Κατεβάστε τους χάρτινους δαίμονες!

12:33 PM | |

DIXOTOMISI SIMAIESΌταν κόλλησαν οι συνομιλίες στο Μοντ Πελεράν, βγήκαν με κροκοδείλια δάκρυα να εκφράσουν την στεναχώρια τους. Μόλις βρέθηκε η φόρμουλα για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο, ξεκίνησαν πάλι τα ψέματα κι οι διαστρεβλώσεις. Έβγαλαν σεριάνι πλαστούς, χάρτινους δαίμονες, για να τρομάξουν τον κόσμο ότι πάμε τάχα για διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, για παραμονή τουρκικού στρατού και εποίκων, για έλεγχο της Τουρκίας πάνω στην Κύπρο και πολλά άλλα άκυρα ψευδοδιλήμματα. 

Σείοντας με μανία τους χάρτινους αυτούς δαίμονες μπροστά στα μάτια μας, γυρεύουν να τρομάξουν τους αφελείς, κρύβοντας πίσω από τα ευτελή μασκαραλίκια το φριχτό τέρας της κατοχής. Το φριχτό αληθινό τέρας, που είναι εδώ, μέσα στο σπίτι μας, μπροστά στα μάτια μας και λέγεται τούρκεμα της μισής μας πατρίδας.

Προσποιούνται ότι τάχα δεν ανέχονται να μείνει ούτε ένας Τούρκος στρατιώτης μετά τη λύση, αλλά δεν έχουν πρόβλημα να μείνουν 42 χιλιάδες Τούρκοι στρατιώτες χωρίς τη λύση. Μα ποιος τους είπε ότι δεχόμαστε μόνιμη παραμονή Τούρκων στρατιωτών στην Κύπρο; Πότε έγινε δεχτό κάτι τέτοιο; Λένε ψέματα.

Καμώνονται ότι δεν θέλουν να μείνει ούτε ένας έποικος μετά τη λύση, αλλά δεν έχουν πρόβλημα να συνεχίσει η Τουρκία να φέρνει εκατοντάδες χιλιάδες έποικους στον τόπο μας χωρίς τη λύση. Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν όταν τους λέμε ότι συμφωνήθηκε η αναλογία πληθυσμού 4 προς 1 κι ότι αυτό ουσιαστικά διασφαλίζει την μόνιμη συντριτική πλειοψηφία των Ελληνοκυπρίων. Σκόπιμα υποβαθμίζουν την τεράστια σημασία αυτής της σύγκλισης. Προτιμούν να μείνουμε όπως είμαστε και να συνεχίζει η Τουρκία τον ανεξέλεγκτο εποικισμό, που θα μας κάνει σε μερικά χρόνια μειοψηφία μέσα στην ίδια μας την πατρίδα. 

Καμώνονται ότι δεν θέλουν εγγυήσεις, αλλά δεν τους ενδιαφέρει ότι, χωρίς τη λύση, θα συνεχίσει η Τουρκία να είναι εγγυήτρια δύναμη, με δικαίωμα μονομερούς επέμβασης, με βάση την Συνθήκη Εγγυήσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας, που ισχύει τώρα. Μα ποιος τους είπε ότι δεχόμαστε μόνιμες τουρκικές εγγυήσεις μετά τη λύση και πότε έγινε δεχτό κάτι τέτοιο; Λένε ψέματα. Όπως κι αυτό που λένε ότι τάχα άλλα λέει η Ελλάδα κι άλλα η κυβέρνησή μας, πάλι ψέμα είναι. Ελλάδα και Κύπρος λέμε ακριβώς τα ίδια πράγματα. 

Τρομάζουν τους αδαείς για το κόστος της λύσης, αλλά δεν τους ενδιαφέρει το πολλαπλάσιο κόστος της μη λύσης. Δεν λένε στον Λεμεσιανό, στον Παφίτη και στον Σκαλιώτη τι θα γίνουν οι ξενοδοχειακές τους επιχειρήσεις αν αναβαθμιστεί (που θα αναβαθμιστεί) το ψευδοκράτος σαν ξεχωριστή οικονομική οντότητα με τη μη λύση και θα μπουν στο παιχνίδι Τούρκοι επιχειρηματίες με υπερδεκαπλάσιο οικονομικό έρεισμα. Δεν λένε στον γεωργό τι θα πάθει, όταν “γιωρκήσει” η Μεσαρκά με το νερό που κουβαλούν από την Τουρκία. Δεν λένε στον έμπορο και στον απλό πολίτη πώς θα είναι τα οικονομικά μας, όταν θα μας ανταγωνίζεται πάνω στο ίδιο μας το νησί η τεράστια τουρκική αγορά των 90 εκατομμυρίων ανθρώπων. 

Απογοητεύουν τους πρόσφυγες ότι με τη λύση κάποιοι δεν θα πάρουν πίσω τις περιουσίες τους και ότι θα πρέπει να αρκεστούν σε αποζημιώσεις. Δεν τους λένε όμως ότι με τη λύση η μεγάλη πλειοψηφία των προσφύγων θα πάρουν πίσω τις περιουσίες τους, ενώ χωρίς τη λύση δεν θα πάρει κανένας τίποτα, ούτε περιουσία ούτε αποζημιώσεις. 

Λένε ότι δεν υπογράφουν λύση που είναι (στη δική τους λογική) κατώτερη δήθεν της ιστορίας μας, αλλά δεν τους νοιάζει ότι χωρίς την υπογραφή μας παραδίδουμε αμαχητί τη μισή μας πατρίδα στον Ερντογάν, να την κάνει αμιγώς και ανεξέλεγκτα δική του, να την κάνει προγεφύρωμα για να αλώσει ολόκληρη την Κύπρο, μετατρέποντάς την, με δημογραφικούς και οικονομικούς όρους, σε τουρκικό νησί.

Θεωρούν “πατριωτισμό” το να μην υπογράψουν λύση. Λες και είναι πατριωτισμός το να αφήνεις τον εχθρό να κρατά ανενόχλητος τη μισή σου πατρίδα χωρίς να κάνεις τίποτε απολύτως για να φύγει. Νομίζουν ότι επειδή δεν υπογράφουν, καθάρισαν! Μα αυτό δεν είναι πατριωτισμός, είναι δειλία και εξευμενισμός του τέρατος, για να μας αφήσει (έτσι νομίζουν αυτοί) ήσυχους στη μισή πατρίδα που μας απέμεινε. 

Προσπαθούν να φοβίσουν τους αδαείς για το μέλλον μας σε μια κοινή πατρίδα με τους Τουρκοκύπριους με τη λύση, αλλά δεν λένε στον κόσμο τι θα γίνει χωρίς τη λύση, αν η κατεχόμενη μας πατρίδα γίνει οριστικά τουρκική και μετά έρθουν μαζικά Τουρκοκύπριοι στις ελεύθερες περιοχές, λέγοντας ότι δεν αναγνωρίζουν το καθεστώς στα κατεχόμενα και διεκδικώντας τις περιουσίες και τα δικαιώματά τους στην Κυπριακή Δημοκρατία. Δεν λένε στον κόσμο ότι χωρίς τη λύση θα γίνει η Τουρκία κυρίαρχος στο βορρά κι εμείς συγκυρίαρχοι με τους Τουρκοκύπριους στο νότο. 

Ισχυρίζονται ότι με τη λύση θα διαλυθεί η Κυπριακή Δημοκρατία. Φτάνουν στο σημειο δηλαδή να ταυτίζονται με τους Τούρκους, αφαιρώντας από τη δική μας πλευρά το ισχυρότατο μας νομικό όπλο, που επιβεβαιώνουν συνταγματολόγοι διεθνούς κύρους, ότι το νέο κράτος θα αποτελεί συνέχεια και μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, αφού θα συνεχίσει να ισχύει η Συνθήκη Εγκαθίδρυσης της Κ.Δ. και όλες οι διεθνείς της συμβάσεις. 

Στις λίγες εβδομάδες που έμειναν μέχρι το τέλος αυτής της διαδικασίας κάθε Κύπριος πραγματικός πατριώτης οφείλει να κάνει τα πάντα για να φτάσουμε σε μια λύση του Κυπριακού έντιμη και λειτουργική, που θα διασφαλίσει όχι μόνο την επιβίωσή μας σε τούτο τον τόπο, αλλά κι ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας. Ας κατεβάσουν λοιπόν τους χάρτινους δαίμονες. Δεν κάνει νόημα να παραποιούν φριχτά τις παραμέτρους της λύσης για να μας φαίνεται ομορφότερο το τέρας της καταστροφικής διχοτόμησης. Ας δουλέψουμε όλοι μαζί για τη λύση που θα απελευθερώσει και θα επανενώσει την Κύπρο σε μια χώρα, μια καλύτερη πατρίδα για όλους μας. Το ΝΑΙ σε μια τέτοια λύση θα είναι η μεγαλύτερή μας νίκη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *