ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

5:42 PM | |

Το άρθρο παραπέμπει σε βίντεο που ανάρτησα στο FACEBOOK και μπορείτε να το δείτε αν πατήσετε ΕΔΩ.

Στο Πλαίσιο Γκουτέρες το δικαίωμα πρώτης επιλογής στις περιουσίες, στις περιοχές που δεν θα επιστραφούν, θα έχει αυτός που είναι μέσα σήμερα, ο χρήστης δηλαδή και όχι ο εκτοπισμένος ιδιοκτήτης. Ανάλογη ήταν ωστόσο και μια απόφαση του ΕΔΑΔ πάνω σ’ αυτό το θέμα, τότε που εγκληματικά κάποιοι δικηγόροι και πολιτικοί έσπρωχναν τους εκτοπισμένους να προσφύγουν μαζικά στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης λέει ότι διαφωνεί με το δικαίωμα του χρήστη. Το ίδιο και τα κόμματα που συγκυβερνούν. Ξεχνώντας βεβαίως (κανένας δεν τους λαμβάνει αυτούς υπόψη) τους δεκάδες χιλιάδες Ελληνοκύπριους που κατοικούν η έχουν την επιχείρησή τους σε τουρκοκυπριακή περιουσία, άρα είναι χρήστες και άρα θα ξαναγίνουν πρόσφυγες μετά τη λύση, αν ισχύσει το δικαίωμα του ιδιοκτήτη, όπως ζητάμε εμείς, αντί του χρήστη.

Σίγουρα το πιο ηθικό από τα δύο θα ήταν να έχει τον πρώτο λόγο ο ιδιοκτήτης. Όμως, μισό αιώνα μετά την εισβολή, ό,τι πάμε να κάνουμε στο Κυπριακό είναι λάθος κι αν δεν κάνουμε τίποτα πάλι λάθος θα είναι.

Κάποιοι έχουν ευθύνες για το ότι πέρασαν 50 χρόνια και ρίζωσε ο διαχωρισμός. Η Τουρκία οπωσδήποτε ήθελε τη διχοτόμηση. Δυστυχώς όμως την εξυπηρέτησαν και δικοί μας σ’ αυτό τον στόχο και κάποτε πρέπει να λογοδοτήσουν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *