ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ

12:13 PM | |

Όπως καθορίστηκε το “τριπρόσωπο” από το 30% του λαού, που πήγε να ψηφίσει, νέος αρχιεπίσκοπος θα είναι ο Πάφου Γεώργιος. Η εκκλησία της Κύπρου θα συνεχίσει να μιλά την (ωμή) γλώσσα του μακαριστού Χρυσοστόμου Β’ σε όλα τα θέματα και στο Κυπριακό, στο οποίο θα διατηρήσει τη διχοτομική γραμμή (συγγνώμη που το γράφω κι εγώ τόσο ωμά αλλά προτιμώ να γράφω την αλήθεια κι ας μην αρέσει).

Θυμάστε τη δήλωση του μητροπολίτη για τον Πρόεδρο Αναστασιάδη (26/11/2018) ότι διαπραγματεύεται υπό την επήρεια αλκοόλ. Θυμάστε επίσης την κόντρα του με τον Δήμο Πάφου, όταν έστησε πόδι να μπλοκάρει την ανάπλαση της πλατείας Αναβαργού. Ή τις άτεγκτες θέσεις του αγίου Πάφου για ευαίσθητα θέματα που αφορούν τη διαφορετικότητα, τις αμβλώσεις κτλ. Αυτά τελικά θα συνεχίσουμε να έχουμε, ώστε στην τελική να έχουμε θέματα για να κατηγορούμε, να μουρμουρούμε και να κλαψουρίζουμε, όπως άλλωστε ταιριάζει και στη φύση των loser.

Το κωμικοτραγικό της υπόθεσης είναι ότι το 55% του 30%, που πήγε στις κάλπες, ψήφισε δύο υποψήφιους που δεν υπάρχει περίπτωση να εκλεγούν από τη Σύνοδο, τον Αθανάσιο και τον Ισαΐα. Έδωσαν δηλαδή 55% χαμένη ψήφο. Θα μου πείτε ότι έτσι έστειλαν το μήνυμα τους. Σωστό. Έστειλαν το μήνυμά τους, αλλά αρχιεπίσκοπος θα είναι ο Γεώργιος. Οπότε τώρα ας στείλουν, αν θέλουν και μήνυμα στον Άγιο Βασίλη, για το τι δώρο θέλουν να τους φέρει με τα ξωτικά του τα Χριστούγεννα.

Είναι γνωστό, το έγραψα τρεις φορές, ότι η δική μου προτίμηση ήταν ο μετριοπαθής ιεράρχης Βασίλειος. Δυστυχώς έμεινε στην απέξω. Για να επιβεβαιωθεί ο κανόνας ότι σε τούτο τον τόπο δεν έχουμε υπόθεση και πως, όσα παθαίνουμε είναι και λίγα.

Η ανάρτηση στο Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *