Μια “φοϊτσιάρικη” απορία του Νικόλα Παπαδόπουλου

4:30 PM | |

ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ2“Πού είναι η Κυπριακή Δημοκρατία μέσα σ’ αυτά που διαπραγματεύεται με την τουρκική πλευρά ο κ. Αναστασιάδης;”, αναρωτήθηκε σήμερα στο Super Sport FM ο Νικόλας Παπαδόπουλος.

«Ο κ. Αναστασιάδης μιλά για μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Ακκιντζί μιλά για νέα δομή… το ψευδοκράτος στο βορρά θα μετατραπεί σε συνιστών Τ/κ κράτος, εμείς εδώ σε συνιστών Ε/κ κράτος… ε πού είναι λοιπόν η Κυπριακή Δημοκρατία;» Με αυτό τον μπερδεμένο τρόπο ο κ. Παπαδόπουλος ανακάτεψε το ακατανόητο ερώτημά του για το «πού είναι η Κυπριακή Δημοκρατία» με τις έννοιες της «μετεξέλιξης» και της «νέας δομής» που ανέφερε ο Ακκιντζί.

Χαρακτηρίζω ως «ακατανόητο» το ερώτημα, διότι η απάντηση είναι απλούστατη: Η Κυπριακή Δημοκρατία θα μετεξελιχθεί σε ομοσπονδία με δύο πολιτείες, συνεπώς το κεντρικό ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟ κράτος θα είναι η νέα Κυπριακή Δημοκρατία με νέο όνομα και νέα (ομοσπονδιακή) δομή κι αυτό ακριβώς εννοεί ο Ακκιντζί όταν μιλά για «νέα δομή».

Μετά από 41 ολόκληρα χρόνια συνομιλιών για μετατροπή της Κυπριακής Δημοκρατίας από ενιαίο κράτος σε ομοσπονδιακό, ο πρόεδρος του τρίτου μεγαλύτερου κόμματος του τόπου δεν έχει ακόμη καταλάβει τι συζητούμε με την άλλη πλευρά, σαν να μην έχει ασχοληθεί ποτέ με τη συμφωνία της 8ης Ιουλίου 2006 που ο ίδιος ο πατέρας του, Τάσσος Παπαδόπουλος, συνυπέγραψε με τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

Είναι πραγματικά απίστευτο και «φοϊτσιάρικο» για το μέλλον του κυπριακού λαού να αναλύει κανείς δηλώσεις όπως αυτή, που αφήνουν την εντύπωση ότι ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος ουσιαστικά δεν ασχολείται σοβαρά με το Κυπριακό. Σαν να πρόκεται για ένα …σπορ που βρίσκεται εντελώς έξω από τα ενδιαφέροντά του.

Πιο φοϊτσιάρικο όμως από αυτό είναι το γεγονός ότι φωνάζει παντού να διαφυλαχθεί η Κυπριακή Δημοκρατία, εννοώντας ουσιαστικά ως έχει σήμερα. Δηλαδή; Να διαφυλαχθεί ΔΙΧΟΤΟΜΗΜΕΝΗ;

Μόνο έτσι, λέει, θα μπορούμε αποτελεσματικά να αντιμετωπίζουμε την Τουρκία. Μα τώρα, σοβαρά πιστεύει ότι ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσουμε την Τουρκία είναι με το να διαιωνίζεται το σημερινό στάτους κβο και η κατοχή; Αν αυτό εννοεί, γιατί δεν το λέει πιο καθαρά να το καταλάβει ο κόσμος;

Αν πάλι δεν εννοεί αυτό, αλλά εννοεί να διαφυλαχθεί η Κυπριακή Δημοκρατία όπως αυτή καθορίζεται από το Σύνταγμα και τις Συνθήκες της χώρας, τότε ο κ. Παπαδόπουλος θέλει Τουρκοκύπριο αντιπρόεδρο με βέτο, Τουρκοκύπριους υπουργούς και βουλευτές, ποσόστωση 70 – 30 μεταξύ Ε/κ και Τ/κ στη δημόσια υπηρεσία και αστυνομία, χωριστούς δήμους σε κάθε πόλη και φυσικά την Τουρκία ως εγγυήτρια δύναμη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *