ΚΑΙ ΦΥΣΗΞΕ Ο ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΙΑ ΣΚΟΝΗ

10:43 AM | |

Συρία. Απόσταση από την Κύπρο 105 χιλιόμετρα. Όσο να πας από τη Λευκωσία στο Κούριο.

Σε τούτη τη χώρα εδώ και 4 χρόνια μαίνεται ένας ανελέητος πόλεμος. Οι νεκροί πάνω από 300 χιλιάδες κι ανάμεσά τους πάνω από 12 χιλιάδες τα παιδιά. Πάνω από 11 εκατομμύρια οι πρόσφυγες. Απ’ αυτούς 4 εκατομμύρια έφυγαν από τη χώρα, όχι για μια καλύτερη ζωή, μόνο και μόνο για να μπορέσουν να ζήσουν αφού, στον τόπο τους δεν τους απόμεινε καμιά ελπίδα. Χιλιάδες οι πνιγμένοι στις θάλασσες, θύματα  ασυνείδητων εμπόρων ελπίδας, που τους πήραν ότι είχαν και δεν είχαν σε χρήματα κι ύστερα τους εγατέλειψαν σ΄ακυβέρνητα σαπιοκάραβα στη μέση του πελάγου.  

Μόλις μερικές δεκάδες από αυτούς τους δυστυχισμένους ανθρώπους ζήτησαν να μείνουν στην Κύπρο… Ντρέπομαι να πω ότι κάποιοι ανάμεσά μας αντέδρασαν. Διότι τάχα “δεν έχουμε εμείς να φάμε κι έχουμε να δώσουμε σ’ άλλους;” … διότι τάχα εμείς είμαστε άνεργοι και “θα τους πληρώνουμε αυτούς για να κάθονται;”… διότι είναι ακάθαρτοι και βρομάνε, διότι δεν θα προσαρμοστούν και θα διαβρώσουν την ορθόδοξη χριστιανική μας κοινωνία… 

Κάτι τέτοια λοιπόν άκουγε αυτές τις μέρες ο Θεός των Ορθοδόξων, από τα στόματα Κυπρίων. Και φύσηξε έναν αέρα στη Συρία, που σήκωσε ένα πυκνό σύννεφο σκόνης, με άπειρα μέσα του μικροσωματίδια από μπαρούτι, χημικά, αίμα, σάρκες παιδιών, δάκρυα κι ασήκωτο ανθρώπινο πόνο. Κι ήρθε αυτό το σύννεφο και κάθισε πάνω μας και μέσα μας και μας έπνιξε. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *