Η εκλογή Akinci αφαιρεί προσχήματα από την Τουρκία

9:50 AM | |

Tweet ΝικόλαΘα προσπαθήσω να εξηγήσω με απλά λόγια στον Νικόλα Παπαδόπουλο και στους λοιπούς πολιτικούς της μόνιμης άρνησης (που έθρεψε και παγίωσε τη διχοτόμηση της Κύπρου) την αυτονόητη διαφορά μεταξύ του Akinci και του Eroğlu, σε σχέση με την πολιτική της Τουρκίας στο Κυπριακό:

Οι Τουρκοκύπριοι δεν είναι τυφλοί, κωφοί και άλαλοι. Μίλησαν με την ψήφο τους. Έστειλαν ηχηρό το μήνυμα, όχι μόνο προς την Τουρκία και προς εμάς, αλλά και προς τη διεθνή κοινότητα. Δήλωσαν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο και με ποσοστό 60%, τα εξής:

“Εμείς δεν συμφωνούμε με την σκληροπυρηνική γραμμή του διχοτομιστή Eroğlu. Θέλουμε στις συνομιλίες για λύση του Κυπριακού να μας εκπροσωπήσει ο Mustafa Akinci. Ο πολιτικός που μια ολόκληρη ζωή τώρα δηλώνει πρώτα και κύρια Κύπριος. Ο πολιτικός που διακήρυξε και υπηρέτησε με όλες του τις δυνάμεις την πολιτική της επανένωσης της Κύπρου σε μία χώρα για όλα τα παιδιά της, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους. O πολιτικός που δηλώνει ότι θέλει απογαλακτισμό των Τουρκοκυπρίων από την Τουρκία.”

Η εκλογή Akinci αφαιρεί προσχήματα από την Τουρκία κι αυτή είναι η μεγάλη διαφορά του Akinci από τον Eroğlu. Όποιος δεν το καταλαβαίνει, απλά δεν θέλει να το καταλάβει ή προσποιείται ότι δεν το καταλαβαίνει.

Αν ο Νικόλας Παπαδόπουλος, ο Γιώργος Λιλλήκας κι οι λοιποί της απορριπτικής χορωδίας δεν άκουσαν τη δυνατή φωνή των Τουρκοκυπρίων, είμαι σίγουρος ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελληνοκυπρίων την έχει ακούσει. Όπως την έχουν ακούσει και όλοι στη διεθνή κοινότητα όσοι ενδιαφέρονται για λύση του Κυπριακού. Ισοπεδωτικές και ρατσιστικές (του στυλ “όλοι οι …Τούρκοι μια γενιά”) δηλώσεις δεν φανερώνουν τίποτε άλλο παρά …ετοιμότητα (εκείνων που σπεύδουν αγχωμένοι να τις κάνουν) να υπονομεύσουν, για μια ακόμη φορά, την προσπάθεια για λύση, άσχετα αν αυτό συνεπάγεται ότι θα συνεχίζεται η διχοτόμηση και η τουρκοποίηση της Κύπρου.

Θέλω όμως να τους προειδοποιήσω ότι αυτή τη φορά οι Κύπριοι – Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι- είναι αποφασισμένοι να σώσουν αυτό τον τόπο, όχι μόνο από την Τουρκία αλλά κι από τα χέρια των πολιτικάντηδων που μας διαφέντεψαν. Διότι είδαμε τα “χαϊρκα” μας τόσα χρόνια, που μας έταζαν και μας έταζαν κι άλλοι πίσω τους μας έκλεβαν και μας έκλεβαν.

Στο χέρι φιλίας που απλώνουν οι Τουρκοκύπριοι πρέπει να απλώσουμε κι εμείς το δικό μας. Να τους πείσουμε ότι εμείς τους θέλουμε μαζί μας. Μόνο αν πάψουν να εξαρτώνται οικονομικά από την Τουρκία θα μπορέσουν να απογαλακτιστούν από αυτήν και μόνο έτσι θα μπορέσουμε επιτέλους να χτίσουμε μαζί την καλύτερη Κύπρο που αξίζει σ’ εμάς και στα παιδιά μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *