Υπάρχει μια κυπριακή βωμολοχία για το πώς συμπεριφέρεται ο Ερντογάν

11:08 AM | |

%ce%b5%cf%81%ce%bd%cf%84%ce%bf%ce%b3%ce%b1%ce%bdΥπάρχει μια κυπριακή βωμολοχία που εκφράζει άψογα τον τρόπο που συμπεριφέρεται ο Ερντογάν. Ζητώ συγνώμη που θα τη χρησιμοποιήσω, αλλά ο πρόεδρος της Τουρκίας, με το συμπάθειο, παίζει με όλους τον “καβλ*ντη”! Το έχει καθιερώσει σχεδόν καθημερινά να βγαίνει και να μιλά, κατακεραυνώνοντας πότε την Ευρωπαϊκή Ένωση, πότε τους πολιτικούς του αντιπάλους, πότε τον Ισραήλ και γενικά όποιον θεωρεί ότι του μπαίνει στη μύτη.

Πουλά καθημερινά μαγκιά στους Τούρκους, επειδή ξέρει ότι τους αρέσει να έχουν έναν μάγκα ηγέτη, που τα χώνει σε όλους. Με αυτό λοιπόν τον τρόπο, σαν γαρνιτούρα πάνω από τις άλλες απαράδεκτες μεθόδους που χρησιμοποιεί (του φόβου, της κρατικής τρομοκρατίας, των διώξεων κτλ), φέρνει το εγχώριο πολιτικό παιχνίδι στα μέτρα του.

Η εξουσία τον έχει τρελάνει, όπως συμβαίνει συχνά με πολλούς ανθρώπους που αποκτούν ανάλογο πολιτικό έρεισμα. Οι ομιλίες του κατάντησαν ασυνάρτητα συνονθυλεύματα εθνικισμού, πατερναλισμού, φοβέρας, “αλαφροϊσκιωτισμού”, ιδεοληψίας, πολιτικού και θρησκευτικού δογματισμού.

Πιστεύοντας ότι βρίσκεται ένα κλικ πριν από το να αντικαταστήσει αυτός τον Θεό, άρχισε να γράφει στα παλιά του τα παπούτσια το νόμο και τη δεοντολογία κι αυθαιρετεί συγκεντρώνοντας στο πρόσωπό του εξουσίες που δεν του παρέχει (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) το τουρικό σύνταγμα.

Μια από τις αυθαιρεσίες του ήταν και η απόφασή του να διατηρήσει στην Τουρκία την θερινή ώρα, αντί να επιστρέψει στην χειμερινή. Αλλά η κανονική ώρα είναι η χειμερινή, η οποία στην περιοχή μας είναι +2 σε σχέση με την ώρα του Greenwich. Στην πραγματικότητα η θερινή ώρα είναι τεχνητή, ένας τρόπος για εξοικονόμηση ενέργειας κατά τους θερινούς μήνες. Μια χώρα που θέλει να καταργήσει αυτό το μέτρο λογικά πρέπει να καταργήσει τη θερινή ώρα και όχι την (κανονική) χειμερινή. Αλλά προφανώς η λογική δεν διατηρεί πλέον καμία επαφή με την αλαζονεία του Ερντογάν.

Το ψευδοκράτος, για πρακτικούς (όπως διατείνονται στα κατεχόμενα) λόγους, που έχουν να κάνουν με το συγχρονισμό των πτήσεων στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, εναρμονίστηκε και με τούτη την τρέλα του Ερντογάν. Το τραγικό δυστύχημα, στο οποίο σκοτώθηκαν παιδιά χτες το πρωί, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι οι μαθητές πρέπει να ξυπνούν για να πάνε στο σχολείο πριν ακόμη χαράξει το φως, επειδή έτσι “έδοξε” του Ερντογάν.

Εμείς που με ειλικρίνεια επιδιώκουμε τη λύση του εθνικού μας ζητήματος, θέλουμε ο Ερντογάν να μαζέψει το συντομότερο δυνατόν το στρατό και τους εγκάθετούς του και να φύγει από το νησί μας. Μακριά από εμάς οι αυθαίρετες προσπάθειές του να εκτουρκίσει την πατρίδα μας, μακριά από μας η αλαζονεία κι η τρέλα του. Κι όταν λέω “εμάς” εννοώ όλους τους Κύπριους: Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *