριού στο οποίο λειτουργούσε ο παπάς έκαναν διαδήλωση έξω από το δικαστήριο, ΥΠΕΡ του παπά και μόλις η δικαστής ανακοίνωσε την απόφαση για φυλάκισή του, ο όχλος άρχισε να τη βρίζει. Ευτυχώς που δεν γκρέμισαν και τις φυλακές για να τον βγάλουν έξω. 

Στους δεκαοκτώ μήνες ο παπάς αποφυλακίστηκε. Έγινε τότε δίκη στην Ιερά Σύνοδο. Ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος δήλωσε σήμερα ότι η Σύνοδος ήθελε την καθαίρεση του παπά, αλλά τον στήριξε ο οικείος μητροπολίτης Ταμασού Ισαΐας, ο οποίος ισχυρίστηκε πως ο παπάς ήταν … παρεξηγημένος και ζήτησε να τον αποκαταστήσουν στα καθήκοντά του. Ο Ισαΐας διευκρίνισε στη Σύνοδο ότι θα τον έστελνε να λειτουργεί σε ένα απομακρυσμένο μοναστήρι, ώστε να μην έρχεται σε επαφή με παιδιά και να μην σκανδαλίζονται οι πιστοί. 

Μόλις ο παπάς αποκαταστάθηκε, ο Ισαΐας τον κάλεσε και λειτούργησαν μαζί στην Εκκλησία και μάλιστα του έδωσε το λόγο, στη διάρκεια της λειτουργίας, για να εξηγήσει στους πιστούς πως όλα όσα αποδείχτηκαν πέραν πάσης αμφιβολίας στο δικαστήριο ήταν μια σκευωρία εναντίον του. Με αυτό τον δεικτικό για να μην πω ξετσίπωτο τρόπο ο μητροπολίτης Ισαΐας έκανε ξέπλυμα της παιδοφιλίας. 

Λέγεται πως ο Ισαΐας παρείχε ηθική στήριξη κι ένα μικρό βοήθημα στην κοπέλα, που ήταν το θύμα αυτής της υπόθεσης, όμως η αλήθεια είναι πως μαζί της απέτυχε, αφού αυτή έφυγε από τη ζωή. Σε αντίθεση με τον παπά που ζει και βασιλεύει. 

Μόλις ο παπάς αποκαταστάθηκε, έβγαλε αυτή τη φωτογραφία. Για λόγους που αδυνατώ να κατανοήσω, οι γονείς των παιδιών που βλέπετε, έστειλαν τα ίδια τα παιδιά τους να συναντήσουν έναν καταδικασθέντα για παιδεραστία παπά, για να τα ευλογήσει.

Λυπάμαι αλλά θα το πω ωμά. Εκείνοι που έκαναν διαδηλώσεις υπέρ του παπά, που τρέχουν στο μοναστήρι όπου λειτουργεί για να του δείξουν τη συμπαράστασή τους (έτσι δήλωσε παλαιότερα ο Ισαΐας) ή που του στέλνουν τα παιδιά τους να τα κατηχήσει και να φωτογραφίζεται μαζι τους, με σκοπό να δείξουν ότι δεν πιστεύουν πως είναι παιδόφιλος, δεν είναι ανόητοι. Είναι συναυτουργοί του εγκλήματος, του κάθε εγκλήματος που συνειδητά ή ασυνείδητα καλύπτουν. Γιατί σ’ αυτούς και σε όσους άλλους συμπεριφέρονται έτσι σε ανάλογες περιπτώσεις στηρίζεται το σύστημα της κάθε μορφής διαφθοράς, για να αναπαράγεται και να διαιωνίζεται. 

Κάποτε θα πρέπει επιτέλους να αναζητήσουμε τα αίτια του ηθικού ξεπεσμού, της ξεφτίλας στην οποία κατρακυλούμε ασταμάτητα και χωρίς φρένο ως κυπριακή κοινωνία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *