Λύση τώρα με τις αναγκαίες τουρκικές υποχωρήσεις.

11:18 AM | |
Αναστασιάδης και Ακιντζί μπροστά στην ιστορική ευθύνη να επανενώσουν την Κύπρο σε μία κοινή πατρίδα, όπως ήταν για αιώνες.

Αναστασιάδης και Ακιντζί μπροστά στην ιστορική ευθύνη να επανενώσουν την Κύπρο σε μία κοινή πατρίδα, όπως ήταν για αιώνες.

Εδώ και 5 μέρες κοιτάω προς Ελβετία μεριά, σωπαίνω κι ελπίζω. Εύχομαι να προχωρήσουν έστω και σήμερα, την τελευταία στιγμή τα πράγματα και να φτάσουμε σύντομα σε λύση που θα ελευθερώσει τον τόπο μας από την τουρκική κατοχή και θα διασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Για τούτη τη λύση θεωρώ κόκκινη γραμμή την πλήρη εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών και του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Θεωρώ επίσης προαπαιτούμενο να περάσουν στην ΕΚ πολιτεία περιοχές που θα έχουν τη δυνατότητα επιστροφής 100 χιλιάδων εκτοπισμένων και κατάργηση των εγγυήσεων.

Στην Ελβετία οι δύο πλευρές έκαναν μια σκληρή διαπραγμάτευση. Αναμένω σήμερα από την τουρκική πλευρά να λογικευθεί και να κάνει ό,τι πρέπει να κάνει για να προχωρήσουμε μπροστά.

Η διχοτόμηση είναι το χειρότερο που μπορεί να μας συμβεί. Όχι μόνο για τους Ελληνοκύπριους αλλά και για τους Τουρκοκύπριους, διότι με τη διχοτόμηση η Τουρκία θα μπορέσει να μετατρέψει την Κύπρο σε τουρκικό νησί με όρους δημογραφικούς (εποικισμός) και οικονομικούς (ανταγωνισμός της δικής μας οικονομίας). Γι αυτό και λέω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου ΟΧΙ στη διχοτόμηση.

Αυτοί, που ακούω γύρω μου να χαίρονται και να χαιρεκακούν ότι πάνε για αποτυχία στο Μοντ Πελεράν, αδυνατώ να καταλάβω τι ακριβώς θέλουν κι εύχομαι να διαψευστούν. Εξάλλου ουδέποτε μας έχουν πει ποια λύση επιδιώκουν και πώς θα την πετύχουμε. Με τη στάση τους απλά σιγοντάρουν κι απενοχοποιούν την αδιαλλαξία την Τουρκίας και μας δείχνουν ένα και μόνο δρόμο: τη διχοτόμηση και την οριστική απώλεια της πατρίδας μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *