ΠΡΙΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΜΕ ΟΛΟΙ

5:07 PM | |

«Έχουμε καταστραφεί, έχουν καταστραφεί οι οικογένειες μας» φωνάζουν οι πρατηριούχοι, για το λόγο ότι πολλοί Ε/κ βάζουν καύσιμα στα κατεχόμενα.

Το γράφω και το ξαγράφω εδώ και χρόνια. Αν δεν λυθεί το Κυπριακό, με μια λύση που θα διασφαλίζει το ΕΝΙΑΙΟ της κυπριακής οικονομίας, ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ επαγγελματίες, εταιρίες και εργαζόμενοι, θα καταστραφούν και θα βρεθούν σε απόγνωση. Το σημερινό ψευδοκράτος, μας ανταγωνίζεται σε πολλούς τομείς της οικονομίας, ενώ είναι παράνομο καθεστώς. Φανταστείτε τι θα γίνει αν καταλήξουμε σε λύση δύο ανεξάρτητων κρατών, με χωριστές οικονομίες (διχοτόμηση).

Φανταστείτε τι θα γίνει αν το ψευδοκράτος γίνει νόμιμο κράτος, με νόμιμο αεροδρόμιο και νόμιμα λιμάνια, με τουριστικές υποδομές υψηλού επιπέδου (που ήδη χτίστηκαν και εξακολουθούν να χτίζονται) και αγωγό που φέρνει κατευθείαν από την Τουρκία νερό, ρεύμα και οπτικές ίνες. Θα έχουμε ανταγωνισμό σε ΟΛΟΥΣ τους τομείς, τουρισμό, υπηρεσίες, εμπόριο, γεωργία κτλ, από μια οικονομία στην οποία θα βάλει πλάτες η τεράστια τουρκική αγορά και θα κρατά ανταγωνιστικές τις τιμές, μέχρι να μας γονατίσει.

Αν κάποιοι νομίζουν ότι θα λύσουμε το πρόβλημα με το να κλείσουμε τα οδοφράγματα, με συγχωρείτε αλλά είναι τραγικά αδαείς. Η Κύπρος δεν μπορεί να γίνει Βόρεια Κορέα. Να σταματήσουν να βασίζουν σε τέτοιες βλακώδεις ψευδαισθήσεις το μέλλον εμάς και των παιδιών μας.

Το διχοτομικό σινάφι, που ξέγραψε τη μισή Κύπρο το 1974, περνώντας στον κόσμο τα απλοϊκά συνθήματα ότι “ο Τούρκος δε θα δώσει τίποτε πίσω” και “τζείνοι πο’τζει τζι εμείς πο’δα”, κατάφερε με τον “μακροχρόνιο αγώνα” της μάσας να μας φέρει ένα βήμα πριν τη διχοτόμηση. Εδώ που φτάσαμε, δεν ξέρω τι είδους λύση θα μας φέρουν στο τέλος.

Πάντως όποια και να είναι η λύση, ας φροντίσουν τουλάχιστον να πάρουν πίσω το έδαφος που μας έδιναν όλα τα σχέδια του ΟΗΕ, στα οποία είπαμε ηρωϊκά ΟΧΙ (Αμμόχωστο, Μόρφου, τα μεγάλα χωριά κοντά στη γραμμή από Αμμόχωστο μέχρι Μόρφου και το μεγαλύτερο μέρος της Καρπασίας). Επίσης να διασφαλίσουν ότι η οικονομία της Κύπρου θα είναι ΜΙΑ! Όχι δύο οικονομίες. ΜΙΑ, ΕΝΙΑΙΑ οικονομία, κάτω από κοινή διαχείριση, σχεδιασμό και συντονισμό και με διαμοιρασμό των εσόδων.

Αυτά τα δύο ζητούμενα είναι άκρως σημαντικά:

Η επιστροφή εδαφών περιορίζει το έδαφος δημογραφικής επέκτασης στο βορρά και μειώνει (κάπως) τον κίνδυνο αλλαγής της δημογραφικής ισορροπίας. Επιπλέον, με την επιστροφή της Αμμοχώστου, αποτρέπεται ο κίνδυνος να την αξιοποιήσουν τουριστικά οι Τούρκοι, επιφέροντας μέγα πλήγμα στην τουριστική μας βιομηχανία και κατ’ επέκταση στην οικονομία μας.

Η ενιαία διαχείριση της οικονομίας θα αποτρέψει τον ασύμμετρο ανταγωνισμό και θα διαμοιράσει τα έσοδα, από όλες τις οικονομικές δραστηριότητες, επ’ ωφελεία ολόκληρου του λαού του νησιού.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης παρέλαβε σαν σκυτάλη την ωρολογιακή βόμβα της διχοτόμησης. Εύχομαι να εννοεί αυτό που λέει σχεδόν κάθε μέρα, ότι δηλαδή η σημερινή κατάσταση πραγμάτων, δεν είναι λύση, διότι όλο και χειροτερεύει. Διότι ΟΝΤΩΣ όλο και χειροτερεύει.

Αν δεν απενεργοποιήσει την ωρολογιακή βόμβα, αν δεν αποτρέψει δηλαδή τη διχοτόμηση, οι Κύπριοι (Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι) θα χάσουμε την Κύπρο. Από αφέντες θα γίνουμε τσιράκια. Είτε των Τούρκων, που θα εξαγοράσουν την οικονομία στο βορρά, είτε των ξένων στους οποίους θα αναγκαστούμε να πουλήσουμε τον νότο, για να μπορέσουμε να ανταγωνιστούμε τον βορρά.

Τα πράγματα, όπως εξελίσσονται, είναι τόσο φανερά πια, που μόνο τυφλοί ή εθελοτυφλούντες δεν μπορούν να τα καταλάβουν. Ο Χριστοδουλίδης πρέπει να κάνει τα πάντα για να σωθεί ο τόπος. Αλλιώς θα τον πουν σίγουρα και προδότη, πρώτοι και καλύτεροι εκείνοι που μας οδήγησαν εδώ που μας οδήγησαν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *