Πού σου νεύκω…

10:07 AM | |

ΟΜΗΡΟΥ“Χωρκάτικον είναι να δέρνεις τα κοπελλούθκια σου επειδή την ώρα που έφκαινες που το αυτοκίνητον εκουτούλλησες την κκελλέ σου”…

Πήγε λοιπόν ο Γιαννάκης Ομήρου στις Βρυξέλλες για να καταγγείλει την τουρκική πειρατεία στην κυπριακή ΑΟΖ. Ήταν μια χρυσή ευκαιρία να αποδείξει στην κυβέρνηση και στα κόμματα ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ ότι ακολουθούν μια λανθασμένη στρατηγική που πρέπει να αλλάξει. Ότι μπορούμε να πείσουμε τους εταίρους μας στην ΕΕ αλλά και τους ισχυρούς της γης για το δίκαιο του αγώνα μας.

Έχοντας λοιπόν μπροστά του μια ξεκάθαρη τουρκική πρόκληση, πήγε να πείσει τους Ευρωπαίους βουλευτές να συζητήσουν στην ολομέλεια του Ευρώκοινοβουλίου τις τουρκικές ενέργειες και φυσικά να τις καταδικάσουν. Ως πρόεδρος της Βουλής και σοσιαλιστής, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του σώματος, σοσιαλιστή Μάρτιν Σουλτς.

Οι ευρωβουλευτές των κομμάτων της “λανθασμένης γραμμής” έπεισαν τους δικούς τους συμμάχους να συζητηθεί το θέμα. Η Ευρωπαϊκή Αριστερά (σύμμαχος ΑΚΕΛ) έθεσε το θέμα και το Λαϊκό Κόμμα (σύμμαχος ΔΗΣΥ) ήταν θετικό.

Ο σοσιαλιστής (σύμμαχος των ΕΔΕΚ και ΔΗΚΟ) Μάρτιν Σουλτς, αυτός που συνάντησε και τον …έπεισε ο Γιαννάκης Ομήρου, μπλόκαρε τη συζήτηση.

Τι έγινε μετά από αυτό; Ο Γιαννάκης Ομήρου επέστρεψε στην Κύπρο ευχαριστημένος από τις επαφές του ενώ ο εκπρόσωπος της ΕΔΕΚ, είπε το εξής εκπληκτικό: για την αρνητική στάση των σοσιαλιστών φταίει η πολιτική του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Έχουμε σωτηρία;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *