Θα μείνουμε με το …όπλο στο χέρι;

9:27 PM | |

CYPRUS BANANA REPUBLICΟ τουρκικός αγωγός νερού είναι για εμάς άλλη μια οδυνηρή ήττα. Παρ’ όλα αυτά δεν είμαι βέβαιος αν οι αλαζονικές δηλώσεις του Ερντογάν στα εγκαίνια άγγιξαν καθόλου την …επιδερμίδα της πολιτικής μας ηγεσίας. Το σίγουρο είναι ότι τα κόμματα μας βρήκαν και σήμερα θέμα για τις καθιερωμένες καθημερινές δηλώσεις τους στα δελτία ειδήσεων.

Από το 1974 υποτίθεται ότι κάνουμε “μακροχρόνιο αγώνα” για τερματισμό της κατοχής. Στη διάρκεια αυτού του αγώνα, η Τουρκία κουβάλησε στην Κύπρο εποίκους, ανακήρυξε ψευδοκράτος, πέτυχε αναβάθμιση του ψευδοκράτους ώστε αυτό να μπορεί να διεξάγει εμπόριο μέσω της πράσινης γραμμής, κατάφερε να αναγνωριστεί από το ΕΔΑΔ η επιτροπή αποζημιώσεων του ψευδοκράτους ως επίσημο όργανο για να προσφεύγουν σ’ αυτό οι Κύπριοι πολίτες, οι εκτοπισμένοι μας άρχισαν να πουλάνε στην Τουρκία τη γη τους, έχτισε μουσουλμανικά σχολεία για να τονώσει την ισλαμική θρησκευτική συνείδηση των Τουρκοκύπριων, έφτιαξε αγωγό κι άρχισε να κουβαλά νερό για να ενισχύσει τη γεωργία του ψευδοκράτους και να διαλύσει τη δίκη μας, αύριο μαζί με τον αγωγό θα μεταφέρει ηλεκτρισμό και Ίντερνετ για να ενισχύσει τον τομέα του τουρισμού και των υπηρεσιών, ώστε σε μερικά χρόνια – αν δεν λυθεί το Κυπριακό και μονιμοποιηθεί η διχοτόμηση με αναβάθμιση του ψευδοκράτους σε καθεστώς ελεύθερου εμπορίου- να μετατρέψει την κατεχόμενη Κύπρο σε Μονακό της ανατολικής Μεσογείου.

Οι δικοί μας τι έκαναν όλα αυτά τα χρόνια που “αγωνιζόταν” στο πλαίσιο του μακροχρόνιου για την απελευθέρωση;. Μα φυσικά περιφρουρούααν το μοναδικό όπλο του αγώνα μας: την Κυπριακή Δημοκρατία! Την περιφρουρούααν τόσο καλά που είναι σήμερα αυτό που βλέπετε γύρω σας: μια μπανανία οικονομικά κατεστραμμένη και με θεσμούς διαλυμένους από τα επιτεύγματα της κομματοκρατίας: το ρουσφέτι, την αναξιοκρατία, τις μίζες, τα κουμπαράτα, τα καπετανάτα, τη διαπλοκή με το οικονομικό και τραπεζικό κατεστημένο.

Μάλιστα κάποιοι από τους πολιτικούς μας ηγέτες είναι τόσο περήφανοι, για τις … νίκες μας στη διάρκεια του ηρωικού μας μακροχρόνιου, που δηλώνουν με κάθε ευκαιρία ότι θα συνεχίσουν να περιφρουρούν το όπλο μας, την Κυπριακή Δημοκρατία, όπως δηλαδή έκαναν μέχρι σήμερα. Ό,τι κι αν κάνει η Τουρκία στα κατεχόμενα εμείς εδώ σταθεροί! Με …το όπλο μας στο χέρι!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *