Η μετεξέλιξη του ΔΗΚΟ σε “παιδική χαρά”…

11:43 AM | |

Σε “παιδική χαρά” … μετεξελίσσεται το ΔΗΚΟ, επί προεδρίας Νικόλα Παπαδόπουλου. Ίσως θα πρέπει να αλλάξουν και το λογότυπο του κόμματος και να βάλουν στη θέση του το πορτραίτο του Πινόκιο! Αν είναι δυνατόν ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ να μην είδε χτες τίποτα το θετικό στις θετικότατες για την Κύπρο αποφάσεις  της Ε.Ε. και να είδε μόνο κάτι που δεν υπάρχει: την κατάργηση τάχα της Κυπριακής Δημοκρατίας!

Κατ’ αρχάς το θετικότερο από τις χθεσινές αποφάσεις της Ε.Ε. είναι η ετοιμότητά της λάβει μέρος (to participate) στη διάσκεψη της Γενεύης και μάλιστα σε ανώτατο επίπεδο, με τον Γιούνγκερ και την Μογκερίνι, ενδεχομένως και με τον Τουσκ. Άρα ενεργοποιείται το μέρος εκείνο της “συμφωνίας του δείπνου” που λέει ότι, ότι εκτός από τις δύο κοινότητες και τις τρεις εγγυήτριες, θα κληθούν να λάβουν μέρος και άλλα σχετιζόμενα (relevant) μέρη.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, με τη χθεσινή της απόφαση, ευλόγως διεκδικεί τη συμμετοχή της στη διάσκεψη, όπως φυσικά και η Κυπριακή Δημοκρατία, ως απολύτως σχετιζόμενο μέρος.  Με άλλα λόγια αποδυναμώνεται το επιχείρημα που χρησιμοποιούν οι Τούρκοι, ο Νικόλας και οι άλλοι της Αγίας Πεντάδας του ούτω καλούμενου “ενδιάμεσου χώρου”, ότι τάχα η διάσκεψη θα είναι ντε και καλά πενταμερής. 

Για κάποιο περίεργο λόγο ο Νικόλας Παπαδόπουλος βλέπει μόνο ό,τι βλέπουν οι Τούρκοι. Οτιδήποτε ερμηνεύουν οι Τούρκοι αυθαίρετα και όπως τους συμφέρει, συμφωνεί μαζί τους κι ο Νικόλας. Οι Τούρκοι έχουν κάθε λόγο να μην βλέπουν ως θετική τη χθεσινή απόφαση της Ε.Ε.  Ε λοιπόν, ούτε ο Νικόλας τη βλέπει έτσι. Μάλιστα βρήκε και στους Τούρκους έτοιμο (άτοπο και αυθαίρετο) επιχείρημα, ότι τάχα η χτεσινή απόφαση καταργεί την Κυπριακή Δημοκρατία.

Φυσικά σε καμία περίπτωση δεν υπονοώ ότι ο Νικόλας παίζει συνειδητά το παιχνίδι των Τούρκων. Ούτε όμως μπορώ να δεχτώ ότι αυτή η απολύτως αρνητική και μηδενιστική προσέγγιση βοηθά έστω και στο ελάχιστο την εθνική μας υπόθεση. Ο Νικόλας ελαύνεται από μια άποψη του τι σημαίνει αντιπολίτευση εντελώς λανθασμένη κι αταίριαστη στις κρίσιμες περιστάσεις που περνά η πατρίδα μας. Η απόλυτα μηδενιστική του στάση μάλιστα δίνει την εντύπωση ότι ο ίδιος δεν θέλει λύση και προσπαθεί να πείσει το λαό από τώρα να ψηφίσει ΟΧΙ, ανεξάρτητα από το ποια θα είναι η τελική συμφωνία (αν και εφόσον προκύψει φυσικά).

Σε τελική ανάλυση οι ακραίες μέχρι παραλογισμού θέσεις του Νικόλα Παπαδόπουλου πετυχαίνουν ακριβώς το αντίθετο με αυτό που προσπαθεί ο ίδιος να προβάλει ως προφίλ. Τον εκθέτουν, τον καθιστούν αναξιόπιστο, ως ένα πολιτικό που απευθύνεται σε μάζες πολιτών που ο ίδιος υποτιμά τη νοημοσύνη τους.

Η χτεσινή του ανάρτηση στο Twitter ήταν μια κραυγαλέα περίπτωση ακραίας τοποθέτησης, η οποία αγγίζει τα όρια της γελοιότητας. Σου προκαλεί την εντύπωση ότι δεν την έγραψε ο ηγέτης του τρίτου σε μέγεθος κόμματος, αλλά κάποιος Νικολάκης που πηγαίνει ακόμη στο νηπιαγωγείο. Οπότε νιώθεις κι εσύ την ανάγκη να εξηγήσεις στο μικρό αυτό παιδί τα αυτονόητα. Έγραψε λοιπόν χτες στο Twitter ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ:

“To “Republic of Cyprus” έγινε “Cyprus” στην απόφαση της ΕΕ. Μια νέα μεγάλη επιτυχία του Ν.Αναστασιάδη. Η κατάργηση του κράτους μας συνεχίζεται.”

 Όπως λοιπόν κάνουμε με τα παιδάκια του νηπιαγωγείου ας πάμε αργά και καθαρά να εξηγήσουμε στον Νικόλα τι λέει η απόφαση της Ε.Ε., που αποτελείται από όλες κι όλες τέσσερις και κάτι γραμμές:

 “Following a presentation by the President of the Republic of Cyprus on the negotiations on a Cyprus settlement, the European Council reiterated its support to the ongoing process for the reunification of Cyprus. The EU, taking into account that Cyprus is and will remain a member of our Union after the settlement, stands ready to participate at the Geneva conference on Cyprus on 12 January 2017.”

 Στο πιο πάνω κείμενο της απόφασης γράφει “by the President of the Republic of Cyprus”. Το “Republic of Cyprus” που γράφει στην αρχή σημαίνει “Κυπριακή Δημοκρατία”. Εντάξει, Νικόλα; Αν θέλεις άνοιξε και ένα λεξικό για να σιγουρευτείς, να μην νομίζεις ότι σε κοροϊδεύουμε. Άρα, αφού γράφει ότι ο πρόεδρος μας είναι “the President of the Republic of Cyprus” γιατί λες εσύ “η κατάργηση του κράτους μας συνεχίζεται”; Πώς συνεχίζεται δηλαδή; Τι εννοείς; Μήπως έπρεπε να το γράφει greeklish; “by the president of Kypriaki Dimokratia”; Σόρι προσπαθώ να καταλάβω, Νικόλα μου, τι στην ευχή του Θεού θέλεις να πεις.

 Πιο κάτω η ανακοίνωση της Ε.Ε γράφει το εξής.: “…taking into account that Cyprus is and will is and will remain a member of our Union after the settlement…”. Αυτό είναι που εννοείς ότι λες καταργήθηκε το κράτος μας; Επειδή γράφει σκέτο Cyprus; Μα πρόσεξε όμως τι γράφει: “Cyprus IS”… “IS” σημαίνει “ΕΙΝΑΙ” τώρα. Πρόκειται για ενεστώτα. Η Κύπρος είναι ΤΩΡΑ μέλος. Κατάλαβες; Αλλά πώς είναι τώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση η Κύπρος; Ως Κυπριακή Δημοκρατία, ναι; Το γράφει και πιο πάνω εξάλλου: “the President of the Republic of Cyprus”. Τώρα λοιπόν η Κύπρος ΕΙΝΑΙ μέσα στην Ε.Ε. ως Κυπριακή Δημοκρατία. Έτσι ήταν και τότε που ήταν πρόεδρος ο πατέρας σου. Δεν γράφει παντού Κυπριακή Δημοκρατία διότι δεν χρειάζεται. Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται, λέει και το ρητό. Και ναι, είναι ευκόλως εννοούμενο διότι το ξέρουν μέχρι και οι κότες της Ε.Ε. ότι η Κύπρος ΕΙΝΑΙ μέλος της Ε.Ε. ως “Κυπριακή Δημοκρατία”.

Λέει λοιπόν “Cyprus is and will remain a member of our Union”. Δηλαδή η Κύπρος (που είναι μέλος ως ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ) ΕΙΝΑΙ και θα ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ μέλος της Ένωσης. Πού στην ευχή του Θεού βλέπεις εσύ κατάργησή της; Αν καταργηθεί πώς θα παραμείνει; Θα παραμείνει κατηργημένη; Αν εννοείς ότι θα γίνει καινούριο κράτος (από παρθενογένεση), πώς στην ευχή θα είναι μέλος της Ε.Ε. ως καινούριο κράτος; Τι λένε οι κανονισμοί της Ε.Ε.; Ότι ένα κανούριο κράτος γίνεται μέλος της Ε.Ε. μέσα σε μία νύχτα;  

Αυτή η αναφορά, Νικόλα, επιβεβαιώνει την ΜΕΤΕΞΕΛΙΞΗ της Κυπριακής Δημοκρατίας, αφού αυτό που είναι σήμερα (δηλαδή η Κυπριακή Δημοκρατία) “θα παραμένει μέλος της Ένωσης”. Το κατάλαβες τώρα; Ή θα συνεχίσεις να λες τα δικά σου; ‘Οπως κι αν έχει, θα ήθελα να σε παρακαλέσω να σταματήσεις να καταργείς από μόνος σου την Κυπριακή Δημοκρατία και να δίνεις συνεχώς το πάτημα στους Τούρκους να λένε τα δικά τους και να σε επικαλούνται μάλιστα κι εσένα, ότι δηλαδή συμφωνεί μαζί τους και ο Νικόλας Παπαδόπουλος. Καλύτερα θα ήταν να δεις πώς θα βοηθήσεις να λυθεί το Κυπριακό όσο γίνεται καλύτερα, παρά να εκπέμπεις 24 ώρες το εικοσιτετράωρο αυτή την καταστροφική, αρνητική ενέργεια.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *