Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΝΤΡΕΑΣ

5:47 PM | | Comment 1

Ο κύριος Αντρέας,  από χωριό της Αμμοχώστου,  παντρεύτηκε με την Μαρία από έρωτα το 1969, όταν εκείνος ήταν 21 χρονών και η Μαρία 18. Έκαναν 2 κόρες κι ένα γιο. Ο Αντρέας δούλευε στα χτίσματα. Με πολύ κόπο και με τη βοήθεια των γονιών τους έχτισαν το σπίτι τους που τελείωσε το 1972. Η τουρκική εισβολή τους ξεσπίτωσε. Του έδωσαν σπίτι σε συνοικισμό της επαρχίας Λάρνακας. Συνέχισε να δουλεύει στα χτίσματα αλλά και η Μαρία αναγκάστηκε πια να αρχίσει να δουλεύει σαν ράφτρα, γιατί δεν γινόταν αλλιώς. Δεν τα έβγαζαν πέρα.

Το 1981 η Μαρία πέθανε από καρκίνο. Τα παιδιά ήταν 11, 9 και 5 χρονών. Ο Αντρέας έφτυσε αίμα για να τα μεγαλώσει σχεδόν μόνος του με τη βοήθεια της μάνας του, αφού και η πεθερά του είχε πεθάνει από καιρό.  Ήθελε να μην τους λείψει τίποτα και να δώσει κάτι τουλάχιστον στις κόρες του για  «προίκα».

Ο κύριος Αντρέας  είναι 65 χρονών. Έπαιρνε μια σύνταξη 800 ευρώ και του την μείωσαν κι αυτή. Μετά από τόσα χρόνια που έλιωνε μες στα λιοπύρια και ξεπάγιαζε στο κρύο, στις οικοδομές, τώρα που ήρθε η ώρα να «πνάσει», δεν τον φτάνουν τα χρήματα να ζήσει.

Διότι αυτό το κράτος που έφαγε δισεκατομμύρια από τα ταμεία των κοινωνικών ασφαλίσεων, για να καλύψει τις σπατάλες και τις ληστείες αυτού του διεφθαρμένου κομματικοοικονομικού συστήματος, δεν άφησε τίποτα για κοινωνικές παροχές.

Αντίθετα έχωσε το χέρι του ακόμα και στις τσέπες των συνταξιούχων για να τους αρπάξει κι αυτό το λίγο, το πολύ λίγο που τους δίνει πίσω από τα λεφτά τους, από τα λεφτά που τους κατακρατούσε τόσα χρόνια κόπου και μόχθου, όταν πλήρωναν από το υστέρημά τους τις κοινωνικές τους ασφαλίσεις.

Comments

  1. karagiannisfarming@aol.co.uk says:

    This is a very unfortunated case ( that i am sure is not the only one) under very predictable circumstances which defined the Cypriot Economy..! Two were the determants of such a catalytic disaster…! The lack of transparency that governs Cyprus politics (with an obvious lack of modern political vision from the young generation) and systems. And the latter is Cyprus EU accession and the consequential miltidimentional power transfer to brussel..! With the Cyprus case we have witness the AND of EU vision and the creation of a Multidimetinal EU with various complexities and influences..

    Andreas C +Karagiannis
    CEO KFPS Ltd, UK

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *