Σου το χρωστάμε, η Κύπρος να γίνει ξανά ελεύθερη πατρίδα…

6:34 PM | |

ΑΥΞΕΝΤΙΟΥΕσύ έδωσες τη ζωή σου για την ελευθερία κι όμως το χωριό σου είναι, η Λύση, είναι 40 τόσα χρόνια σκλαβωμένο ακόμη, όπως και η μισή μας πατρίδα. Θα κάνουμε, Γρηγόρη, αυτό που πρέπει για να ελευθερωθεί η αγαπημένη σου Λύση. Να ξαναγίνει ολόκληρη η Κύπρος, μια πατρίδα για όλους τους Κύπριους, ελεύθερη και ενωμένη. 

Σ’ ευχαριστούμε, Γρηγόρη, που μας έμαθες ότι αξίζει κανείς να πεθαίνει για τον τόπο του. Έχουμε χρέος αυτό να το θυμόμαστε, για να συγκρίνουμε τη δική σου θυσία, με τα εύκολα συνθήματα, τα κούφια λόγια και τις απατηλές διακηρύξεις, που δεν είχαν αντίκρυσμα σε πράξεις ανδρείας ή πολιτικής τόλμης και κράτησαν την πατρίδα μας για 40 χρόνια διχοτομημένη και τουρκοπατημένη. 

Θα βάλουμε ένα τεράστιο Χ στους πολιτικούς εκείνους, που αποδείχτηκαν ανάξιοι της θυσίας σου, που επένδυσαν στο εθνικό μας ζήτημα για ίδιον όφελος, που αντί να υπηρετήσουν την αρετή, όπως εσύ, υπηρέτησαν τα συμφέροντα του κατεστημένου, επιτρέποντας τη συντήρηση της τουρκικής κατοχής για σχεδόν μισό αιώνα. 

Τώρα, Γρηγόρη, τα ψέματα τελείωσαν. Δεν μας παίρνει άλλο. Πρέπει ότι είναι να κάνουμε για την πατρίδα μας, να το κάνουμε τώρα. Αλλιώς θα τη χάσουμε για πάντα. Με γνώμονα τη σύνεση και τη λογική θα προχωρήσουμε με θάρρος κι αποφασιστικότητα μπροστά, να διεκδικήσουμε ξανά την ελευθερία αυτού του τόπου. Αιωνία σου η μνήμη!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *