ΦΙΛΟΤΕΧΝΗΣΤΕ ΤΟ ΒΥΖΙ ΚΑΙ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠ’ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!

8:25 AM | | Comment 1

Οποία αυταπάτη! Πιστέψατε πτωχοί μου καλλιτέχνες ότι είναι τόπος η Κύπρος για να εκφράσετε το ταλέντο σας! Πιστέψατε ότι θα μπορούσατε να υπηρετήσετε την τέχνη στην χώρα των Φοινίκων!

Στη χώρα των συναλλαγών κάθε μορφής. Που ανήγαγε σε τέχνη το αλισβερίσι και το παζαρλίκι. Στη χώρα του ρουσφετιού, της μίζας, της κατάχρησης εξουσίας, της διαπλοκής, της διαφθοράς, του “φάτε να φάμεν τωρά που ήβραμεν”, σε τούτη τη χώρα της ιδιοτέλειας και της απληστίας, της ρηχότητας, της αμορφωσιάς, όπου η κυβερνώσα μετριότητα, με το χωρκατιλλίκκι που κουβαλά στο DNA της, ανήγαγε την κουτοπονηριά σε πολιτικοκοινωνικό αφήγημα και μας δουλεύει ψιλό γαζί. Σε τούτη τη χώρα βρήκατε κι εσείς να γίνετε καλλιτέχνες; Και περιμένετε στήριξη;

Σηκωθείτε μάναμου φύετε που δαμέσα! Έννεν τόπος τούτος να δημιουργήσετε. Πόσα χρόνια εν να αντέξετε, να φυτεύκετε τα φκιόρα σας μες στο κόπριν τζαι να περιμένετε τζείνους που στοιβάζουν το κόπρι να τα μυρίσουν τζαι να εκτιμήσουν το άρωμα τους; Ο νους τους τζι ο ανανούς τους εν πας στην πούγκαν τους τζαι στο πότε εν να την γεμώσουν ριάλια, πόσον μέλιν εν να συνάξουν που μες στο βάζον της εξουσίας. ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟΝ!

Φύετε που την Κύπρον! Δεν έσιει τούτος το τόπος μέλλον, διότι δεν έσιει ΟΡΑΜΑ. Φύετε, όπως φεύκουν ούλλοι οι καλοί! Διότι όσοι καλοί μείνετε, εν να σας κόψουν τα φτερά σας τζαι θα σας πετάξουν μέσα στα αλώνια να σας φαν οι μαυροκόρωνοι. Αλλά πριν φύγετε, σας παρακαλώ, ένας καλός γλύπτης να φιλοτεχνήσει το μοναδικό έργο τέχνης που θα μπορούσε να εκφράσει τη νοοτροπία αυτής της χώρας. Να το στήσουμε στη μέση της πλατείας Ελευθερίας, αν και όταν επιτέλους αυτή κάποτε εγκαινιαστεί:

Ένα τεράστιο ΒΥΖΙ! Το ΒΥΖΙ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΜΑΣ που, για το χρήμα, το πουλάμε ακόμη στο Διάβολο, μαζί με την ψυχή μας.

Comments

  1. Πολυς says:

    Ειμαι σιγουρος οτι αυτη τη στιγμη καποιος γλυ(φ) πτης οραματιζεται το βυζι με κρατικο προυπολογισμο και μαρκετινγκ μεσω πολιτικου προσωπου. Μετα, θα βγουν και προσφορες…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *