WELCOME TO NORTH CYPRUS

2:11 PM | |

Η φωτογραφία είναι σημερινή, από το Λονδίνο. Η “Βόρεια Κύπρος” διαφημίζει στις κοσμοπολίτικες λεωφόρους το τουριστικό της προϊόν. Την ίδια ώρα που ακούμε στις ειδήσεις ότι κινδύνεύουμε λέει να χάσουμε το FIR μας, ενώ οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Ε.Ε. πιέζουν την Κυπριακή Δημοκρατία να αποδεχτεί ως νόμιμους κατοίκους της Κύπρου (και άρα να τους δώσει ταυτότητες) παιδιά μεικτών γάμων Τουρκοκυπρίων με Τούρκους έποικους.

Προσθέστε τα ήδη γνωστά: τους χιλιάδες Ελληνοκύπριους που αγοράζουν καύσιμα, φάρμακα και άλλα προϊόντα από τα κατεχόμενα, τους χιλιάδες που τζογάρουν στα εκείθεν καζίνα, τους χιλιάδες που πώλησαν την περιουσία τους στα κατεχόμενα στην Τουρκία και πολλά άλλα.

Ο “Μακροχρόνιος Αγώνας” του μαλακού καναπέ και του φραπέ
“δικαιώνεται” ως προς τον πραγματικό του στόχο, που δεν ήταν άλλος από την παγίωση του status quo. Η ζωή ξεπερνά την πολιτική αρλούμπα, ξεγυμνώνει τα κούφια συνθήματα των απατεώνων πολιτικάντηδων και άλλων προβεβλημένων μεγαλοπαραγόντων του αδηφάγου και βρόμικου ελληνοκυπριακού κατεστημένου, που το έπαιζαν πατριώτες (κατά τη ρήση του Σάμιουελ Τζόνσον).

Τα περί της “κρατικής μας οντότητας” που πιπιλάνε εδώ και δεκαετίες οι σαλτιμπάγκοι και οι παλιάτσοι του πολιτικού μας τσίρκου, είναι μια απάτη, που ωστόσο πλησιάζει στην πλήρη της αποκάλυψη. Για την τσέπη τους και μόνο γι’ αυτήν επέλεξαν εδώ και δεκαετίες τη διχοτόμηση και σιγοντάροντας την τουρκική αδιαλλαξία, μας οδηγούν ολοένα και πιο κοντά στο όραμα του Ραουφ Ντενκτάς, που ήταν ο μόνιμος γεωγραφικός και πολιτικός διαχωρισμός του κυπριακού λαού, με τη δημιουργία στο νησί δύο ανεξαρτήτων κρατών.

Προσωπικά δεν έχω καμία αμφιβολία πως, όταν συμβεί αυτό, ο Ελληνισμός θα έχει χάσει οριστικά την Κύπρο. Γιατί η Τουρκία έχει τη δυνατότητα με όρους οικονομικούς (ανάπτυξη της Τ/κ οικονομίας με την ενίσχυση της τουρκικής αγοράς) και δημογραφικούς (εποικισμός) – με όρους δηλαδή που διαμορφώνουν συνθήκες ζωής και όχι με κούφια ψηφίσματα του ΟΗΕ και πολιτικές ντιρεκτίβες- να μετατρέψει την Κύπρο σε τουρκικό νησί σε βάθος εικοσαετίας. Αυτό όμως δεν ενδιαφέρει και πολύ το διεφθαρμένο κατεστημένο, που ελέγχει πλήρως την εξουσία στην Κυπριακή Δημοκρατία, εφόσον – προς το παρόν τουλάχιστον – διασφαλίζει την εισροή δημοσίου χρήματος στο πουγγί του.

Την ίδια ώρα, που ο πρόεδρος αυτής της χώρας και ηγέτης της Ε/κ Κοινότητας, ψάχνεται ακόμη για να αποφασίσει τι είδους λύση θέλει και γυρεύει πρακτικά που μόνο αυτός είδε στο Κραν-Μοντανά, το Facebook λειτουργεί κάπως σαν όσιος Παΐσιος, προφητεύοντας πώς θα είναι η Κύπρος του μέλλοντος. Ποστάρεις από τη Λευκωσία και σου βγάζει ότι είσαι στην Lefkosa (Λεφκόσια). Ποστάρεις από τη Λάρνακα και σου βγάζει ότι είσαι στην Iskele. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα, δεν μπορούν να μας ξυπνήσουν από τον γλυκό ύπνο του βολεμένου, για να δούμε ότι πιάσαμε τον κατήφορο και πάμε ντουγρού προς τα βράχια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *