Εξηγήστε του Νικόλα, διότι είναι κρίμα…

12:57 AM | |

nikolas-papadopoulos-640x400Αν η αγωνία του Νικόλα Παπαδόπουλου ότι Αναστασιάδης, ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ θέλουν (ναι έτσι είπε: “θέλουν”) να διαλύσουν την Κυπριακή Δημοκρατία είναι γνήσια κι όχι φτηνός πολιτικαντισμός, τότε το παιδί είναι κρίμα.

Κάποιος πρέπει να του εξηγήσει ότι αυτή την μορφή λύσης, που συζητά ο Αναστασιάδης στις συνομιλίες, την προσδιόρισε κατά τρόπο σαφέστατο με την υπογραφή του ο πατέρας του, Τάσσος Παπαδόπουλος, στη συμφωνία υψηλού επιπέδου με τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, στις 8 Ιουλίου 2006.  Ίσως τότε ο Νικόλας να μην ενδιαφερόταν και πολύ για το Κυπριακό και να μην ρώτησε τον πατέρα του αν με την υπογραφή του ήθελε να διαλύσει την Κυπριακή Δημοκρατία. Κάποιος λοιπόν ας του εξηγήσει ότι δεν μιλάμε για διάλυση αλλά για μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ένα ομοσπονδιακό κράτος, όπως το συμφώνησε ο Τάσσος Παπαδόπουλος. 

Επίσης, επειδή  φαίνεται πως ο Νικόλας δεν έχει μελετήσει και πολύ την ιστορία, κάποιος πρέπει να του δώσει να διαβάσει το Σύνταγμα αυτής της χώρας και να του εξηγήσει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι κράτος δικοινοτικό, με Τουρκοκύπριο αντιπρόεδρο που διαθέτει βέτο, με καθορισμένο αριθμό Τουρκοκυπρίων υπουργών και βουλευτών, με ποσόστωση μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων στην δημόσια υπηρεσία και στις δυνάμεις ασφαλείας και με χωριστούς δήμους σε κάθε πόλη. Αυτό το κράτος έχει μάλιστα ως εγγυήτρια δύναμη, με επεμβατικά δικαιώματα, την Τουρκία. 

Το γεγονός ότι από το 1964 που το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, με εισήγηση των Βρετανών, αναγνώρισε τη συνέχεια της Κυπριακής Δημοκρατίας μόνο με τους Ελληνοκύπριους και χωρίς τους Τουρκοκύπριους στα πόστα τους, η αναγνώριση εκείνη ήταν προσωρινή, εφόσον κλήθηκε η κυβέρνηση της Κύπρου να κάνει τα πάντα για να λυθεί σύντομα (σύντομα πριν από 51 χρόνια) το Κυπριακό ζήτημα και η ανώμαλη κατάσταση που δημιουργήθηκε τότε. Ανά πάσα στιγμή υφίσταται ο κίνδυνος η διεθνής κοινότητα να άρει την αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας, αν πεισθεί πως, είτε η κυβέρνηση είτε η ελληνοκυπριακή κοινότητα, δεν λειτουργούμε θετικά προς την κατεύθυνση της λύσης. Πρέπει επίσης κάποιος να υποδείξει στο Νικόλα πως, αν ακολουθήσουμε τις δικές του συμβουλές, θα οδηγήσουμε τις συνομιλίες σε ναυάγιο, με πιθανότατο τον κίνδυνο η διεθνής κοινότητα να αναβαθμίσει το ψευδοκράτος και να οδηγηθούμε στη διχοτόμηση.

Αν ο Νικόλας θέλει να προστατεύσει την Κυπριακή Δημοκρατία όπως είναι σήμερα (χωρίς τους Τουρκοκύπριους),  δηλαδή ένα διαβρωμένο από τη διαφθορά κράτος, που επέτρεψε τόσα χρόνια στο κατεστημένο να τρώει και να πίνει από την τσέπη μας, τότε κάποιος πρέπει να πει στον Νικόλα ότι ένα χιλιόμετρο από τα γραφεία του ΔΗΚΟ και δώδεκα χιλιόμετρα από τη Στράκκα βρίσκεται ένα συρματόπλεγμα και πίσω από το συρματόπλεγμα σαράντα χιλιάδες πάνοπλοι Τούρκοι στρατιώτες. Να του εξηγήσει ακόμη ότι πίσω από το συρματόπλεγμα είναι οι τουρκοπατημένες πόλεις και τα χωριά μας κι ότι υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι συμπατριώτες μας, που έχουν σπίτια και περιουσίες εκεί πίσω.

Να εξηγήσει κάποιος στον Νικόλα ότι προσπαθούμε να λύσουμε το Κυπριακό, έτσι ώστε οι Τούρκοι στρατιώτες να φύγουν και το νόμιμο κυπριακό κράτος να απλώσει ξανά την κυριαρχία του σε όλο το έδαφος του νησιού μας και όχι μόνο στο μισό. Αυτό το κράτος, σύμφωνα με την υπογραφή του Τάσσου Παπαδόπουλου, θα είναι ομοσπονδιακό, με δύο πολιτείες, μια ελληνοκυπριακή στο νότο και μια τουρκοκυπριακή στο βορρά και φυσικά με το κεντρικό ομοσπονδιακό κράτος να έχει την εξουσία του πάνω και στις δύο πολιτείες.

Αυτό το ομοσπονδιακό κράτος θα είναι η Κυπριακή Δημοκρατία. Εξηγήστε του το γιατί από το άγχος του κι από την αγανάκτισή του ότι πάνε να του διαλύσουν την Κυπριακή Δημοκρατία και δεν θα προλάβει να γίνει πρόεδρος, μπορεί να πάθει τίποτα κι είναι κρίμα, γιατί είναι ακόμη μικρός και με φιλοδοξίες για το μέλλον.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *