Στο τέλος θα πάθουμε αυτό που φοβόμαστε…

4:25 PM | |

DIXOTOMISI3Ανησυχώ για το κυπριακό! Έπιασα κι εγώ το … χούι της μερίδας εκείνης των σοφών μας πολιτικών που, για 40 ολόκληρα χρόνια από την εισβολή, ανησυχούν μόλις αρχίσει να κινείται κάτι για λύση του Κυπριακού. Αυτών που για 40 ολόκληρα χρόνια περιμένουν τις … καλύτερες συγκυρίες που θα έρθουν αλλά δεν ήρθαν και ούτε θα έρθουν (γι’ αυτούς) ποτέ. Ούτε τότε που ήταν ακόμα νωπά τα πράγματα, ούτε σήμερα που πέρασαν ήδη 40 χρόνια και η πατρίδα μας βρίσκεται ακόμα κάτω από την μπότα 40 χιλιάδων Τούρκων στρατιωτών, 200 χιλιάδων εποίκων και που δεν έμεινε «παθκιά» γης που δεν έχει χτιστεί. Δεν ανησυχούν γι’ αυτά που μέρα με τη μέρα μας οδηγούν στην οριστική, καταστροφική διχοτόμηση. Ανησυχούν μήπως και μπούμε σε διαδικασία για λύση του Κυπριακού.

Ανησυχώ λοιπόν διότι άρχισα να υποψιάζομαι τι θα γίνει. Αν δεν προετοιμαστούμε κι αν δεν αξιοποιήσουμε σωστά τις συγκυρίες, αν πάμε πάλι να παίξουμε τα γνωστά κουτοπόνηρα παιγνίδια με τη Ρωσία ή με την Κίνα ή δεν ξέρω κι εγώ με ποιους άλλους στα Ηνωμένα Έθνη, αυτή τη φορά θα φάμε μια καρπαζιά δέκα φορές χειρότερη από αυτή που φάγαμε στο Eurogroup.

Αυτοί οι ίδιοι πολιτικοί που …έπαιζαν τα όργανα τους καθώς ο Τιτανικός (βλέπε οικονομία του τόπου) βούλιαζε, συνεχίζουν να τα παίζουν. Δεν κατάλαβαν τίποτα. Δεν κατάλαβαν ότι όλα έχουν δρομολογηθεί με την απόλυτη πλέον συμφωνία όλων (Ευρωπαίων, Αμερικάνων, Ρώσων) και ότι το επόμενο βήμα, ναι, θα είναι η λύση αυτού του προβλήματος που ζουζουνίζει σαν ενοχλητική μύγα για πάνω από μισό αιώνα κάτω από τη μύτη της διεθνούς κοινότητας.

Δεν κατάλαβαν ότι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ για τη λύση. Ότι πρέπει ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ και να ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ! Να αποφασίσουμε ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΓΙΑ ΜΑΣ ΕΦΙΚΤΗ ΛΥΣΗ και να επικεντρώσουμε όλο το νου και την προσπάθειά μας, αξιοποιώντας όση αξία μπορεί να μας προσδίδει το φυσικό αέριο και η συμμαχία μας με το Ισραήλ, και να ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΥΜΕ! Αυτοί νομίζουν ότι θα συνεχίσουμε να παίζουμε τα όργανα μας μέχρι τον αιώνα τον άπαντα…

Ο χρόνος δυστυχώς τελειώνει και πλησιάζει η ώρα που, αν δεν παρουσιαστούμε πανέτοιμοι και προετοιμασμένοι, απλά θα κάνει η Τουρκία ό,τι θέλει και κανένας – ούτε το Ισραήλ, ούτε η Ρωσία αλλά ούτε και η Ελλάδα θα μας σώσουν. Απλά διότι δεν θα ξέρει κανένας τι ακριβώς θέλουμε και δεν θα έχουν την υπομονή να μας περιμένουν να αποφασίσουμε…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *