ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΩΣΗ

5:43 PM | |

Τόσο μεγάλη πτώση μέσα σε μόλις δώδεκα μήνες της δημοτικότητας Προέδρου της Κύπρου, δεν έχει ξαναγίνει από τότε που υπάρχουν δημοσκοπήσεις. Και μάλιστα σε μια περίοδο ήρεμη, που δεν έχει συμβεί κάτι το συγκλονιστικό, κάτι που να έχει αναστατώσει την κοινή γνώμη, μια «καυτή πατάτα», όπως λένε, ένα κρίσιμο πρόβλημα που έπρεπε να διαχειριστεί η κυβέρνηση με τρόπο που θα δυσαρεστούσε αναγκαστικά την κοινή γνώμη.

Για παράδειγμα, ο Αναστασιάδης, ο οποίος ξεκίνησε την προεδρία του με το κούρεμα κι ακολούθησε η χειρότερη οικονομική κρίση, από το 1974, με τα κοινωνικά παντοπωλεία, με την αβεβαιότητα, με το άγχος, στην ίδια χρονική περίοδο, δηλαδή ένα χρόνο μετά την εκλογή του, είχε θετική εικόνα στο 40% των πολιτών και αρνητική περίπου το ίδιο, 39-40%.

Ο κ. Χριστοδουλίδης, δεν είχε να αντιμετωπίσει κάτι ανάλογο, παρέλαβε ένα κράτος με υγιείς οικονομικούς δείκτες, με πλεόνασμα στο ταμείο του, πέρασε μια σχετικά εύκολη χρονιά μέχρι σήμερα, κι όμως αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του SIGMA (12-16/2/2024) έχει αρνητική εικόνα στο 49%, δηλαδή ένας στους δύο Κύπριους του βάζουν αρνητικό πρόσημο, ενώ θετικά τον αξιολογεί μόνο το 19% των πολιτών. Οι υπόλοιποι ούτε αρνητικά, αλλά ούτε και θετικά. Ανάλογα είναι και τα ευρήματα άλλων τριών δημοσκοπήσεων που έγιναν τον τελευταίο καιρό.

Αυτό πρέπει να προβληματίσει τον Πρόεδρο. Η συντριπτική πλειοψηφία των Κυπρίων δεν είναι ευχαριστημένοι μαζί του. Βλέπουν ένα πρόεδρο να κάνει σχεδόν καθημερινά εμφανίσεις σε παντός είδους εκδηλώσεις και να λέει πάντα αυτό που θέλουν να ακούσουν οι παρευρισκόμενοι, αλλά και εκείνοι που θα τον ακούσουν μετά, από τα μέσα ενημέρωσης και τα κοινωνικά δίκτυα. Εξαγγέλλει ευγενείς προθέσεις και μεγαλεπήβολους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, υπόσχεται παντού και πάντα λύσεις, εξαγγέλλει διεθνείς πρωτοβουλίες, είναι τέλος πάντων πανταχού παρών και τα πάντα πληρών, ο θησαυρός των αγαθών και ζωής χορηγός, αλλά τι έχουμε τελικά στο πηλίκο; Δε θα έλεγα «μηδέν εις το πηλίκον», προς Θεού, δεν είναι μηδέν αλλά πάντως δεν έχουμε όλα αυτά που ευαγγελίζεται ο κ. Χριστοδουλίδης.

Δεν ξέρω ποιος επικοινωνιολόγος τού πέρασε αυτή την άκρως λανθασμένη εντύπωση, ότι το μάρκετινγκ και η διαφήμιση είναι πιο σημαντικά από το περιεχόμενο. Από τη δική μου επαγγελματική εμπειρία εδώ και 32 χρόνια ξέρω πως κανενός είδους μάρκετινγκ δεν μπορεί να είναι αποδοτικό αν δεν έχεις περιεχόμενο ή αν το περιεχόμενό σου υστερεί. Διότι όσο καλά και να πλασάρεις ένα υποδεέστερο προϊόν, πολύ γρήγορα οι αγοραστές θα το πάρουν χαμπάρι ότι τους πούλησες φούμαρα, ότι τους πούλησες φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Επομένως, απευθύνομαι στον ίδιο τον πρόεδρο για να του πω:

Επειδή θα κυβερνάς αυτόν τον τόπο για άλλα τέσσερα χρόνια κι επειδή αυτός ο τόπος, φύσει και θέσει, αντιμετωπίζει πολλά και σοβαρά προβλήματα, που απαιτούν σοβαρή και συνετή διαχείριση και επειδή αγαπούμε τον τόπο μας και θέλουμε να τον κάνουμε καλύτερο για τα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές, ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΕΔΡΕ, άφησε την αυτοπροβολή και βρες τον τρόπο να ανακτήσεις την αξιοπιστία σου με ΕΡΓΑ! Δεν ξέρω πώς θα το κάνεις και με ποιους γύρω σου, αλλά είναι το εθνικό σου χρέος και οφείλεις να βρεις τους τρόπους για να το υπηρετήσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *