Το τιτίβισμα του Κρις Τριανταφυλλίδη…

3:58 PM | |

Tweet ΤριανταφυλλίδηΗ Ελένη Θεοχάρους διαφώνησε με τις – διαχρονικές από την εποχή της ίδρυσής του από τον Γλαύκο Κληρίδη – θέσεις του ΔΗΣΥ στο Κυπριακό κι αποχώρησε. Μπορεί να μην παραιτήθηκε κι από το προσοδοφόρο αξίωμα της ευρωβουλευτού, που της χάρισαν οι ψήφοι των συναγερμικών, αλλά τουλάχιστον της πιστώνεται το γεγονός ότι δεν θέλησε να παραμείνει σε ένα κόμμα με το οποίο διαφωνεί στο κρισιμότερο ζήτημα που αφορά το μέλλον αυτού του λαού.

Εύχομαι ότι το ίδιο θα πράξει και ο κ. Κρις Τριανταφυλλίδης, τόσο από τη θέση του διευθυντή του νομικού τμήματος του ΔΗΣΥ όσο από εκείνη του εκπροσώπου του κόμματος στην ομάδα των συμβούλων του Προέδρου της Δημοκρατίας για τις διαπραγματεύσεις.

Τόσο ο κ. Τριανταφυλλίδης όσο και η κ. Θεοχάρους δεν κατάφεραν να αποστασιοποιηθούν από τις παλιές δηκοϊκές τους καταβολές. Στην πραγματικότητα παρέμειναν ευλαβείς πιστοί των λεγόμενων  «διαχρονικών αρχών» του ΔΗΚΟ, που πηγάζουν από την παλιά σχολή σκέψης του κατεστημένου της γενιάς του ’60.

Με το χτεσινό του τιτίβισμα (tweet) στο Twitter,  ο κ. Τριανταφυλλίδης αδειάζει τον πρόεδρο Αναστασιάδη και τον ΔΗΣΥ και ταυτίζεται πλήρως με τον Νικόλα Παπαδόπουλο, τον Γιώργο Λιλλήκα, τον Μαρίνο Σιζόπουλο και Γιώργο Περδίκη. Επέλεξε λοιπόν, μ’ αυτή την αιφνιδιαστική του κίνηση, να προσχωρήσει στο στρατόπεδο της ανέξοδης, κενής ουσίας και περιεχομένου, συνθηματολογίας.

Στην πριν από το 1974 εποχή, η εύκολη συνθηματολογία υπέρ της Ένωσης της Κύπρου με την Ελλάδα -όταν πια η Ένωση είχε καταστεί ανέφικτος στόχος μετά την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας- μας οδήγησε στην τουρκική εισβολή και στην ανείπωτη εθνική καταστροφή. Τουλάχιστον όμως τότε ο στόχος υπήρχε, έστω κι αν ήταν ανέφικτος.

Σήμερα, όλοι αυτοί που ανέξοδα συνθηματολογούν εναντίον των προσπαθειών για λύση, δεν έχουν να προτείνουν εναλλακτικά απολύτως τίποτα. Μιλούν αόριστα για μια «εναλλακτική στρατηγική» η οποία βρίσκεται μόνο στη σφαίρα του ονείρου και του απόλυτου τίποτα. Προτείνουν λοιπόν το απόλυτο τίποτα, μια πολιτική που πολύ απλά μεταφράζεται σε διατήρηση της τουρκικής κατοχής, εδραίωση της διχοτόμησης και μετατροπή της Κύπρου σταδιακά σε τουρκικό νησί.

Σε τούτο το στρατόπεδο αποφάσισε να παλινδρομήσει ο κ. Κρις Τριανταφυλλίδης. Θέλω να πιστεύω λοιπόν ότι έχει την πολιτική ευθιξία κι αξιοπρέπεια να αποχωρήσει άμεσα από το ΔΗΣΥ και να ενταχθεί σε ένα από τους λόχους που πολεμούν καθημερινά με πείσμα για τη συντήρηση του σημερινού διχοτομικού στάτους κβο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *