ΟΤΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΚΥΛΙΑΖΕΙ

4:00 PM | |

Κολυμπούσα σε μια βραχώδη ακτή με τα σκυλιά να δροσίζονται στην άκρη της θάλασσας. Περνάει κολυμπώντας ένας άνθρωπος με πέδιλα.

-Αυτή δεν είναι η παραλία των σκύλων, μου λέει.

Η απάντηση μου ήρθε αμέσως στο μυαλό αλλά δεν την είπα. Τι να συζητάω άλλωστε;

– Αυτή δεν είναι η παραλία των σκύλων, κύριε. Αλλά ούτε των ανθρώπων. Οι άνθρωποι έχουν μια οργανωμένη παραλία λίγο πιο κάτω και βεβαίως δεν επιτρέπουν εκεί στα σκυλιά να πλησιάσουν.

Αυτή εδώ είναι η παραλία του Θεού. Ξέρετε, του Θεού που εν τη σοφία του έφτιαξε και τον άνθρωπο και τον σκύλο και δεν απαγόρευσε σε κανέναν από τους δύο την πρόσβαση. Ο άνθρωπος είναι εκείνος που βάζει τις απαγορεύσεις, διότι νομίζει πως η δική του σοφία και εξουσία υπερτερεί της θεϊκής.

Αν έρθετε ωστόσο, σοφέ μου κύριε, εδώ έξω στα βράχια, θα δείτε πόσο βρομιλίκι άφησαν φεύγοντας οι άνθρωποι. Μπορεί να σας προκαλέσει ξερατά. Αυτά εδώ τα σκυλιά όμως, που έκαναν την ανάγκη τους αλλού, ήρθαν στη θάλασσα να παίξουν και να δροσιστούν για λίγο και θα φύγουν χωρίς να αφήσουν τίποτα στα βράχια ή στο νερό.

Αυτή είναι η διαφορά του σκύλου από εσάς, σοφέ μου κύριε. Ο σκύλος δεν έχει από εσάς απαίτηση να φύγετε από τη θάλασσα που την βρόμισαν με χίλιες και μία μολύνσεις, σοφοί άνθρωποι όπως εσάς, αλλά εσείς έχετε την απαίτηση από δύο πεντακάθαρα σκυλάκια να φύγουν.

Φεύγουμε λοιπόν, σοφέ μου κύριε, μην σας ενοχλούμε άλλο. Γεια σας και καλό ξαλάφρωμα μέσα στη θάλασσα!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ: Ο νόμος του 2020 επιτρέπει στα σκυλιά να κολυμπούν στις μη οργανωμένες παραλίες (εκείνες που δεν έχουν ομπρέλες και κρεβατάκια) όλο το χρόνο. Στις οργανωμένες παραλίες δικαιούνται επίσης από Νοέμβριο μέχρι Μάρτιο, όλες τις ώρες και από Απρίλιο μέχρι Οκτώβριο πριν τις 6:00 το πρωί και μετά τις 8:30 το απόγευμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *