Φάγανε το γάιδαρο και τρέχουν τα σάλια τους για την ουρά…

10:40 AM | | Comment 1

Cypriot Banks to Open After 12-day ClosureΔεν υπήρχε ούτε όραμα, ούτε σχεδιασμός, ούτε μπούσουλας για το που πήγαινε ο τραπεζικός τομέας του τόπου, λέει στο πόρισμά της η ανεξάρτητη επιτροπή που μελέτησε τον τραπεζικό τομέα.  Το αεροπλάνο πετούσε, λέει, στον αυτόματο πιλότο.  Καμία κυβέρνηση, κανένα κόμμα, κανένας θεσμός, εποπτική αρχή ή Δ.Σ. τράπεζας δεν ενδιαφέρθηκε γι’ αυτή τη … λεπτομέρεια.

Τι έκαναν; Μα αυτό που ξέρουν καλά σ’ αυτή τη χώρα όσοι βρεθούν σε πόστα με εξουσίες και αρμοδιότητες: Να … “παρεμβαίνουν”  για να ικανοποιήσουν ρουσφέτια και συμφέροντα. Κόμματα και μεμονωμένοι πολιτικοί, τραπεζίτες, οικονομικοί παράγοντες και … συντεχνίες! Όλο το φάσμα του διεφθαρμένου πολιτικοοικονομικού κατεστημένου αυτού του τόπου, βρήκε το χοίρο του τραπεζικού τομέα παχύ και στρώθηκε στο φαΐ, μέχρι που τον κατασπάραξε.

Την ίδια στιγμή φυσικά – εννοείται – ότι δεν υπήρχε καμία διαδικασία για τιμωρία όσων ευθύνονταν για τυχόν λάθη, παραλείψεις, κακοδιαχείριση και σπατάλες! Για όνομα του Θεού! Δεν φτάνει που οι άνθρωποι έκαναν ότι μπορούσαν για να τρώει το κατεστημένο με χρυσές μασέλες, θα τους τιμωρούσαν κι από πάνω;

Αυτά λοιπόν που όλοι εμείς, οι “εκτός νυμφώνος”, βλέπαμε απ’ την απέξω και κουνούσαμε απογοητευμένοι το κεφάλι, ήρθε να τα επιβεβαιώσει  η ανεξάρτητη επιτροπή, το πόρισμά της οποίας δαχτυλοδείχνει εκείνους που βλέπαμε όλοι. Διότι δεν υπάρχει άνθρωπος στην Κύπρο που να μην παραδέχεται πια (ακόμη κι οι ίδιοι το παραδέχονται) ότι τα κόμματα, οι τραπεζίτες και οι συντεχνίες έτρωγαν κι έπιναν σ’ αυτό το απίθανο πάρτι, χρόνια τώρα και διέλυσαν τις τράπεζες, την Κύπρο, τα όνειρα και τις ζωές των ανθρώπων.

Παρόλα αυτά, τίποτε στην ουσία δεν έχει αλλάξει. Εκτός από κάποιους τραπεζίτες που τους έδωσαν τα … εκατομμύρια τους και τους έστειλαν στην ευχή του Θεού, όλοι οι άλλοι παραμένουν στις θέσεις τους και συνεχίζουν από εκεί που έμειναν. Με μεγάλα λόγια και έργα μηδέν. Απλά περιμένουν πότε θα ξεκουμπιστεί αυτή η καταραμένη η Τρόικα που ελέγχει τώρα τα πάντα, για να γίνουν ξανά τα πράγματα ελεύθερα κι ανεξέλεγκτα όπως παλιά.

Μάλιστα μερικοί ζητούν απερίφραστα και χωρίς ίχνος ντροπής, να βγούμε αμέσως από το Μνημόνιο, να διώξουμε την Τρόικα και να μην πειράξουμε καθόλου το δημόσιο, τους ημικρατικούς οργανισμούς και τους δήμους. Να μην αλλάξουμε (προς το παρόν) τίποτα, εκεί που τα κόμματα έκοβαν κι έραβαν με υπεράριθμους διορισμούς και προνομιακούς μισθούς ημετέρων και είχαν επίσης την … ευχέρεια να διαχειρίζονται, μέσω αυτών των ημετέρων, κονδύλια για έργα που γι’ αλλού ξεκινούσαν κι αλλού κατέληγαν (αν κατέληγαν) αφού τα λεφτά σπαταλιόνταν … αλλού.

Βέβαια όλοι ανεξαιρέτως παραδέχονται ότι οπωσδήποτε πρέπει να κάνουμε αλλαγές σ’ αυτό τον τόπο, αλλά να τις κάνουμε – λέει- από μόνοι μας, κάποια στιγμή το Σωτήριον έτος 2999, όταν θα είμαστε ψυχολογικά έτοιμοι για το επόμενο μιλένιουμ…

Στο μεταξύ θα πρέπει να συνεχίσει τη λειτουργία του το ίδιο σύστημα, το ίδιο πάρτι και το ίδιο φαγοπότι με χρυσές μασέλες αφού, σε κάθε περίπτωση, στο τέλος τον λογαριασμό θα τον πληρώσουμε πάλι εμείς τα κορόιδα από τις τσέπες μας κι αν δεν έχουμε να πληρώσουμε και φαλιρίσουμε, αυτοί θα πάρουν τα παιδιά και τα σκυλιά τους και θα φύγουν από την Κύπρο, με το … κομπόδεμα που έχουν μαζέψει για τις υπηρεσίες τους στον τόπο…

Comments

  1. ανδρεας says:

    Τουλαχιστον εχουμε την ευκαιρια να διορθωσουμε τα κακοε εχοντα?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *