Η Βουλή να τροποποιήσει το Σύνταγμα για να επιτρέψει την έκδοση Ντίνου και Μιχάλη Μιχαηλίδη στην Ελλάδα.

ΒΟΥΛΗΗ βουλή καλείται, με νομοσχέδιο που θα τεθεί ενώπιόν της, να εγκρίνει τροποποίηση του Συντάγματος, έτσι ώστε η έκδοση καταζητούμενων με ευρωπαϊκό ένταλμα να γίνεται χωρίς να υπάρχει ο περιορισμός ότι πρέπει οι κατηγορίες να αφορούν υποθέσεις που συνέβησαν μετά την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε.

Διαγράφοντας αυτό τον περιορισμό από το Σύνταγμα, η βουλή θα δώσει στο δικαστήριο την ευχέρεια να αποφασίσει την έκδοση των κ.κ. Ντίνου (πρώην υπουργού Εσωτερικών) και Μιχάλη Μιχαηλίδη στην Ελλάδα, όπου καταζητούνται για την υπόθεση ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, στην οποία εμπλέκεται και ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας Άκης Τζοχατζόπουλος. 

Με την ίδια αυτή πράξη της η Βουλή των Αντιπροσώπων θα αποκαταστήσει επίσης την ηθική τάξη, μετά το μέγα ατόπημα που διέπραξε το 2005, όταν έβαλε αυτό τον περιορισμό στο Σύνταγμα, την ώρα που προχωρούσε σε αναθεώρηση του άρθρου 11, προσαρμόζοντάς το στην ευρωπαϊκή νομοθεσία. Ατόπημα που ευνόησε τότε το 2005 δύο Κύπριους εκατομμυριούχους να αποφύγουν την σύλληψη και έκδοσή τους στις ΗΠΑ, όπου κατηγορούνταν για λαθρεμπόριο.

Αν η βουλή ανακαλύψει προσχήματα για να μην προχωρήσει στην τροποποίηση, προστατεύοντας έτσι τους κ.κ. Μιχαηλίδηδες και άλλους καταζητούμενους, θα είναι μια σαφέστατη ένδειξη ότι τίποτα δεν αλλάζει ουσιαστικά σ’ αυτό τον τόπο, ότι η διαπλοκή και η κουμπαροκρατία δεν εκλείπουν, ούτε και κάτω από το βάρος της καταστροφής που βιώνουμε και σίγουρα αν συνεχίσουμε με τα ίδια μυαλά, η έξοδος μας από αυτή την κρίση θα είναι … misson impossible.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *