Να απαντήσουν οι αγωνιστές της σούβλας…

10:30 AM | | Comments 3

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΛΑΙΝΕΕίναι φανερό πως η βλακεία κι η “αππωμάρα”, τα μυαλά δηλαδή που μας οδήγησαν σε εθνικές τραγωδίες, δεν καταλαβαίνουν τίποτα και συνεχίζουν την λιτανεία γύρω από το νεκροταφείο της αυτοκαταστροφής μας. Επανέρχομαι ως εκ τούτου στη συζήτηση για το αν πρέπει ή όχι να παραδεχτούμε ότι Ελληνοκύπριοι προδότες διέπραξαν ωμότητες και δολοφονίες εναντίον Τουρκοκυπρίων αμάχων, στη διάρκεια της εγκληματικής τουρκικής επιδρομής και κατάληψης της Κύπρου, ή και πιο πριν ακόμη, στην περίοδο των συγκρούσεων ανάμεσα στις δύο κοινότητες.

Θέλω να υποβάλω 4 απλές ερωτήσεις και περιμένω σαφείς και επί της ουσίας απαντήσεις από τους πατριώτες της πάρλας, τους αγωνιστές του φραπέ και του απόλυτου τίποτα, εκείνους που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να συνεχίζει η Τουρκία να κρατά τη μισή Κύπρο και να την τουρτζιέφκει, αλλά νευριάζουν με όποιον θέλει να λυθεί το Κυπριακό και τον σκυλοβρίζουν, αυτούς τους  υποκριτές που αυταπατώνται ότι εκτελούν το καθήκον τους απέναντι στην πατρίδα με το να κάθονται στους καφενέδες ή στο φαΐ (κατά προτίμηση στη σούβλα) κι απλά να σκυλοβρίζουν τους Τούρκους, διότι νομίζουν ότι οι βρισιές είναι κάτι σαν … σφαίρες κι ότι επομένως όσο πιο βαριά βρίζουν τόσο πιο πολλές σφαίρες ρίχνουν για την απελευθέρωση του τόπου μας, άσχετα αν στην ουσία δεν κάνουν απολύτως ΤΙΠΟΤΑ και με αυτό το ΤΙΠΟΤΑ εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Τουρκίας, που θέλει την μονιμοποίηση της διχοτόμησης και τη μετατροπή της Κύπρου σε τουρκικό νησί σε βάθος χρόνου.

Για την κάθε μου ερώτηση έχω τη δική μου απάντηση δίπλα, όμως περιμένω και τις δικές τους απαντήσεις σε αντιδιαστολή με τις δικές μου. Ρωτώ λοιπόν:

1.Ερώτηση: Έγιναν ή δεν έγιναν δολοφονίες Τουρκοκυπρίων; Απάντηση: Έγιναν. Αφού λοιπόν έγιναν, γιατί πρέπει να λέμε ότι δεν έγιναν; Ποιους θα κοροϊδέψουμε με το να λέμε ότι δεν έγιναν; Τους ξένους; Μα όποιος ξένος ενδιαφερθεί να μάθει, εύκολα θα ανακαλύψει ότι έγιναν και με το δίκιο του θα μας πει ψεύτες. Θα κοροϊδέψουμε τους εαυτούς μας; Τα παιδιά μας; Ποιους;

2. Ερώτηση: Καλώς σκότωσαν μωρά, γυναίκες, γέροντες και άλλους άμαχους οι λεβέντες μας; Απάντηση: Όχι φυσικά! Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούνται οι δολοφονίες αθώων ανθρώπων, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Πρόκειται για φριχτό και αποτρόπαιο έγκλημα. Είναι κανείς που πιστεύει παρόλα αυτά ότι καλώς έγιναν οι δολοφονίες; Αν ναι, τότε λυπάμαι να του πω ότι είναι ψυχοπαθής και πρέπει να τον κλείσουν στο φρενοκομείο, πριν αρπάξει κανένα αυτόματο κι αρχίσει να σκοτώνει αθώο κόσμο στους δρόμους.

3. Ερώτηση Υπάρχει κίνδυνος να ταυτιστεί ολόκληρη η ελληνοκυπριακή κοινότητα με τους εγκληματίες και τις πράξεις τους, αν παραδεχτούμε ότι έγιναν τα εγκλήματα; Απάντηση: ΟΧΙ, φυσικά! Ακριβώς το ΑΝΤΙΘΕΤΟ. Αν παραδεχτούμε ότι έγιναν εκείνα τα εγκλήματα και τα ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΜΕ, τότε μόνο απαλλασσόμαστε από τη συνενοχή. Ενόσω τα καλύπτουμε και τα κουκουλώνουμε, γινόμαστε όλοι συνυπεύθυνοι και συνένοχοι.

4. Ερώτηση: Για ποιο λόγο έγιναν τα εγκλήματα; Έχει προβληματιστεί κανείς από αυτούς που φωνάζουν να σιωπήσουμε; Την ώρα που ο τουρκικός στρατός, με τανκς και βαρύ οπλισμό και με την κάλυψη της πολεμικής αεροπορίας, προήλαυνε και κατελάμβανε πόλεις και χωριά της Κύπρου, σκορπώντας το θάνατο και την καταστροφή (και ήταν σε θέση – αν ήθελε- να καταλάβει ΟΛΟΚΛΗΡΗ την Κύπρο), ποιοι ήταν εκείνοι οι “μάγκες” και ΓΙΑΤΙ έμπαιναν σε Τουρκοκυπριακά χωριά – στα μετόπισθεν και μακριά από τις σφαίρες του κατακτητή- και σκότωναν γυναικόπαιδα;

Ποια είναι η απάντηση των υποκριτών σε τούτο το ερώτημα; Λένε, “μα τώρα θα εξισώσουμε τις ανόσιες πράξεις 5 ηλιθίων με τα εγκλήματα της Τουρκίας;” Έτσι, υπεραπλουστευμένα κι απλοϊκά. Πράξεις 5 ηλιθίων! Δεν θέλω να επεκταθώ σε τούτο το ζήτημα, αλλά όχι δεν ήταν 5 ηλίθιοι. Ήταν οργανωμένες ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ πράξεις, που έγιναν για να δώσουν στην Τουρκία το πρόσχημα (ότι τάχα έπρεπε να προστατέψει τους Τουρκοκύπριους από τη σφαγή) για να προχωρήσει και να καταλάβει περισσότερο έδαφος, να φτάσει μέχρι τον Απόστολο Ανδρέα και το Βαρώσι και να μαζέψει μέσα στα κατεχόμενα εδάφη όλους τους Τουρκοκύπριους. Δεν ήταν λοιπόν μόνο φονιάδες εκείνα τα κτήνη που έσφαζαν μωρά, αλλά και ΠΡΟΔΟΤΕΣ  που εξυπηρετούσαν τα τουρκικά συμφέροντα.

Αυτούς λοιπόν θέλουν να καλύψουν τούτοι που τσιριλλούν σήμερα και βρίζουν όσους λένε την αλήθεια; Θέλουν να καλύψουν τους φονιάδες-προδότες; Υποβαθμίζοντας τα εγκλήματά τους που έγιναν όχι μόνο εις βάρος των Τουρκοκυπρίων αλλά και εις βάρος των Ελλήνων, αφού τα έκαναν για να δώσουν τη μισή μας πατρίδα, τις δικές μας πόλεις και τα χωριά στην Τουρκία;

Αν τα πιο πάνω ερωτήματα βρεθεί ένας να μου τα απαντήσει πειστικά και με επιχειρήματα, τότε μπορεί να αλλάξω κι εγώ γνώμη και να σιωπήσω.

Προσοχή όμως! Μην τολμήσει κανείς να αρχίσει πάλι τις ανοησίες ότι σκοπός μου είναι να καλύψω την Τουρκία ή να της δώσω άλοθι ή ότι είμαι “τουρκολάγνος” και άλλα τέτοια αρρωστημένα, διότι η θέση μου είναι σαφέστατη και δεν παρερμηνεύεται:

ΚΑΝΕΝΑ ελαφρυντικό και ΚΑΜΙΑ δικαιολογία δεν υπάρχει για τα φριχτά και ΤΡΙΣΧΕΙΡΌΤΕΡΑ εγκλήματα που διέπραξε η Τουρκία με το στρατό της, καθώς επίσης και Τουρκοκύπριοι εξτρεμιστές εις βάρος του ελληνικού άμαχου πληθυσμού της Κύπρου. Συνεπώς ας μην “τοποθετήσουν” στο στόμα και στο μυαλό μου δικές τους νοσηρές φαντασιώσεις, προκειμένου να μου απαντήσουν πιο εύκολα και με τον γνωστό τρόπο που ξέρουν να απαντούν, δηλαδή με αρλούμπες και βρισιές.

Περιμένω να μου εξηγήσουν πειστικά για ποιο λόγο πρέπει να λέμε ψέματα στα παιδιά μας ότι δεν έγιναν εκείνα τα εγκλήματα, για ποιο λόγο πρέπει να καλύπτουμε τους φονιάδες-προδότες που τα διέπραξαν και τι θα πάθουμε ως λαός και ως κράτος αν καταδικάσουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας εγκλήματα που έγιναν σε μια εποχή ανώμαλη, όταν πράξεις βίας γίνονταν κι από τις δύο πλευρές ή όταν η Τουρκία έτσι κι αλλιώς διέπραττε σωρηδόν τα εγκλήματα εις βάρος των Ελληνοκυπρίων, με την εισβολή και την κατάληψη της Κύπρου.

ΣΗΜ: Χρησιμοποίησα σκληρή γλώσσα στο πιο πάνω άρθρο, αφού πρώτα διάβασα απίστευτες βρισιές, εξτρεμιστικές έως φασιστικές απόψεις, τερατολογίες και διαστρεβλώσεις σε κείμενα που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, στα κοινωνικά δίκτυα, ακόμη και σε εφημερίδες, από εκείνους που θεωρούν ότι είναι πρέπον η ιστορική αλήθεια να αποκρύβεται, στο όνομα μιας ακατανόητης σε μένα εθνικής αυταπάτης… 

Comments

 1. Αδωνις says:

  Γεια σου Παυλο
  Μα για αυτους που μιλας…..Αυτοι σκωτοναν Ελληνοκυπριους κατα την εισβολη και πριν στο πραξικοπημα τους Τουρκοκυπριους θα ελογαριαζαν?

 2. Κύπρος Παναγη says:

  Πολύ σωστά. Αγωνιστές της σούβλας είναι ο προσδιορισμός. Το ερώτημα όμως παραμένει. Όλοι αυτοί είναι γνωστοί και μάλιστα τους δόθηκε και κομματική στέγη. Γιατί τόσες κυβερνήσεις που πέρασαν, τόσοι γενικοί κομματικοί εισαγγελείς κανένας μα κανένας δεν τόλμησε ούτε κάν να τους ανακρίνει; Φυσικά η άμεση σύλληψης τους ακόμη και τώρα επιβάλλεται και η καταδίκη σε ισόβια θα είναι μια πρακτική συγγνώμη άσχετα με το τι έκανε ¨η κάνει η άλλη πλευρά.

 3. ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΕΝΟΙΚΟΣ says:

  http://offsite.com.cy/o-iroikos-iperaspistis-tis-kiprou-pou-i-tourki-isvolis-ton-sinelavan-ke-tou-prosferan-tsigaro-i-alithia-piso-apo-tin-fotografia-apokalifthike-meta-apo-35-chronia/

  ΑΓΑΠΗΤΕ ΟΔΥΣΣΕΩΣ

  ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΩ ΤΟ ΛΙΝΚ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ. ΤΟΥΝΑΝΤΙΟΝ…

  ΟΜΩΣ, ΟΤΑΝ ΕΣΥ ΚΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΜΑΡΚΟΥΛΗ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΛΥΠΗ ΣΑΣ ΥΣΤΕΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΣΩΣΤΟ. ΟΣΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΔΕΣ ΚΑΙ 42 ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΠΗΓΑΤΕ ΜΗΝ ΔΗΛΙΤΗΡΙΑΕΤΕ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΜΑΣ.
  ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙΣ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ.
  ΟΜΩΣ 42 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΗΣΑΤΕ ΠΟΤΕ ΤΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ. ΟΥΤΕ ΕΣΥ ΟΥΤΕ Η ΚΥΡΙΑ ΜΑΡΚΟΥΛΛΗ. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΔΙΚΟ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *