ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ;

6:18 PM | |

Εδώ και 4 μήνες ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης ξοδεύει απίστευτη ενέργεια στο να πείσει την ΕΕ ή εμάς τους Κυπρίους ιθαγενείς ότι η ΕΕ πρέπει να διορίσει την Άνγκελα Μέρκελ, ή άλλη προσωπικότητα ανάλογης εμβέλειας, ως αντιπρόσωπό της στο Κυπριακό, ώστε να προετοιμαστεί το εδαφος μέχρι τις τουρκικές εκλογές, για μια νέα πρωτοβουλία στο Κυπριακό.

Πέρασε ήδη μήνας από τις τουρκικές εκλογές, ο καιρός περνά και είναι ολοφάνερο ότι η ΕΕ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να διορίσει αντιπρόσωπο, πριν ξεκινήσει νέα πρωτοβουλία για το Κυπριακό ο πλέον αρμόδιος, που είναι ο ΓΓ του ΟΗΕ. Για πολλούς και διάφορους λόγους που δε θέλω να αναλύσω εδώ.

Βεβαίως δηλώνει προθυμία να βοηθήσει όπως μπορεί, την ώρα που πρέπει, όταν δηλαδή εκδηλώσουν τα Ηνωμένα Έθνη νέα πρωτοβουλία.

Παρ όλα αυτά ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ο

Κυβερνητικός Εκπροσώπος και άλλοι πολιτικοί ακόλουθοι και δημοσιογράφοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι η ΕΕ βλέπει θετικά την πρόταση Χριστοδουλίδη. Τη βλέπει θετικά αλλά μένει μόνο να τη βλέπει. Κάθεται η εκει και τη βλέπει, τη βλέπει, τη βλέπει αλλά αντιπρόσωπο δεν διορίζει.

Το ότι δεν αλλάζει κουβέντα ο κ. Χριστοδουλίδης και τη μία μας λέει ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από …κάποιον και την άλλη μας λέει ότι άρχισαν να συζητιούνται ονόματα, είναι κάτι που με προβληματίζει.

Αν όντως έρθει και διορίσει αντιπρόσωπο η ΕΕ πριν ξεκινήσει πρωτοβουλία ο ΟΗΕ, θα πω ότι είχε δίκιο ο Πρόεδρος που επέμενε. Αν όμως συνεχίζει να το λέει χωρίς να υπάρχει κάτι, τότε μιλάμε για …περίεργα πράγματα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *