Σθεναρά κατά της διχοτόμησης ο Αλέξης Τσίπρας

11:05 AM | |

tsipras2Χαίρομαι για την απόφαση του πρωθυπουργού Τσίπρα να συναντηθεί και με τουρκοκυπριακές οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, αύριο το απόγευμα. Αν είχαμε νου σε τούτο τον τόπο θα προσπαθούσαμε εδώ και πολλά χρόνια να φέρναμε τους ΤΚ με το μέρος μας και δεν θα τους αφήναμε πλήρως εξαρτώμενους από την Τουρκία. Ιδιαίτερα αυτό τον καιρό που η πλειοψηφία των ΤΚ βλέπουν με φόβο τις κινήσεις Ερντογάν και την προσπάθειά του να στρέψει την ΤΚ νεολαία προς τον ισλαμισμό, ενδεχομένως να έχουμε άλλη μια ευκαιρία για ειλικρινείς χειρονομίες φιλίας εκ μέρους μας.

Ενας επιπρόσθετος λόγος για τον οποίο θέλω ο Αλέξης Τσίπρας να πετύχει τα καλύτερα για την Ελλάδα, είναι και η πατριωτική του στάση στο Κυπριακό. Δεν θέλει τη διχοτόμηση, την οποία δυστυχώς κάποιοι γλυκοκοιτάζουν στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Είναι ξεκάθαρα υπέρ της επανένωσης του νησιού μας σε ΜΙΑ χώρα, Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία και το διακηρύττει. Σε αντίθεση με τον προκάτοχό του που μιλούσε για τη λύση του Κυπριακού στο …φλου, για να μην δυσαρεστήσει τους εδώ φίλους του.

Η Κύπρος και η Ελλάδα, βρίσκονται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι της ιστορίας τους και έχουμε χρέος να προχωρήσουμε αποφασιστικά προς τη λύση αυτών των προβλημάτων με ρεαλιστικό πατριωτισμό και διεκδικητικότητα, για να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον των Ελλήνων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *