Όποιος διαφωνεί μαζί τους είναι “προδότης”, όποιος απαντά στα επιχειρήματά τους είναι “εμπαθής”…

11:05 AM | |

Snip20150603_1Θα ήθελα σήμερα να μοιραστώ μαζί σας μια ανάρτηση που είδα χτες στο χρονολόγιο μιας άγνωστής μου κυρίας. Παρόλο που είμαστε ακόμα στο ξεκίνημα των συνομιλιών και δεν ξέρουμε πού θα βγάλει, είναι φανερό ότι εμείς που λέμε “περιμένετε ρε παιδιά, μπορεί να προκύψει κάτι καλό, μην σκοτώνετε την ελπίδα” θα πρέπει να δολοφονηθούμε μαζί με την ελπίδα. Διότι οι εραστές της άρνησης, της μαυρίλας και της μεμψιμοιρίας δεν συγχωρούν όσους ελπίζουν. Όποιος τους απαντά είναι “εμπαθής”, όποιος διαφωνεί μαζί τους “πουλημένος στον εχθρό”. Διαβάστε λοιπόν πόσες μαζεμένες κακοήθειες χώρεσε μια ανάρτηση και να σκεφτείτε ότι ο τζιχαντιστικός τους πόλεμος εναντίον μας βρίσκεται ακόμη στην αρχή.

Παρόλο που παραθέτω πιο κάτω την απάντησή μου σ’ αυτή την αχρειότατη ανάρτηση, θα ήθελα να σημειώσω από την αρχή πως δεν έχω πάει ποτέ σε σεμινάρια, ούτε σε δικοινοτικές συνάξεις, ούτε σε κοινά ταξίδια με ΤΚ και στα κατεχόμενα έχω πάει αυτά τα 11 χρόνια μόνο 5 φορές, είτε για σκοπούς τηλεοπτικής κάλυψης είτε για προσκύνημα. Η κάρτα μου δεν έχει ποτέ κάνει αγορές από τα κατεχόμενα ούτε από την Τουρκία την οποία δεν έχω επισκεφθεί ποτέ. Οι λογαριασμοί του Οδυσσέως έχουν μέσα λεφτά που μπαίνουν από το μισθό του και από κανέναν άλλον. Επίσης θα φανεί γελοίο, σε όποιον διαβάζει τα γραφόμενά μου, ότι είμαι … “οπαδός του φασίστα Ερντογάν”.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Απορώ κι εξίσταμαι…..

Διαβάζοντας αναρτήσεις ορισμένων ανθρώπων (π.χ. Κωνσταντίνος Οδυσσέως του Λουκή Παπαφιλίππου), οι οποίοι “ευγενέστατα και με το γάντι” κατακεραυνώνουν όσους -δήθεν- δεν θέλουν/θέλουμε την όποια τη λύση τους, μένω με την απορία. Π.χ. τις προάλλες ο κ. Οδυσσέως έλουννεν ροδοστέμματα τον δήμαρχο Κερύνειας που θέλει λύση. Κατά τον Οδυσσέως (του Λουκή Παπαφιλίππου), όσοι θέλουν αυτά που ζητά ο Δήμαρχος Κερύνειας, αυτοί θέλουν λύση. Και τα παραθέτει:

• Δικαίωμα επιστροφής όλων των Κερυνειωτών στα σπίτια τους και τις περιουσίες τους (ακόμα κι αν η Κερύνεια θα βρίσκεται στην τουρκοκυπριακή περιοχή της χώρας)
• Ότι δεν θα υπάρχει τουρκικός στρατός και εγγυήσεις.
• Ότι η λύση θα εγγυάται την ασφάλεια και τα δικαιώματα των Κερυνειωτών και όλων των Κυπρίων, όπως καθορίζει το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Εγώ αποδέχομαι και με λιγότερα από αυτά που ζητά ο Δήμαρχος Κερύνειας.

* Δέχομαι ότι για πρακτικούς και λόγους δημοσίου συμφέροντος δεν θα επιστρέψουν όλοι και ούτε θα δοθεί σε όλους η περιουσία τους.

* Δέχομαι επίσης εγγυήσεις, εάν όλα τα άλλα ικανοποιηθούν, φτάνει να μην είναι η Τουρκία εντός με οποιοδήποτε άμεσο ή έμμεσο τρόπο. Σε σύγκριση με τον Δήμαρχο Κερύνειας τον οποίο εγκωμιάζει ο Οδυσσέως, εγώ πρέπει να είμαι ενδοτική!!! Γιατί δεν με εγκωμιάζει αλλά με κατηγορεί ότι δεν θέλω λύση; Απλά διότι ο Οδυσσέως έχει χάσει προ καιρού την επαφή του με τη λογική. Ο τρόπος επικοινωνίας που κανονικοί άνθρωποι επικοινωνούν και εκφράζονται όταν έχουν διαφωνίες και διαφορετικές απόψεις, δεν είναι ο τρόπος που κατανοεί τα πράγματα ο Οδυσσέως του Λουκή Παπαφιλίππου.

Ο Οδυσσέως έχει ένα μόνο τρόπο κατανόησης. Όποιος εκφράζεται με εμπαθή και παθιασμένο τρόπο όπως ο ίδιος ή οι φίλοι του, όποιος είναι απόφοιτος των σεμιναρίων επαναπροσέγγισης και εκφράζεται με κλισέ φράσεις που τους έμαθαν (π.χ. win-win διευθέτηση) όπως ο ίδιος και οι φίλοι του, όποιος είναι δήθεν προοδευτικός αριστερός και μαζί υπέρμαχος της αμερικανικής τάξης πραγμάτων (!), είτε δήθεν εθνικόφρονας (ή ελληνόφρονας κατά τον Αβέρωφ) και μαζί θαυμάζει τον ισλαμιστή φασίστα Ερντογάν, αυτός θέλει λύση!!!

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ

Αγαπητή μου κυρία, απορώ και εξίσταμαι τι σας έσπρωξε να γράψετε όλα αυτά τα ψέματα για μένα. Έχουμε προηγούμενα; Έχουμε προσωπικά; Πότε σας έχω γράψει εγώ εσάς ότι δεν θέλετε λύση; Πότε έχω πει εγώ ότι θέλω την όποια λύση; Μήπως πρέπει να ανατρέξετε ξανά στα γραφόμενα μου να δείτε τι εννοώ όταν λέω λύση ή θέλετε να επιμένετε να λέτε ψέματα;

Αν εσείς συμφωνείτε με αυτά που υποστηρίζει ο δήμαρχος Κερύνειας, τότε συμφωνούμε, κυρία μου. Ποιος σας είπε ότι εγώ σας κατηγορώ ότι δεν θέλετε λύση; Βρείτε μου το σας παρακαλώ.

Πρέπει να σας πω επίσης κυρία μου πως εγώ δεν έχω πάει ποτέ σε σεμινάρια, ούτε σε δικοινοτικές συνάξεις, ούτε σε κοινά ταξίδια με ΤΚ και στα κατεχόμενα έχω πάει αυτά τα 11 χρόνια μόνο 5 φορές, είτε για σκοπούς τηλεοπτικής κάλυψης είτε για προσκύνημα. Η κάρτα του Οδυσσέως δεν έχει ποτέ κάνει αγορές από τα κατεχόμενα ούτε από την Τουρκία την οποία δεν έχω επισκεφθεί ποτέ. Οι λογαριασμοί του Οδυσσέως έχουν μέσα λεφτά που μπαίνουν από το μισθό του και από ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ. Όσο για τις αισχρότητες που έγραψε κάποιος για διατεταγμένες υπηρεσίες κτλ, απορώ σε ποιου τη διατεταγμένη υπηρεσία βρίσκομαι, όταν από την κριτική μου έχουν περάσει ΟΛΟΙ.

Για όσους ενδιαφέρονται μπορώ να στείλω ένα άρθρο μου, που έγραψα το 1987 σε ηλικία 23 ετών, στο οποίο αποτυπώνονται οι απόψεις μου για το Κυπριακό, όπως τις νιώθω κι όπως τις αντιλαμβάνομαι. Τότε δεν υπήρχαν ούτε σεμινάρια, ούτε και κάποιοιος είχε κάποιο λόγο να … διατάξει εμένα να εκτελέσω υπηρεσία. Θα ήθελα επίσης να ξέρετε ότι εγώ, σε αντίθεση με κάποιους μέντορές σας, ΥΠΗΡΕΤΗΣΑ στον στρατό. Δεν απαλλάγηκα για καμία αιτία. Έκανα 29 ολόκληρους μήνες θητεία ως ανθυπίλαρχος ΤΘ και στην εφεδρεία ως υπίλαρχος. Υπηρετώ λοιπόν μόνο την πατρίδα μου και τη συνείδησή μου.

Θέλω λύση του Κυπριακού, που να διασφαλίζει την ειρήνη, την ασφάλεια και τη συνέχεια της Κυπριακής Δημοκρατίας μετεξελιχθείσα σε ομοσπονδία, χωρίς στρατούς κατοχής, χωρίς έποικους και χωρίς τουρκικές εγγυήσεις. Θέλω να διασφαλιστούν πλήρως οι βασικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα και να εφαρμοστεί πλήρως το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Είναι κανείς που δεν έχει καταλάβει τι έγραψα πιο πάνω; Αν όχι, τότε σας παρακαλώ μην ξαναγράψετε ότι θέλω την ΟΠΟΙΑ ΛΥΣΗ!

Κυρία Χατζηχαραλάμπους, ο Λουκής Παπαφιλίππου είναι ο εργοδότης μου. Δεν είμαι ο Κωνσταντίνος Οδυσσέως, του Λουκή Παπαφιλίππου. Είμαι ο Κωνσταντίνος Οδυσσέως του Μιχαλάκη, αγωνιστή της ΕΟΚΑ. Να σας παρακαλέσω να δείξετε και λίγο σεβασμό, σε έναν άνθρωπο που δεν σας έχει πειράξει, δεν σας έχει βρίσει, δεν σας έχει προσβάλει. Επίσης αφήστε ήσυχο τον κ. Παπαφίλίππου. Δεν έχει απολύτως καμία σχέση ο άνθρωπος με αυτά που γράφω. Εκτός αν αναφέρετε το όνομά του για να με τραβήξει από το αυτί… Σας πληροφορώ ότι είμαι σε μια ηλικία που δεν μου τραβούν πια το αυτί.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω επίσης το εξής: ότι θα συνεχίσω να γράφω αυτά που νιώθω κι αυτά που μου υποβάλλει η συνείδησή μου, γιατί το χρωστώ στην πατρίδα μου, στους ανθρώπους που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία αυτού του τόπου και ΟΧΙ για τη διχοτόμηση και προπαντός το χρωστώ στα παιδιά μου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *