ΝΑ ΓΥΡΕΥΤΟΥΝ ΑΛΛΟΥ

11:00 AM | |

Είναι κανείς που δεν κατάλαβε για ποιο λόγο ταυτίστηκαν στο θέμα του εορτασμού του Ενωτικού Δημοψηφίσματος, το ΕΛΑΜ  κι ο ιδεολογικά συγγενικός  του “ενδιάμεσος χώρος”; Δεν είναι ολοφάνερο δηλαδή ότι ήθελαν να τινάξουν στον αέρα τις συνομιλίες;

Το θλιβερό για την πατρίδα είναι ότι το έκαναν διευκόλυνοντας την Τουρκία να βγει από τη δύσκολη θέση στην οποία βρέθηκε, με τις απαράδεκτες θέσεις της σε ό,τι αφορά τις εγγυήσεις. Της έδωσαν μάλιστα και επιχειρήματα για να κατηγορεί εμάς ότι μείναμε κολλημένοι στην Ένωση. Με άλλα λόγια εξυπηρέτησαν την τουρκική προπαγάνδα και μας επιρρίπτει την ευθύνη, ενώ ξέρουν πολύ καλά ότι η διχοτόμηση της Κύπρου θα οριστικοποιηθεί μόνο εφόσον το κυπριακό κριθεί μη επιλύσιμο με ευθύνη των Ελληνοκυπρίων

Η θέση του ΔΗΣΥ εναντίον της διχοτόμησης και υπέρ της λύσης που θα προκύψει μέσα από ένα έντιμο συμβιβασμό, είναι θεμελιώδης και υπήρξε πάντοτε, από την αρχή μέχρι σήμερα, ξεκάθαρη. Διακηρύχθηκε από τον Γλαύκο Κληρίδη με την ίδρυση του κόμματος το 1976 και υπηρετήθηκε ψυχή τε και σώματι από τον ίδιο σε όλη τη διάρκεια του μετέπειτα πολιτικού του βίου. 

Όσοι πολιτεύονται έντιμα με το ΔΗΣΥ λογικά θα έπρεπε να συμφωνούν με την κληριδική γραμμή. Όσοι διαφωνούν, λογικά  εξ υπαρχής δεν θα έπρεπε να ήταν εκεί. Όποιος πολιτεύεται με ένα μεγάλο κόμμα διαφωνώντας μαζί του στο πιο κρίσιμο εθνικό ζήτημα, είναι απλά καιροσκόπος που ενδιαφέρεται μόνο για το πώς θα αρμέξει από μια παχιά αγελάδα ψήφους και ίδιον πολιτικόν όφελος.

Στην κρίσιμη συνεδρία της βουλής την Παρασκευή, όσοι βουλευτές του Συναγερμού αποφασίσουν να συνδράμουν για δεύτερη φορά την τουρκική προπαγάνδα, θα πρέπει να αποβληθούν άμεσα από το κόμμα, ώστε να τους δοθεί η ευκαιρία να πάνε να γυρευτούν αλλού.

Σε τούτη την κρίσιμη μάχη για την επιβίωση του ελληνισμού στην Κύπρο, όσοι εξυπηρετούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την Τουρκία να επιτύχει αναγνώριση ανεξάρτητου τουρκικού κράτους πάνω στη γη που μας παρέδωσαν οι πρόγονοί μας, δεν έχουν θέση σε ένα κόμμα που διακηρύσσει από την ίδρυσή του ότι “την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *