ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΝΑ ΞΕΛΑΣΠΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ;

12:15 PM | |

Αυτή τη στιγμή οι συνομιλίες στο Κυπριακό βρίσκονται σε στασιμότητα επειδή η τουρκική πλευρά υπαναχώρησε από συγκλίσεις που συμφωνήθηκαν και πρόταξε την απαίτηση να απολαμβάνουν τις 4 ελευθερίες οι Τούρκοι πολίτες στην Κύπρο.

Αυτή η στάση της τουρκικής πλευράς είναι απαράδεκτη και θα έπρεπε να εκτεθεί στα μάτια της Ευρώπης και της Διεθνούς Κοινότητας ότι μποϊκοτάρει τις συνομιλίες με ένα νέο ρεσιτάλ αδιαλλαξίας. 

Τι έγινε όμως πάλι εδώ; Οι “συνήθεις ύποπτοι” κατάφεραν για άλλη μια φορά να ξελασπώσουν την τουρκική πλευρά και να της δώσουν την ευκαιρία για αντιπερισπασμό. Έβαλαν ξανά νερό στον μύλο της τουρκικής προπαγάνδας,  να λέει ότι ξαφνικά κι από το τίποτα θυμηθήκαμε τώρα την Ένωση. Με αποτέλεσμα, αντί να καταγγέλλουμε εμείς την τουρκική πλευρά για την αδιαλλαξία της, να τρέχουμε με ομόφωνες δηλώσεις του Εθνικού Συμβουλίου και επιστολές του Προέδρου Αναστασιάδη να αναστρέψουμε τις εντυπώσεις.

Στην μακρά πορεία του Κυπριακού είναι πια τόσες πολλές οι φορές που δικοί μας, με αυτά τα μυαλά, ξελασπωσαν την φταίχτρα Τουρκία και φόρτωσαν σ’ εμάς το φταίξιμο (με αποτέλεσμα να χαρίζουν νίκες στην Τουρκία και ήττες σ’ εμάς), που άρχισα να υποψιάζομαι ότι οι περίεργες αυτές πράξεις τους μπορεί να μην οφείλονται απλώς σε βλακεία…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *