ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΑΤΕ ΡΕ! ΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕΝ ΛΥΣΗΝ! ΜΑ ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ;

11:07 AM | |

Είναι εκπληκτικό το πως από το 1974, δηλαδή εδώ και 50 χρόνια, παραμένουν αμετάβλητες κάποιες κλισέ φράσεις σε σχέση με το Κυπριακό. Μία από αυτές αφορά το χρόνο της λύσης. Κάθε φορά που κάποιος θέλει να λυθεί το Κυπριακό εντός ενός λογικού χρονικού πλαισίου, λέμε ότι «μας απειλεί». Μια άλλη ανάλογη κλισέ φράση για το ίδιο θέμα είναι και τα «ασφυχτικά χρονοδιαγράμματα».

Όπως 5 μήνες μετά τον εκτοπισμό 160 χιλιάδων ανθρώπων από τον τουρκικό στρατό, έτσι και 50 χρόνια μετά, οποιαδήποτε προσπάθεια να τεθεί χρονικός ορίζοντας για λύση, είναι απειλή και ασφυχτικό χρονοδιάγραμμα. Εννοείται βεβαίως ότι όσοι αναλαμβάνουν εκ μέρους του ΟΗΕ την ευθύνη να μεσολαβήσουν, γίνονται ευθύς φιλότουρκοι και εχθροί μας. Ο τελευταίος στην μεγάλη αλυσίδα των φιλότουρκων, εχθρών μας, που μας πιάνουν από το λαιμό να το λύσουμε το μαυροσκότεινον, είναι ο εικονιζόμενος, νυν ειδικός αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Κόλιν Στιούαρτ.

Σύμφωνα λοιπόν με την εφημερίδα «Ὁ Φιλελεύθερος» ο αναίσχυντος αυτός τύπος μας απείλησε. Διότι είπε ακριβώς αυτό που μας είπαν πολλές φορές τους τελευταίους μήνες οι κύριοι Νίκος Χριστοδουλίδης, Αβέρωφ Νεοφύτου, Ανδρέας Μαυρογιάννης, Κωνσταντίνος Κόμπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης και πολλοί άλλοι Κύπριοι: ότι δηλαδή, μετά από τις εκλογές σε Κύπρο, Τουρκία και Ελλάδα, θα υπάρξει άλλη μια ευκαιρία για λύση, η οποία πιθανότατα θα είναι και η τελευταία. Ότι μας το είπαν σχεδόν ΟΛΟΙ οι δικοί μας, δεν έχει σημασία. Εφόσον το λέει αυτός ο ξένος, ο ύπουλος, ο τουρκόσπορος, ο Στιούαρτ, είναι απειλή.

«Άμπα τζαι γινεί κανένας χαττάς τζαι λύσουν μας το. Τζείνοι πο’ τζει τζι εμείς ποδά σιόρ. Ό,τι επιάσαν οι Τούρτζοι, χαλάλιν τους. Δαμέ έχομεν συφφέροντα, εν να ανακατώσουμεν τζαι τους Τούρκους μες στα πόδκια μας; Διχοτόμησην να τελειώνουμεν!» Ο πατριωτισμός του Φοίνικα, που πουλά τζαι το βυζίν της μάνας του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *