Η Τουρκία βαράει το ζουρνά κι εμείς χορεύουμε belly dancing…

9:47 PM | |

ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣΆιντααα! Μας βγήκε κι ο Άιντα χαλαζιάρης! Από τότε που θυμάμαι και πριν ακόμη γεννηθώ, οι πολιτικοί αυτής της χώρας μαλώνουν με τα Ηνωμένα Έθνη και με τις …”γνωστές πρωτεύουσες”, όπως λέει ο κ. Λιλλήκας, για να καλύψουν την τραγική τους ανεπάρκεια κι αποτυχία να πείσουν το διεθνή παράγοντα για το δίκιο και την ειλικρίνειά μας.

Κι έτσι σαν Δον Κιχώτες μονομαχούν με τους ανεμόμυλους. Με τον Τούρκο να γελά ικανοποιημένος που περνούν οι δεκαετίες κι η διχοτόμηση παγιώνεται και μονιμοποιείται.

Διακόψαμε τις συνομιλίες για το Μπαρμπαρός, χωρίς καμία προσυνεννόηση για υποστήριξη και συμπαράσταση από έστω κι έναν ισχυρό διεθνή παίκτη. Κανένας δεν μας υποστήριξε και μάλιστα ο Πούτιν μας πέταξε κατάμουτρα ότι κανένα πρόβλημα στην περιοχή δεν θα λυθεί χωρίς τη συμμετοχή της Τουρκίας, εννοώντας προφανώς και το Φυσικό Αέριο, όπως ξεκάθαρα μας είπε παλαιότερα ο πρωθυπουργός της Ρωσίας.

Από μόνοι μας διασυνδέσαμε το Φυσικό Αέριο με το Κυπριακό κι αφού πέσαμε από μόνοι μας στην παγίδα της Τουρκίας, τώρα φταίνε οι ξένοι κι ο Άιντα διότι διασυνδέουν, λέει, το Φ.Α. με το Κυπριακό.

Από το 1960 η Τουρκία βαράει το ζουρνά της διχοτόμησης κι εμείς χορεύουμε belly dancing. Να δείτε που θα πετύχει στο τέλος να της μείνει όχι μόνο η μισή μας πατρίδα αλλά και το μισό μας φυσικό αέριο. Διότι τόσο μας περνά, μέχρι εκεί φτάνει η πολιτκή μας δεινότητα. Θα παρακαλούμε στο τέλος να μας αφήσουν κι εμάς κανένα κόκκαλο να γλύφουμε.

Αλλά παθαίνουμε ό,τι μας αξίζει, αφού κοιτάμε τις αλλεπάλληλες ήττες και καταστροφές χωρίς αυτοκριτική, χωρίς προβληματισμό για το πού κάνουμε λάθος.

Κοιτάμε τους ηγέτες μας να κονταροχτυπιούνται με τους ανεμόμυλους κι αφηνόμαστε στον παραλογισμό και τη θρασύτητα της μετριότητάς τους, σαν πιστοί και δουλικοί Σάντσο Πάντσα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *