Ο γάιδαρος του Χότζα κι οι δικηγόροι των πολιτικών…

12:02 AM | |

γελαστός γάιδαροςΜια φορά κι ένα καιρό πήγε στο Χότζα ένας συγχωριανός και του ζήτησε το γάϊδαρό του για μια δουλειά.

– Ψόφησε ο γάιδαρος μου εχτές τη νύχτα, του λέει ο Χότζας.
– Αλήθεια Χότζα μου; Κρίμα!
Εκείνη τη στιγμή ακούστηκε ο γάιδαρος να γκαρίζει.
– Μα … άκου τον, λέει ο συγχωριανός!
Οπότε του απαντά ο Χότζας θιγμένος:
– Ε τώρα δεν με πιστεύεις εμένα και πιστεύεις τον γάιδαρο;

Γιατί έγραψα το πιο πάνω ανέκδοτο; Διότι κάθε φορά που βάλλεται η νοημοσύνη μου κι αναγκάζομαι να σχολιάσω ψέματα Ελληνοκυπρίων πολιτικών πάνω σε λεγόμενα του Ακιντζί, κάποιοι έρχονται από κάτω και με επικρίνουν ότι πιστεύω τον Ακιντζί αντί τους δικούς μας.

Έχω διαφωνήσει με δηλώσεις του Ακιντζί και τον έχω επικρίνει αρκετές φορές, από την επόμενη κιόλας ημέρα της εκλογής του και σίγουρα την τελευταία εβδομάδα που δήλωσε πράγματα με τα οποία διαφωνώ κάθετα. Αλλά όσα έγραψα ήταν βασισμένα στην αλήθεια και προσπάθησα να επιχειρηματολογήσω με πολιτικούς κι όχι με μικροπολιτικούς όρους. Το θεωρώ ανόητο κι αντιπαραγωγικό να διαστρεβλώνω τα λεγόμενά του για να γράφω εδώ τσάμπα μαγκιλίκια, που σε τίποτα δεν εξυπηρετούν την εθνική μας υπόθεση. Διότι τα τσάμπα μαγκιλίκια μόνοι μας τα λέμε, μόνοι μας τα ακούμε και μόνοι μας χαιρόμαστε. Η Τουρκία συνεχίζει να κατέχει με το στρατό της τη μισή Κύπρο.

Βέβαια εγώ δεν είμαι πολιτικός και δεν θέλω να γίνω βουλευτής ή πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως θέλουν κάποιοι από εκείνους που κάνουν δηλώσεις καθημερινά – σε μια παγκόσμια πρωτοτυπία που έχει η πολιτική μας ζωή: να έχουμε τους λιγότερο δημοφιλείς πολιτικούς στον πλανήτη κι ωστόσο αυτοί να επιμένουν να τους βλέπουμε και να τους ακούμε κάθε μέρα – κάθε μέρα, ανελλιπώς!

Στην προηγούμενη ανάρτησή μου επέκρινα τις δηλώσεις Σιζόπουλου, που ήταν πέρα από ξεκάθαρο ότι μας δούλευε. Μας είπε ότι το ψευδοκράτος θα πάει στο ευρώ πριν από την λύση του Κυπριακού, σύμφωνα λέει με δηλώσεις του Ακιντζί. Και έλεγε, έλεγε, έλεγε ένα σωρό πράγματα, βασισμένος σε κάτι που δεν υπάρχει παρά μόνο στο δικό του μυαλό. Διότι ο Ακιντζί δεν είπε ότι θα πάνε στο ευρώ τώρα, αλλά ένα χρόνο ΜΕΤΑ τη λύση του Κυπριακού.

Κάποιοι λοιπόν ήρθαν να με μαλώσουν πάλι! Γιατί να υποστηρίξω λέει τον Ακιντζί! Μα υποστήριξα τον Ακιντζί, καλοί μου άνθρωποι; Την νοημοσύνη μας υποστήριξα, όχι τον Ακιντζί! Την αξιοπρέπεια εμάς, των δυστυχισμένων, που μας έχουν καταστρέψει πολιτικοί και πολιτικάντηδες κι όμως κάποιοι (ευτυχώς λίγοι, διότι οι περισσότεροι βάλαμε νου) επιμένουν να τους κάνουν το συνήγορο, ακόμη και όταν ξεκάθαρα εκείνοι μας κοροϊδεύουν.

Με επικρίνουν δηλαδή διότι, αντί να πιστέψω του Χότζα ότι ο γάιδαρος του ψόφησε, πίστεψα στα αυτιά μου, την ώρα που άκουσα τον γάιδαρο να γκαρίζει…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *