ΠΟΙΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ;

5:27 PM | |

Για μένα το σίγουρο είναι ότι η Χαμάς δεν να εξυπηρετεί τους Παλαιστίνιους και τον αγώνα τους. Εξυπηρετεί το φανατικό, ισλαμικό, δικτατορικό καθεστώς του Ιράν, που την χρηματοδοτεί. Είναι γνωστό ότι η Χαμάς όχι μόνο δεν δίνει τίποτα από τα χρήματα αυτά στους εξαθλιωμένους Παλαιστίνιους της Γάζας αλλά κλέβει και την οποιαδήποτε ξένη βοήθεια προς τους ανθρώπους αυτούς. Χρηματοδοτείται για να εξυπηρετεί ξένα για τους Παλαιστίνιους συμφέροντα και κλέβει τα χρήματα της ξένης βοήθειας, πρώτα για να ζουν στην χλιδή οι ηγέτες της Χαμάς και έπειτα για να αγοράζουν όπλα και να ανοίγουν τούνελ κάτω από τη γη.

Στις 7 Οκτωβρίου τα ξημερώματα, η Χαμάς έριξε 5000 ρουκέτες μέσα σε 20 λεπτά, για να πάνε να σκοτώσουν αδιάκριτα ανύποπτους πολίτες στις πόλεις του Ισραήλ, που ακόμα κοιμόνταν στα κρεβάτια τους. Ταυτόχρονα μερικές χιλιάδες φανατικοί χασάπηδες, που ο Ταγίπ Ερντογάν τους θεωρεί απελευθερωτές, σκότωσαν γύρω στους 1500 αθώους ανθρώπους, από βρέφη μέχρι εφήβους και ενήλικες.

Το πρώτο λογικό ερώτημα είναι γιατί το έκανε αυτό η Χαμάς; Γιατί ανάρτησε από τις πρώτες ώρες στο διαδίκτυο βίντεο που δείχνει τους χασάπηδες της να σφάζουν μωρά παιδιά; Δεν είναι ολοφάνερο ότι ήθελαν να προκαλέσουν τον Ισραήλ να εκδικηθεί; Τι πέτυχαν δηλαδή όλες αυτές τις 24 ημέρες; Τι άλλο παρά να τους χτυπά με σκληρότητα ο Ισραήλ και να σκοτώνονται γυναικόπαιδα; Γιατί προκάλεσαν τον Ισραήλ, να εισβάλει στη Λωρίδα της Γάζας, με όλες τις τραγικές απώλειες σε ανθρώπινες ζώες;

Η σιϊτική ισλαμική δικτατορία του Ιράν, που χρηματοδοτεί τη Χαμάς, είναι εδώ και χρόνια σε αντιπαράθεση με τη σουνιτική Σαουδική Αραβία και αυτή η κόντρα μεταξύ των δύο φανατικά ισλαμικών χωρών εκδηλώνεται σε διάφορα μέτωπα, με το γάντι, όπως για παράδειγμα στην Υεμένη, όπου ο κόσμος σκοτώνεται εδώ και 10 χρόνια στον εμφύλιο πόλεμο, στη Συρία και στον Λίβανο. Με άλλα λόγια οι δύο αυτές χώρες δεν συγκρούονται μεταξύ τους, αλλά βάζουν άλλους να σκοτώνονται, στο παιχνίδι εξουσίας που παίζουν μεταξύ τους.

Το Ιράν λοιπόν, για να εμποδίσει την προσέγγιση του Ισραήλ με τη Σαουδική Αραβία, σε συνέχεια της προσέγγισης του εβραϊκού κράτους με άλλες αραβικές χώρες, παρότρυνε την Χαμάς να κάνει αυτό που έκανε στις 7 Οκτωβρίου. Για να προκαλέσουν τον Ισραήλ να χτυπήσει, με την γνωστή σκληρότητα με την οποία εκδικείται ο Ισραήλ, ώστε να προκληθεί μια τεράστια ανθρωπιστική κρίση, που θα προκαλούσε την αντίδραση μιας μεγάλης μερίδας της παγκόσμιας κοινής γνώμης, και των μουσουλμανικών κρατών, ακόμη και εκείνων που τα βρήκαν με τον Ισραήλ, σε κάποιο βαθμό, τα τελευταία χρόνια.

Μάλιστα, για να είναι ακόμα πιο έντονο το ανθρωπιστικό πρόβλημα, η Χαμάς δεν διστάζει να τοποθετεί αθώους ανθρώπους και μωρά παιδιά δίπλα ή πάνω από σημεία με στρατιωτικό υλικό, ώστε να τους σκοτώνει ο Ισραήλ, να δημιουργείται η παγκόσμια συγκίνηση και να βγαίνει ο κόσμος σε διαδηλώσεις.

Οι τελευταίοι που ενδιαφέρουν την Χαμάς και τους ηγέτες της είναι οι Παλαιστίνιοι. Τους Παλαιστίνιους τους θέλουν να είναι δυστυχισμένοι, καταπιεσμένοι και κυνηγημένοι από τον Ισραήλ και βεβαίως θέλουν επίσης να σκοτώνει ο Ισραήλ κάθε χρόνο πολλούς Παλαιστίνιους, προκειμένου για να συντηρείται ο φανατισμός και το μίσος, ώστε να δικαιολογείται και ο στόχος της Χαμάς που είναι η εξαφάνιση του Ισραήλ. Γι’ αυτό και μόλις ησυχάσουν λίγο τα πράγματα η Χαμάς στέλνει ρουκέτες αδιάκριτα μέσα στον Ισραήλ. Για να εκδικείται ο Ισραήλ, να χτυπά δηλαδή πίσω σκοτώνοντας και άμαχους Παλαιστίνιους, ανάμεσα τους και παιδιά. Η Χαμάς ξέρει ότι είναι πολύ πιο συγκινητικό να σκοτώνει ο Ισραήλ παιδιά, οπότε τα έχει εκεί σε πρώτη ζήτηση για κατανάλωση.

Από την άλλη, ο Ισραήλ εδώ και δεκαετίες εκμεταλλεύεται κάθε πάσα που του κάνει η τρομοκρατική Χαμάς και άλλες ακραίες παλαιστινιακές ομάδες, ώστε να επιβάλλει την κυριαρχία του σε όλο το έδαφος της Παλαιστίνης, κυριολεκτικά διά πυρός και σιδήρου. Με το πιο σκληρό πρόσωπο. Ιδιαίτερα όταν κυβερνάται από εθνικιστές ή σκληροπυνηρινικούς ηγέτες, όπως ο Νετανιάχου. Ήταν πολύ σωστός ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ όταν μίλησε για χρόνια καταπίεσης του παλαιστινιακού λαού.

Αυτό που παίζεται στην Παλαιστίνη είναι ένα πιγκ-πογκ προκλήσεων και βίας, ανάμεσα στους φανατικούς και των δύο πλευρών. Πασάρουν οι μεν στους δε, ώστε να συνεχίζεται ο κύκλος του αίματος που τρέφει τον φανατισμό και το μίσος και βεβαίως δεν επιτρέπει στους μετριοπαθείς να καθίσουν και να βρουν μια λύση στο Παλαιστινιακό. Όσες φορές προσέγγισε η μία πλευρά την άλλη, ήρθαν οι φανατικοί μπροστά και τα διέλυσαν όλα. Να θυμίσω ότι ο Γιτζάκ Ραμπίν, πρωθυπουργός του Ισραήλ, δολοφονήθηκε το 1995, δύο χρόνια μετά την συμφωνία που υπέγραψε με τον Παλαιστίνιο ηγέτη Γιάσερ Αράφατ. Μια συμφωνία που αναγνώρισε την Παλαιστινιακή Αρχή και πέρασε υπό τον έλεγχό της τη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη. Μια συμφωνία που δεν την ήθελαν ούτε οι φανατικοί Εβραίοι αλλά ούτε οι φανατικοί Παλαιστίνιοι, με επικεφαλής την Χαμάς.

Προσπάθειες για ειρηνική λύση λοιπόν υπήρξαν. Γι’ αυτές θα μιλήσουμε σε άλλο βίντεο. Σ’ αυτό εδώ το βίντεο ήθελα να τονίσω τον διαλυτικό και καταστροφικό ρόλο του φανατισμού. Ο κύκλος του αίματος πρέπει να κλείνει με μια έντιμη συμφωνία και λήθη. Δεν μπορεί να συνεχίζεται. Καμία βεντέτα δεν είχε καλό τέλος.

Ιδιαίτερα για τους Παλαιστίνιους, είναι ξεκάθαρο πως η Χαμάς εξυπηρετεί άλλους και τους Παλαιστίνιους τους έχει για εύκολο θύμα, βορά στο στόμα του λύκου. Μάλιστα κρίνοντας από το αποτέλεσμα των πράξεων της Χαμάς και τώρα και όλες τις δεκαετίες που ηγείται μεγάλης μερίδας των Παλαιστινίων, η Χαμάς εκτός από τους χρηματοδότες της, χωρίς καμία αμφιβολία εξυπηρέτησε και ωφέλησε τον Ισραήλ πολύ περισσότερο από ότι τους Παλαιστίνιους, τους οποίους δεν εξυπηρέτησε καθόλου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *