ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ Ή ΠΡΟΔΟΤΕΣ;

6:57 PM | |

“Ήταν αναγκαία η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου. Ήταν μια αμυντική ενέργεια στο πλαίσιο του να ξεφορτωθούμε την ισραηλινή κατοχή”, ισχυρίστηκε ανάμεσα σε πολλές άλλες ανοησίες η Χαμάς,στην τελευταία της ανακοίνωση. Παρόλο που τέτοιες βλακείες πιάνουν τόπο στο μυαλό πολλών (γι’ αυτό άλλωστε τις λένε), το ερώτημα της ΛΟΓΙΚΗΣ είναι πολύ απλό: Τελικά τι κατάφερε η Χαμάς;

Ξανά: ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Η ΧΑΜΑΣ;
Θα επαναλάβω αυτό που είπα και τις πρώτες ημέρες του πολέμου: Όταν ξεκινάς ένα πόλεμο, τον ξεκινάς για να τον κερδίσεις, όχι για να τον χάσεις και να καταστρέψεις τον λαό σου. Με τι προετοιμασία και με ποιο πλάνο η Χαμάς έκανε την επίθεση στις 7 Οκτωβρίου, ώστε να ξεφορτωθούν οι Παλαιστίνιοι την Ισραηλινή κατοχή; Η απάντηση είναι αυτό που βλέπουμε σήμερα στη Γάζα: Μέχρι στιγμής 30 χιλιάδες νεκροί Παλαιστίνιοι (ανάμεσά τους και πέντε χιλιάδες παιδιά), πάνω από 60 χιλιάδες τραυματίες, εκτοντάδες χιλιάδες ξεσπιτωμένοι και η Γάζα ΙΣΟΠΕΔΩΜΕΝΗ.

Ο μόνος κερδισμένος τελικά ήταν το Ισραήλ. Τους ηγέτες της Χαμάς κανονικά δεν έπρεπε να τους κυνηγά ο Νετανιάχου να τους σκοτώσει. Έπρεπε οι ίδιοι οι Παλαιστίνιοι να τους εκτελέσουν στον τοίχο με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας. Αμφιβάλλω αν ο Νετανιάχου γυρεύει να σκοτώσει ηγετικά στελέχη της Χαμάς. Δεν έχει κανένα λόγο να τους εξοντώσει. Απεναντίας, τους χρειάζεται για να πετύχει τον στόχο του, που είναι η πλήρης κατάκτηση της Γάζας.

Στην τελευταία του δήλωση ο Νετανιάχου είπε ξεκάθαρα ότι εδώ και χρόνια αγωνίζεται να αποτρέψει την ίδρυση Παλαιστινιακού κράτους. Κάτι που είναι επιθυμία της διεθνούς κοινότητας από το 1947. Τότε το σχέδιο του ΟΗΕ προέβλεπε την ίδρυση ταυτόχρονα του Ισραηλινού και του Παλαιστινιακού κράτους. Οι Εβραίοι το δέχτηκαν, οι Άραβες το απέρριψαν. Κερδισμένο βγήκε το Ισραήλ, που είχε νόμιμο και αναγνωρισμένο καθεστώς κράτους-μέλους του ΟΗΕ, ενώ οι Παλαιστίνιοι έμειναν στην επανάσταση και στα γιουρούσια και με το πέρασμα του χρόνου χάνουν ολοένα και πιο πολύ την πατρίδα τους.

Στην τελευταία της ανακοίνωση η Χαμάς επανέλαβε τη γνωστή της θέση ότι δε θα δεχτεί κανένα διεθνές σχέδιο λύσης. Μια δήλωση που ακούγεται σούπερ πατριωτική στα αυτιά των αφελών, ενώ στην πραγματικότητα εξυπηρετεί απόλυτα το Ισραήλ, να συνεχίσει να διαβρώνει την παλαιστινιακή παρουσία στα εναπομείναντα παλαιστινιακά εδάφη, μέχρι να τους εκτοπίσει όλους ή τουλάχιστον να τους καταπνίξει κάθε δυνατότητα αντίστασης. Το ερώτημα στο δικό μου μυαλό είναι κατά πόσον τελικά η Χαμάς είναι απλώς οι χρήσιμοι ηλίθιοι για το Ισραήλ ή αν είναι τελικά πράκτορές του.

Φυσικά και δεδομένης της σχέσης της Χαμάς με το Ιράν και του Ιράν με τη Ρωσία, είναι πολύ πιθανά και άλλα σενάρια για το τι ρόλο μπορεί να παίζει η Χαμάς. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν παίζει προς το συμφέρον των Παλαιστινίων.

(Για τα εγκλήματα που διαπράττει στη Γάζα ο Νετανιάχου έγραψα στην αμέσως προηγούμενη ανάρτησή μου) 

Δείτε λιγότερα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *