ΜΕ ΤΗ ΜΗ ΛΥΣΗ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ 40 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΟΥΗΔΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΓΙΑ ΚΑΜΠΙΝΓΚ

3:39 PM | |

“Οι Αναστασιάδης και Μαλάς αποδέχονται την παραμονή στην Κύπρο, υπό μορφή αγήματος,Τούρκους στρατιώτες, που ανήκουν στον ίδιο στρατό με αυτόν που εισβάλλει στην Αφρίν”, ισχυρίστηκε σήμερα η αναπληρώτρια πρόεδρος της ΕΔΕΚ κ. Βασιλειάδου, εκμεταλλευόμενη για προεκλογικές σκοπιμότητες την αυθαίρετη εισβολή του τουρκικού στρατού στη συριακή επαρχία. 

Η ΕΔΕΚ είναι το κόμμα που θυμήθηκε, έπειτα  από 42 χρόνια συνομιλιών, να απορρίψει τη λύση που συμφωνήσαμε τρεις φορές μέχρι σήμερα με την τουρκική πλευρά και την υπέγραψαν εκ μέρους μας οι Μακάριος (1977), Σπ. Κυπριανού (1979) και Τάσσος Παπαδόπουλος (2006).

Η ΕΔΕΚ θέλει να άρουμε τις υπογραφές των προέδρων (που η ίδια η ΕΔΕΚ υποστήριξε) και να επανατοποθετήσουμε τάχα το Κυπριακό ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής, 43 ολόκληρα χρόνια μετά την εισβολή -σε έναν κόσμο που καίγεται παντού σήμερα από αιματηρές συγκρούσεις, με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς.  Λες και τόσα χρόνια δεν καταγγέλλαμε την Τουρκία για εισβολή στην Κύπρο, λες και ούτε ο Μακάριος την κατάγγειλε ποτέ, ούτε ο Κυπριανού, ούτε ο Τάσσος, ούτε κανένας άλλος πρόεδρός μας. Λες και ως τώρα λέγαμε “η Τουρκία, μάνα μου ήντα καλή”!

Μέσα από το λεκτικό της, η κ. Βασιλειάδου υποβάλλει ότι δεν πρόκειται να βρεθεί ποτέ λύση με την Τουρκία. Άρα ποιο το συμπέρασμα; Ότι πρέπει να διαπραγματευτούμε το Κυπριακό με τη Γουατεμάλα; Ότι θα φτιάξει ο ΟΗΕ εκστρατευτικό σώμα για να μας ελευθερώσει ή μήπως ότι είναι καλύτερα να μείνουμε όπως είμαστε;

Πίσω από τα υπέροχα, μεταξωτά τους συνθήματα, που χαϊδεύουν μόνο τα αυτιά όσων δεν έχουν ιδέα από πολιτική, κρύβουν τους δηλητηριώδεις σκορπιούς της διχοτόμησης. Εδώ και 43 χρόνια  αναβάλλουν την ανάγκη για λύση, επινοώντας κάθε φορά χίλιες δυο δικαιολογίες και διαστρεβλώνοντας τα πάντα όσα συζητιούνται στις συνομιλίες, σιγοντάροντας με τον τρόπο αυτό την τουρκική αδιαλλαξία, που βεβαίως στοχεύει στη διχοτόμηση της Κύπρου.

Έτσι λοιπόν, όταν κάποια στιγμή ο χρόνος θα μονιμοποιήσει και νομιμοποιήσει τη διχοτόμηση, θα πάψουμε να έχουμε το άγχος ότι μπορεί για ένα διάστημα μετά τη λύση να μείνουν αγήματα 900 στρατιωτών της ΕΛΔΥΚ και 600 της ΤΟΥΡΔΥΚ. Διότι οι 600 στρατιώτες της ΤΟΥΡΔΥΚ θα είναι Τούρκοι, όπως εκείνοι που εισβάλλουν στην Αφρίν. Ενώ οι 40 χιλιάδες στρατιώτες που βρίσκονται εδώ με τη μη λύση δεν είναι Τούρκοι που συντηρούν την ντε φάκτο διχοτόμηση, είναι Σουηδοί και κάνουν κάμπινγκ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *