Το κοντοπόδαρο ψέμα, το ΑΚΕΛ κι ο νέος Μωάμεθ…

10:24 AM | |

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑΤο περασμένο Σάββατο ο φίλος Άντρος Κυπριανού διέψευσε κατηγορηματικά τις διαπιστώσεις των διεθνών οίκων αξιολόγησης, της Τρόικας και της κυβέρνησης ότι η κυπριακή οικονομία βρίσκεται σε πορεία ανάκαμψης. Το ΑΚΕΛ θεωρεί , αντίθετα, ότι η οικονομία πάει από το κακό στο χειρότερο. «Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια», είπε ο Άντρος, επισημαίνοντας ότι σύντομα θα φανεί η αλήθεια, ότι περίπου πάμε κατά διαόλου.

Θυμίζω ότι το ΑΚΕΛ είχε και πάλι την αντίθετη άποψη με αυτή των οίκων αξιολόγησης και επί κυβέρνησης Χριστόφια. Παρά τις αλλεπάλληλες υποβαθμίσεις της κυπριακης οικονομίας και τον αποκλεισμό μας από τις διεθνείς αγορές, το ΑΚΕΛ δεν έβλεπε σοβαρούς λόγους ανησυχίας και, παρά τις καθημερινές προειδοποιήσεις από όλους  – εντός και εκτός Κύπρου- ότι θα έπρεπε να ληφθούν μέτρα επειγόντως, η κυβέρνηση Χριστόφια θεωρούσε τις προτροπές υπερβολικές και επιτηδευμένες, με στόχο να πληγεί ο «απλός άνθρωπος».

Όσο κι αν προσπαθούσαν κάποιοι να πείσουν τον κ. Χριστόφια ότι τα πράγματα θα γίνονταν πολύ χειρότερα για τον απλό άνθρωπο, αν δεν λαμβάνονταν άμεσα και πάντως έγκαιρα τα μέτρα, ο τότε πρόεδρος αποκαλούσε «μανδαρίνους» τους αρμοδίους του Υπ. Οικονομικών, πρόσβαλλε δημόσια τον ίδιο τον Υπουργό Οικονομικών ως άπειρο και αποκαλούσε «κλεφταράδες των λαών» τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναδεικνύοντας τον εαυτό του σε «περήφανο κομμουνιστή».

«Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια» έλεγαν και τότε οι του ΑΚΕΛ και επέμεναν ότι οι ο χρόνος θα αποδείκνυε πόσο ψεύτες ήταν όλοι εκείνοι που «κινδυνολογούσαν» για την κυπριακή οικονομία. Δεν είναι λοιπόν καθόλου παράξενο το γεγονός ότι το ΑΚΕΛ διακηρύσσει από τον Μάρτιο του 2013 μέχρι σήμερα ότι η κυπριακή οικονομία καταστράφηκε μέσα σε μια νύχτα, σε εκείνο το καταραμένο το Eurogroup, στο οποίο ο Αναστασιάδης βρέθηκε χωρίς κανένα λόγο, απλώς και μόνο διότι του φώναξαν οι φιλοι του να τον τρατάρουν καφέ…

Ποιος του είπε να πάει εκεί και ποιος του είπε να δεχτεί το Μνημόνιο; Θα μπορούσε, σύμφωνα με το ΑΚΕΛ, να τους πει ένα βροντερό ΟΧΙ, να φεύγαμε από το ευρώ, να πηγαίναμε πίσω στη λίρα και τότε αμέσως θα λύνονταν όλα μας τα προβλήματα: Ούτε χρέη, ούτε ανεργία, ούτε οικονομική κρίση. Ο Αναστασιάδης όμως διάλεξε τον λάθος δρόμο: Κατέστρεψε την οικονομία και συνεχίζει να την καταστρέφει κι ας λένε ότι θέλουν οι διεθνείς οίκοι και οι κλεφταράδες των λαών ότι «πάμε καλά». Εδώ στην Κύπρο ο απλός άνθρωπος υποφέρει, ενώ – αν φεύγαμε από το ευρώ- ο απλός άνθρωπος θα ζούσε σήμερα ζωή και κότα, σε συνέχεια της χρυσής πενταετίας Χριστόφια.

«Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια» έλεγε το ΑΚΕΛ και όταν ο Αναστασιάδης υπέγραφε το Μνημόνιο. «Κάθε φορά που θα έρχεται εδώ η Τρόικα, θα έχει όλο και περισσότερες απαιτήσεις, θα μας επιβάλλει κάθε φορά χειρότερα μνημόνια και δεν θα έχουμε καμία ελπίδα να βγούμε από μέσα», έλεγε το ΑΚΕΛ κι άλλοι μαζί του (Λιλλήκας, ΕΔΕΚ, Περδίκης κτλ).

Η Τρόικα ήρθε από τότε 4 φορές και μας είπε – αντίθετα- ότι «πάμε καλά».  Όλοι μας δίνουν συγχαρητήρια ότι τα πράγματα εξελίσσονται καλύτερα από ότι προβλεπόταν στο σχέδιο. Αλλά, σύμφωνα με το ΑΚΕΛ, «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια» και όλα αυτά τα μουσκουρούθκια δεν πρέπει να τα πιστεύουμε, διότι να βγούμε από το Μνημόνιο, πάντα θα υπάρχει η … ελπίδα να επιβεβαιωθούν όλες εκείνες οι συμφορές που είχαν προφητεύσει το ΑΚΕΛ και οι άλλοι νεοφανείς προφήτες της κυπριακής πολιτικής ζωής. Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία!

Συμπτωματικά, την ίδια μέρα που άκουσα αυτή τη δήλωση του Άντρου, είδα στο YouTube ένα βίντεο με τον Αμπού Μπακρ αλ Μπαγντάντι ηγέτη των εξτρεμιστών σουνιτών μουσουλμάνων του ISIL (Islamic State of Irak & Levante), που κατέλαβαν περιοχές του Ιράκ και της Συρίας. Στο βίντεο αυτό, ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Μπαγντάτι διακηρύσσει ότι είναι ο νέος Μωάμεθ κι ότι όλοι οι μουσουλμάνοι στον κόσμο πρέπει να τον υπακούουν. Πόσοι τον έχουν πιστέψει;  Μα εκατοντάδες χιλιάδες πιστοί.

Γιατί συνέδεσα τα δύο αυτά άσχετα μεταξύ τους θέματα; Πρώτον διότι συνέβησαν την ίδια μέρα και δεύτερον διότι και τα δύο αποδεικνύουν πώς,  όταν λέει κάτι κάποιος πολιτικός, στρατιωτικός ή θρησκευτικός ηγέτης ή ηγήτορας, όσο απίστευτο ή «κουφό» κι αν είναι αυτό, θα βρεθούν από μερικές χιλιάδες μέχρι και μερικά εκατομμύρια άνθρωποι να τον πιστέψουν…  Έτσι θεμελιώνονται οι εξουσίες: πάνω στην τυφλή υπακοή των προθύμων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *