Εμείς επιλέγουμε την ελπίδα κι εκείνοι τη μαύρη μιζέρια…

5:28 PM | |

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΑΚΚΙΝΤΖΙΗ σημερινή συνάντηση στην οδό Λήδρας ήταν μια κίνηση καλής θέλησης, μια φιλική χειρονομία από τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων, πριν την επανέναρξη των συνομιλιών για λύση του Κυπριακού. Τίποτε παραπάνω αλλά και τίποτε λιγότερο.

Όσοι πραγματικά θέλουμε να λυθεί το Κυπριακό στη βάση μιας δίκαιης, λειτουργικής συμφωνίας, όσοι θέλουμε να δούμε την πατρίδα μας να βγαίνει από την οικονομική μιζέρια, μέσα από την ανάπτυξη που θα φέρει μαζί της μια τέτοια λύση, είδαμε θετικά αυτό που έγινε σήμερα και με συγκρατημένη αισιοδοξία. Γνωρίζοντας βεβαίως ότι τα πραγματικά αποτελέσματα θα φανούν στο τραπέζι των συνομιλιών.

Ωστόσο βλέπουμε και πάλι τις γνωστές πολιτικές δυνάμεις να αντιδρούν με ένα τόσο αρνητικό τρόπο, που αναρωτιέσαι τι θέλουν επιτέλους. Μοιάζουν να έχουν χάσει την ψυχραιμία τους, τον μπούσουλά τους και τελικά κι αυτήν ακόμη τη σοβαρότητά τους. Έχουν χάσει λοιπόν τελείως την επαφή τους με τον κόσμο γύρω τους; Ή ακριβώς επειδή βλέπουν ότι ο κόσμος θέλει λύση και ελπίζει, νιώθουν έντονα την ανάγκη να βρουν από το τίποτε αφορμή να δηλητηριάσουν το κλίμα;

Σήμερα η ΕΔΕΚ έβγαλε ανακοίνωση για να μας θυμίσει ότι ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Νταβουτογλου, δεν άλλαξε – λέει – ακόμη τη θέση του πως “αν δεν υπήρχε Τουρκοκύπριος στην Κύπρο έπρεπε να τον εφεύρουμε”. Αυτή η θέση υποτίθεται ότι εμπεριέχεται σε ένα βιβλίο που ο Νταβούτογλου έγραψε πριν από χρόνια. Διάβασα αυτό το βιβλίο και τέτοιο πράγμα δεν βρήκα μέσα. Παρόλα αυτά η ΕΔΕΚ, σήμερα, σε απάντηση της συνάντησης Αναστασιάδη – Ακκιντζί στη Λήδρας, θυμήθηκε το ανύπαρκτο απόσπασμα από το βιβλίο του Νταβούτογλου.

Ο κ. Λιλλήκας βρήκε ένα θαυμάσιο ευφυολόγημα για να σχολιάσει τη σημερινή συνάντηση: “Αν κάτι το ιστορικό συνέβηκε σήμερα είναι ότι για πρώτη φορά Αρχηγός κράτους πήγε για περίπατο και καφέ σε κατεχόμενα εδάφη της χώρας του. Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί στην παγκόσμια ιστορία!”. Είναι καλύτερα, δηλαδή να κρατάμε μούτρα, να μην συνομλούμε και μόνο έτσι θα λυθεί ως εκ διά μαγείας το Κυπριακό.

Ο κ. Συλλούρης μας εξήγησε ότι “τα πολλά θκιανέματα χωρίς αποτέλεσμα κάνουν μεγάλο κακό στην Κύπρο”. Δεν χρειάστηκε να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις. Φτάνει που το είπε εν τη σοφία αυτού.

Το ΔΗΚΟ χτες ανακάλυψε μέσα σε ένα προεκλογικό φυλλάδιο του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας τον όρο “ιδρυτικοί λαοί” κι έβγαλε ολόκληρη ανακοίνωση για να μας δώσει πάλι την ερμηνεία των κ.κ. Παπαδόπουλου, Έρογλου, Ντενκτάς και Γκρίζων Λύκων, ότι το Κοινό Ανακοινωθέν δεν μιλά για μία κυριαρχία (όπως ρητώς γράφει μέσα) αλλά για δύο…

Εκείνοι λοιπόν που αντιδρούν λες και τους έβρισαν τον πατέρα απορώ τι θέλουν τέλος πάντων και πώς εξυπηρετούν τα συμφέροντα αυτού του λαού, όταν ουσιαστικά με τη στάση τους κάνουν παραπάνω από φανερό ότι δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα, αλλά να μείνουμε έτσι όπως είμαστε, μες στη μαύρη μιζέρια, με την τουρκική κατοχή να συνεχίζεται και τη διχοτόμηση να παγιώνεται.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *