Τι σημαίνει “επιστροφή” της Μόρφου, κ. πρόεδρε;

4:31 PM | |

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣΟ πρόεδρος Αναστασιάδης και η κυβέρνηση πρώτοι απ’ όλους πρέπει να εγκαταλείψουν αδόκιμα και κλισέ συνθήματα -που πιπιλά προχειρόλογα η πολιτική μας ελίτ εδώ και δεκαετίες- όπως αυτό με την “επιστροφή” της Μόρφου ή της Αμμοχώστου κτλ. Ας μη δίνουμε την εντύπωση ότι θέλουμε επιστροφή π.χ. της Μόρφου αλλά όχι της Κερύνειας!

Να είμαστε ακριβείς στις ορολογίες. Ο πρόεδρος έπρεπε να πει ότι “δεν θα δεχθούμε λύση αν η Μόρφου δεν θα βρίσκεται μέσα στα όρια της Ελληνοκυπριακής πολιτείας”.

Η Κερύνεια, η Μόρφου, η Αμμόχωστος κι ολόκληρη η κατεχόμενη γη μας θα επιστραφούν στην νόμιμη κυβέρνηση της Κύπρου με τη λύση του Κυπριακού. Αντίθετα δεν θα επιστραφούν ΠΟΤΕ αν συνεχιστεί το σημερινό στάτους κβο ή αν επέλθει η οριστική και μόνιμη διχοτόμηση που ονειρεύονται πολλοί, όχι μόνο στην τουρκική πλευρά αλλά και στη δική μας.

Η είδηση όπως τη διάβασα σε κυπριακό site:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιθυμεί να διαβεβαιώσει ότι δεν θα αποδεχθεί, ούτε και θα συμφωνήσει σε οποιαδήποτε λύση εάν δεν επιστραφεί η πόλη της Μόρφου, χωρίς τη Μόρφου δεν υπάρχει λύση του Κυπριακού, δήλωσε ο Αναπληρωτής ΚΕ Βίκτωρας Παπαδόπουλος, παραλαμβάνοντας την Τετάρτη ψήφισμα από αντιπροσωπεία των Μορφιτών στον Προεδρικό Μέγαρο. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *