Να ετοιμαστούμε για μαζικές μετακινήσεις Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων;

6:07 PM | |

σιζοπουλοςΆκουσα τον κ. Σιζόπουλο να προσπαθεί να εξηγήσει την απόφασή ΤΟΥ για το Κυπριακό (διότι όπως καταλαβαίνω δεν είναι απόφαση της ΕΔΕΚ αλλά δική του, αφού δεν την πέρασε από ψηφοφορία) και να λέει ότι δεν συμφωνεί να υπάρχουν δύο διοικητικές ζώνες στην ομοσπονδία που θα δημιουργηθεί ως συνέχεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε περίπτωση λύσης. Δεν δέχεται να υπάρχει η ελληνοκυπριακή ζώνη με πλειοψηφία των Ελληνοκυπρίων και η τουρκοκυπριακή ζώνη με πλειοψηφία των Τουρκοκυπρίων διότι αυτό είναι, λέει, ρατσιστικό…

Υποστηρίζει δηλαδή κι αυτός, το ίδιο με τον κ. Λιλλήκα, ότι Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι (μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια τους) θα πρέπει να μετακινηθούν σε όλο το νησί, στις πόλεις και στα χωριά που βρίσκονταν πριν από το 1974. Δηλαδή συμφωνεί ο κ. Σιζόπουλος με τον κ. Λιλλήκα ότι πρέπει να επιστρέψουν οι Τουρκοκύπριοι στους τουρκομαχαλάδες της Λεμεσού, της Λάρνακας και της Πάφου και φυσικά σε όλα τα μεικτά χωριά της Κύπρου. Αντιστοίχως θα μειωθεί δραστικά ο πληθυσμός των Ελληνοκυπρίων στις πόλεις και στα χωριά που ζούν σήμερα.  Τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνει κανείς από την άρνησή τους να δεχτούν τις δύο ζώνες.

Το ερώτημα είναι πώς θα διοικούνται οι Τουρκοκύπριοι στις πόλεις και στα χωριά ολόκληρης της Κύπρου; Σύμφωνα με το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας που προβλέπει ΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ;

LILLIKASΘα πρέπει να το εξηγήσουν αυτό, ο κ. Σιζόπουλος και ο κ. Λιλλήκας, στους Λεμεσιανούς ότι οι περιοχές εκεί στους χαρουπομυλους και στη μαρίνα θα είναι μέρος του ΤΚ δήμου. Στους Σκαλιώτες ο Τ/κ δήμος θα εκτείνεται από τον Άγιο Λάζαρο δυτικά ως το αεροδρόμιο και στους Παφίτες ότι ο δικός τους Τ/κ δήμος θα είναι ο Μούτταλλος.

Θα πρέπει να εξηγήσουν επίσης σε μεγάλο αριθμό Ελληνοκυπρίων προσφύγων και στα παιδιά τους που γεννήθηκαν, παντρεύτηκαν και γέννησαν σε περιοχές που ανήκουν σε Τουρκοκύπριους ότι πρέπει να σηκωθούν να φύγουν και να πάνε είτε στις κατεχόμενες σήμερα πόλεις και χωριά μας είτε αλλού, διότι εκεί που βρίσκονται τώρα θα επιστρέψουν οι Τουρκοκύπριοι ιδιοκτήτες.

Πρέπει να τα εξηγούν όλα αυτά στον κόσμο να καταλαβαίνει. Όχι μόνο να του λένε ότι ΔΕΝ δέχονται δύο ζώνες “διότι αυτό είναι ρατσιστικό”. Να του λένε ότι για να μην έχουμε αυτό το “ρατσιστικό διαχωρισμό” πρέπει να γίνει ξανά μαζική μετακίνηση πληθυσμού όπως έγινε το 1974.

Να εξηγήσουν επίσης στον κόσμο πως, αν επιστρέψουν οι ΤΚ στην Κυπριακή Δημοκρατία, εκτός από χωριστούς δήμους σε όλες τις πόλεις και στα χωριά, θα έχουμε επίσης ΤΚ αντιπρόεδρο της Δημοκρατίας με δικαίωμα βέτο και φυσικά την Τουρκία εγγυήτρια δύναμη με δικαίωμα μονομερούς επέμβασης.

Αν πάλι δεν εννοούν επιστροφή των ΤΚ στην Κυπριακή Δημοκρατία, θα πρέπει να μας εξηγήσουν ΤΙ ΣΤΗΝ ΕΥΧΗ ΕΝΝΟΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *