Να διώξουμε επιτέλους την Τουρκία από την Κύπρο!

9:25 PM | |

αγνοουμενοιΜε το που έγινε το πραξικόπημα, όλοι ήξεραν ότι τα τουρκικά αποβατικά είχαν ξεκινήσει. Εμείς οι μεγαλύτεροι θυμόμαστε ακόμα και τον τουρκοκυπριακό ραδιοσταθμό Μπαϊράκ να μας το λέει απερίφραστα και στα ελληνικά: “Η Τουρκία έρχεται να προστατέψει τα παιδιά της”. Στις 19 του Ιούλη τα πλοία ήταν ήδη κοντά. Τα βλέπαμε με γυμνό μάτι.

Παρόλα αυτά, το τάγμα που είχε την ευθύνη για τα πολυβολεία στον Πενταδάκτυλο, εκείνα που θα μπορούσαν να χτυπήσουν τις αποβατικές δυνάμεις, στάληκε στην Πάφο για να καταπνίξουν την αντίσταση στο πραξικόπημα. Κι όταν επέστρεψε στις 19 του Ιούλη στη Λευκωσία, αντί να σταλεί στην Κερύνεια, διατάχθηκε να παραμείνει στο στρατόπεδο της Αθαλάσσας. Η διαταγή να πάει στην Κερύνεια ήρθε την επόμενη ημέρα στις 10:00 το πρωί, την ώρα δηλαδή που βομβάρδιζαν τα τουρκικά αεροπλάνα. Μάλιστα η διαταγή προέβλεπε κίνηση σε φάλαγγα στον δρόμο, σαν να μην συνέβαινε τίποτα. Τα τουρκικά μαχητικά χτύπησαν το τάγμα στον Κοντεμένο και ο δρόμος γέμισε νεκρά παιδιά, που οι προδότες τα έστειλαν σαν πρόβατα στη σφαγή.

Όλα τα έγγραφα και τεκμήρια αποδεικνύουν πέρα από κάθε αμφιβολία ότι η τουρκική εισβολή ήταν προσχεδιασμένη, με τη σύμφωνο γνώμη της χούντας. Δεν μπορεί η στρατιωτική κυβέρνηση να μην είχε αντίληψη των στρατιωτικών κινήσεων και προθέσεων της Άγκυρας, κινήσεις και προθέσεις που ήταν εξάλλου γνωστές σε όλους ακόμη και πριν από το πραξικόπημα. Ο Μακάριος είχε πολλές φορές προειδοποιήσει ότι τυχόν εκτροπή από τη συνταγματική τάξη στην Κύπρο θα προκαλούσε  τουρκική εισβολή και φυσικά δεν το έλεγε ή το ήξερε μόνο ο Μακάριος.

Το πρώτο ερώτημα είναι γιατί η χούντα συναίνεσε σε τουρκική εισβολή. Το δεύτερο ερώτημα είναι ποιοι άλλοι εκτός από την χούντα, εδώ στην Κύπρο, ήξεραν και γιατί επίσης συναίνεσαν (δεν μιλώ για εκείνους που πίστευαν στην Ένωση και τους εκμεταλλεύθηκαν οι προδότες).  Η απάντηση είναι ξεκάθαρη μέσα στο δικό μου μυαλό. Φαίνεται ότι κάποιοι πείσθηκαν πως η καλύτερη λύση για την Κύπρο ήταν η διπλή ένωση: να δώσουμε δηλαδή στην Τουρκία ένα μέρος της Κύπρου με έξοδο προς τη θάλασσα (Κερύνεια), να “μαντρίσει εκεί όλους τους Τουρκοκύπριους” ώστε να μας αφήσουν ήσυχους στο υπόλοιπο του νησιού να κάνουμε τη Ένωση.

Εκείνη η λύση (που την είχαμε ουσιαστικά απορρίψει όταν ο Μακάριος απέρριψε το σχέδιο Άτσεσον το 1964) είναι το αντίστοιχο της λύσης που έχουν σήμερα στο μυαλό τους κάποιοι δικοί μας εδώ, που παριστάνουν μάλιστα τους πλέον ανένδοτους και ασυμβίβαστους πατριώτες.  Σήμερα, επειδή πια δεν μπορούμε να μιλούμε ούτε για ένωση ούτε για διπλή ένωση, φαίνεται ότι το όραμά τους είναι η δημιουργία δύο εντελώς ανεξάρτητων κρατών στην Κύπρο, ώστε να μην υποχρεωθούμε να μοιραζόμαστε τη διακυβέρνηση της χώρας με τους Τουρκοκύπριους. Αυτοί λοιπόν οι “υπερπατριώτες” (όπως και τότε οι αντίστοιχοι “υπερπατριώτες” των δεκαετιών του 60 και του 70)  δεν τολμούν να πουν ξεκάθαρα στο λαό αυτά που σκέφτονται,  διότι το να δώσεις έστω και μια σπιθαμή της πατρίδας σου στον εθχρό για να σε αφήσει ήσυχο είναι προδοσία.  Οπότε περιμένουν το χρόνο να την επιβάλει μόνιμα και οριστικά, πολεμώντας στο μεταξύ κάθε πρωτοβουλία για λύση του κυπριακού πάνω στη συμφωνημένη εδώ και 36 χρόνια βάση των συνομιλιών.

Επιμένω να λέω ότι όλα όσα συνέβησαν από το 1960 μέχρι σήμερα ήταν προσχεδιασμένα. Τα αιματηρά γεγονότα, τα οποία πλήρωσε πολύ ακριβά αυτός ο λαός, το δράμα των συγγενών των νεκρών και των αγνοουμένων και τα βάσανα των προσφύγων έδωσαν τροφή για ωραία συνθήματα και κούφια λόγια, που εύκολα  τα επαναλαμβάνουν κάποιοι πολιτικάντηδες  (σχεδόν με το ίδιο λεκτικό όπως εκείνο του Μακαρίου) σε κάθε ευκαιρία και κυρίως σε κάθε μια από τις 39 μέχρι σήμερα επετείους της μεγαλύτερης ήττας του Ελληνισμού στην Κύπρο.

Αλλά η οριστική ήττα, που θα σημαίνει τουρκοποίηση, όχι μόνο της μισής αλλά ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ της Κύπρου σε μερικά χρόνια από σήμερα, είναι η λύση των 2 κρατών, που με άλλα λόγια ονομάζεται “διχοτόμηση”. Αυτή η λύση ήταν και είναι ακόμη ο μεγάλος στόχος της Τουρκίας και σίγουρα η τουρκική διπλωματία είναι πολύ πιο σοφή από τους ανόητους εκείνους Ελληνοκύπριους που πιστεύουν ότι αυτή η λύση βολεύει κι εμάς…

Πέρασαν από την εισβολή 39 χρόνια. Είναι καιρός επιτέλους να ελευθερώσουμε την πατρίδα μας από τα τουρκικά στρατεύματα κι από τον έλεγχο της Τουρκίας και να τερματίσουμε τον παράνομο εποικισμό, που αποτελεί το μεγαλύτερο κίνδυνο αλλοίωσης της δημογραφικής σύνθεσης του πληθυσμού, διότι αυτός θα επιφέρει την τουρκοποίηση. Οφείλουμε να διαπραγματευθούμε με σύνεση, αγωνιστικότητα και διεκδικητικότητα, ώστε να επιτύχουμε όσο γίνεται πιο σύντομα μια δίκαιη και οπωσδήποτε λειτουργική λύση του Κυπριακού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *